Aby z odpowiedzi na to pytanie mogło skorzystać jak najwięcej Czytelników, wpierw muszę zdefiniować pojęcie białka o wolnej kinetyce. Pojęcie nie jest nowe dla każdego pasjonata sportów siłowych, ale co ono tak naprawdę oznacza? Gdy wyobrazimy sobie pierś z kurczaka, którą mamy za chwilę spożyć, musimy mieć przed oczami jego „zbitą strukturę”. [...]
[...] i w ogóle, ale nie taki cel ma ta odżywka. Ona ma po prostu wyśmienicie smakować i rozwalać kubki smakowe i to robi. Do tego jest w fajnej konsystencji dzięki dodaniu m.in kazeina i białka mleka, no a smaki - jakby pić krem nutlove. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Jako dodatek do różnych dań , deserów, wypieków - idealne. [...]
[...] zmniejszania absorpcji żelaza znane są m.in. rośliny strączkowe zboża warzywa (szczególnie szpinak) owoce orzechy białka zwierzęce w tym: pochodzące z mleka (serwatka i kazeina) jajeczne białka roślinne (np. sojowe) niektóre zioła: np. rumianek mięta oraz produkty zawierające dużą ilość błonnika Suplementujemy - z możliwego zmniejszania [...]
[...] w 20 g dostarczało ~47% więcej leucyny, w porównaniu do obu produktów z kazeiną) Wnioski Białko serwatkowe stymuluje po posiłkową syntezę białek mięśniowych skuteczniej niż kazeina i hydrolizat kazeiny u starszych mężczyzn. Efekt ten przypisywany jest połączeniu szybszego trawienia i kinetyki wchłaniania białka serwatkowego oraz wyższej [...]
Dzisiaj zrobiłem drugą wersję z kazeiną micelarną zamiast WPC. Lepsza, bardziej zbita, piankowa konsystencja. Nareszcie jest okazja, żeby ze smakiem zużyć resztę opakowania. Wczoraj aromat orzechowy, dzisiaj do wyboru był kokos, guma balonowa. Wybrałem to drugie. Warto było :)
W XXI wieku napotykam na tak absurdalne opracowania, że aż warte skomentowania. Niestety, dla ludzi spoza branży mogą one wyglądać na wiarygodne. Trzeba mieć dużą wiedzę i jeszcze lepszą znajomość języka angielskiego, by zrozumieć, jakimi bzdurami epatują „dziennikarze”. Notabene, sama nazwa autora: „John Smith” sugeruje, iż jest to postać [...]
Witam. Pytanie czy Casein 100 Trec nie robią już smaku czekoladowego , ktoś się orientuje ? Nie mogę znaleźć, wszędzie tylko wanilia i truskawka- banan. Jeżeli faktycznie nie znajde Treca to możecie polecić jakąś dobrą w smaku kazeina czekoladowa (tylko taka mnie interesuje) , z której można podobny pudding zrobić jak z Caseine 100. Pzdr
poszukaj pod osobną nazwą, bo to teoretycznie inny produkt, na czekoaldowe kiedyś był większy podatek bo kakao i takie tam, i wysępowały osbno Nie pamiętam już smaku ale z PEAK był fajna gęsta kazeina
Analizując diety prowadzące do zaburzeń metabolicznych i otyłości łatwo zauważyć, że są one zbyt obfite w kalorie pochodzące z węglowodanów i tłuszczy, natomiast za mało zawierają energii z białka. Jest to najbardziej uniwersalna substancja odżywcza, jednak jej adekwatne do zapotrzebowania ilości nie zawsze jest tak łatwo dostarczyć do organizmu. [...]
[...] jakieś białko serwatkowe i właśnie czystą kazeiną, czy wspomniany night protein z Treca - czyli jak dobrze pamiętam mix kazeiny i białka jajecznego. Trendy się zmieniają, kazeina śmiercią naturalną chyba odeszła z rynku suplementów. To znaczy kilka firm dalej ją robi, chyba Hitec, Optimum na pewno, jednak wiele firm z niej zrezygnowałem na [...]
