[...] Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji południowej. Jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni, dzięki dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny. Chili pobudza procesy trawienne i wzmaga apetyt. Owoc jałowca Działa moczopędnie, wzmaga wydzielanie żółci. Nasiona [...]
Pogrzeb w kuchni sfd - najlepsza opcja to samoróbki. http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Tu masz jeden z ciekawszych przepisów. http://www.sfd.pl/Bia%C5%82kowy_baton_lepszy_od_SNICKERSA._BEZ_PIECZENIA!-t632533.html
[...] zamiwnieniu okolo 5 roznych dan na 2 osoby, czasem jak ponosi mnie ulanska fantazja to zamawiam 8 albo 10, to zalezy na ile duze sa te porcje, ale doswiadczenie japonskiej kuchni to wlasnie roznorodnosc, jednym talerzem dzielimy sie, tak zreszta jest tez tradycyjnie w tamtej kulturze. Wiec nawet z podanego cennika spokojnie z sake / winem za 2 [...]
[...] było w odcinku z Piotrkiem Głuchowskim...... Na jakie przyrosty masy można liczyć przy odżywianiu umiarkowanym (3-4 posiłki dziennie) składającym się z typowo polskiej kuchni (schaby, pomidorówki, kanapki z szynką itp.)? Jakie efekty może dać kreatyna bez odpowiednio ułożonej diety? Dlaczego lepiej jeść gotowaną pierś z kurczaka niż smażoną?
[...] "Wywieranie wpływu na ludzi" klasyka gatunku. pierwszy nie pamiętam czy tam był ale raczej nie, nie pamiętam czyja to teoria). Dodam do tego ze rozwaz skad kuchnia kazdego kraju sie wywodzi? Jestem 100% pewny ze w kazdym kaju bylo to IDENTYCZNIE! bogaci jedli dziczyzne i popijali winem. Duzo nie trzeba bylo tego przyprawiac ani [...]
Wino istnieje od 8000 lat, jest integralna czescia kazdej szanujacej sie kuchni, that's it my friend, to nie jest roznica gustow, to jest ich zwyczajny brak. Rozumiem kogos kto nie lubi / nie pije wina i jednoczesnie jedzenie to dla niego zaspokojenie podstawowej potrzeby zyciowej, czyli smak sie nie liczy - takich ludzi jest krocie i ich nie [...]
Jak Juliusz Cezar dal rade z nacji noszacych skory dzikusow uczynic konstruktorow autobhanow to i ja podolam uczac jesc Polakow prawdziwej kuchni Trzeba krzewic cywilizacje wsrod barbarzynskich hord PS. Miodow pitnych tez nie tykasz? Dobre, slowianskie
[...] i sie szybko ja przygotowywuje ryby chyba maja mniej bialka jak piers o ile dobrze pamietam, czasami tez mam ochote na rybe ale niewiem jak ja zwazyc zeby bylo ok bo w rybie zamrozonej jest duzo wody a i w kuchni nielubie spedzac zaduzo czasu mam troche zapasu zrobionego i zamrozonego ale jak bede robil piers nastepnym razem to zrobie sesje foto
[...] ten problem, ze nie do konca wiadomo jak ja zwazyc ale popruboje. Dalbym codziennie tunczyka z puszki, no ale ta rtec w nim tez nie za bardzo mi pasuje. tez za duzo czasu w kuchni nie spedzam, chyba, ze mam wene to w weekend cos tam przypichce. Generalnie to mam to szczescie, ze laska mi zaje.biscie pomaga i gotuje w tygodniu. Podaje jej tylko [...]
Dopiero co skończyłem walczyć ze zlewem w kuchni, zacząłem sobie myć naczynka, po czym zauważyłem małą kałużę pod nogami, problem chwilowo rozwiązany, ale i tak nie obejdzie się bez wymiany.... Sam w domu jestem, rodzice wyjechali na działkę, na weekend, to trzeba sobie radzić w życiu Zmieniony przez - P4TR Nr.1 w dniu 2010-08-20 21:25:57
Grill elektryczny ma dużo do tego działu gdyby nie on to od roku motał bym się w kuchni tak to wrzucam mięso czy rybę do grilla i mam szybko posiłek, na wymyślne cuda niestety mało czasu
[...] 2 kapsułki tranu (islandzki Lysi) Jeszcze jedno pytanie, dlaczego w posiłku po-treningowym nie polecasz warzyw? A kalorii mało, bo chcę jak najszybciej zrzucić:( Generalnie to i tak się zmuszam, bo 5 posiłków dla mnie to dużo, czas tak szybko leci, mam wrazenie ze skoncze posiłek już pora na kolejny. Nie lubię spędzać za dużo czasu w kuchni:(
[...] dam) na podbicie kcal sernik: 200g twarogu, 3 jaja, 10g wpc, 5g oliwy migdały ze 50g na podbicie kcal ogólnie to 3100 kcal Jak dziś ogarne to wrzuce filmik z sernikiem do kuchni sfd, a jak będzie dobry to do siebie też Jutro siłka ofc już nie mogę się doczekać Wakacje prawie off, więc michę trza dostosować do szkoły (czyt. będziem piec [...]
[...] nazwie: Casa de Azeite. Może być? nie znam ale wystarczy że jest extra virgine 2. Jak ją przechowywać? W lodówce? w cieniu w temperaturze pokojowej najlepiej szafka jakaś w kuchni 3. 5g Oliwy to pół łyżeczki, a 10g oliwy to łyżka stołowa? łyżeczka do herbaty głęboka(bardzo, bo z IKEI są np takie płytkie)to 5ml, a łycha stołowa to 15ml. W ml bo w [...]