Probiotykami, jak pewnie większość z nas wie, nazywane są żywe kultury pożytecznych drobnoustrojów, które spożywane wraz z pokarmem kolonizują nasz przewód pokarmowy, kształtując fizjologicznie korzystny ekosystem mikroflory jelitowej, nazywanej wymiennie mikrobiomem lub mikrobiotą. Na przestrzeni ostatnich dwóch dekad naukowcy poświęcili [...]
Witajcie. Co się stało z Olimp casein? widzę, że nawet na stronie Olimp jest niedostępne. Znacie jakieś inne dobre kazeiny na rynku? SFD widzę, że już nie ma caseiny, został tylko whey pudding Allnutrition
[...] 7 nutrition, ostrovit, zmniej znanych masz Everbuild nutrition, chwalona na zachodzie i chyba Levron gdzies jeszcze mi przemknal przed oczami, wiec gdzies tam jeszcze ta kazeina sie buja:-) a Trec juz nie ma tez dostepnej??? Ja szczerze mowiac nie korzystam, wiec nie pomoge co do smakow, czy konsystencji, jednak jak w srodku jest typowa [...]
Większość firm odeszła od sprzedaży białka kazeinowego, raz z uwagi na cenę surowca, a dwa w zasadzie nic nie przemawiającego ku temu aby uzupełniać nią białko w swojej diecie, a nie białkiem serwatkowym. Jest ono lepsze pod każdym względem: mniejsza ilość alergenów, lekkostrawne, tańsze. Jedyne co przemawia za kazeiną, to konsystencja puddingu, [...]
[...] Serwatka Mleko krowie, mimo że nie jest produktem wyjątkowo bogatym w białko, stanowi źródło cennych dla zdrowia aminokwasów i peptydów. Główną frakcją białkową mleka jest kazeina, która stanowi około 2,5 g białka z całkowitej zawartości białka wynoszącej około 3,2 g. Białek serwatkowych jest w 100 g mleka zaledwie 0,6 g, zatem trudno jest je [...]
[...] serwatkowego spowodowało spadek stężenia trójglicerydów o 21% w porównaniu z grupą kontrolną i o 27% w porównaniu z grupą kazeiny dodatkowo izolat białka serwatkowego oraz kazeina powodowały, iż posiłek nie zwiększał w tak dużym stopniu stężenia glukozy we krwi, gdy porównano wartości z podawaniem glukozy Odżywka białkowa a poziom [...]
Witam ! Zastanawiam się nad cyklem po mostku. Zaczne gdzieś od czerwca i chciałbym do końca roku pociągnąc może jakies zawody sw trafią się po drodze. Co będzie lepsze dla takich celów dla mnie. Rozważam 2 opcje: Pierwsza: 500 mg cypio + 400 mg primy ewentualnie 250 cypio + 200 mg primy + 2j hgh i okresowo oxa\tura tutaj jestem ciekaw takiej bo [...]
[...] bo po zblendowaniu wszystkiego wydawało się zbyt gęste. Pozostałe składniki - niepełna łyżeczka gumy ksantanowej - 15 g żelatyny - 2 miarki odzywki - 1 to zwykłe WPC i 1 kazeina - trochę sosu zero czekoladowego, nie wiem ile dokładnie, myslę,że ok 3 łyżki - łyżka kakao + słodzik Wyszło tak pyszne,że na raz zjadłam prawie całe. Na pewno zrobię [...]
[...] raz mam takie odczucia z wpi. zdecydowanie tak nie powinno wygladac dobrej jakosci WPI, WPI jest dosc plynne, jak woda, no chyba ze rozrobimy w 100 ml wody Ale jezlei standardowo lejemy 200-300 ml wody i 30g prochu, to nie powinno byc tutaj gestego bialka. Jakby to byla kazeina, czy jakis blend na noc to ok, w przypadku WPI jest to podejrzane
[...] wcześniej rozpuść, a nie dodajesz do gotującego się roztworu. Robie wszystko na zimno w szejkerze najpierw i pozniej gotuje. Ale chyba znalazlem odpowiedz, a mianowicie kazeina, wysoka zawartosc kazeiny sprawia ze Whey Isolat 97 od Bulka ladnie gestnial przy 60g na 300ml mleka a WPC dupa zrobil sie kleik z grudkami, zrobilem nawet sobie [...]