[...] gazowanych. 8. Mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy. Zapotrzebowanie kaloryczne Podstawowym i pierwszym krokiem w ukladaniu jakiej kolwiek diety jest oblicznie naszego zapotrzebowania kcal ,w momecie obliczenia naszego zapotrzebowania kilokalorycznego stawiamy pierwszy krok na drodze do bycia [...]
[...] dostarcza szerokiego zakresu mikro- i makro- elementów. Jest to natomiast w efektywny sposób ukryte w tekście Wskazówki nr 4 (1). Z drugiej strony, fakty nie potwierdzają jakiejkolwiek potrzeby spożywania różnych produktów pochodzenia zwierzęcego, smażonych przystawek czy tłustych deserów. A zatem zalecenie: konsumpcja indywidualna małej [...]
[...] wszystkie z nich żywność dostarcza organizmowi w optymalnych ilościach. W trakcie studiów i później podczas wielu badań, pytałem ludzi, czy zażywają jakieś witaminy. Najczęściej padała odpowiedź, że tylko witaminę C. Inne znali słabo lub w ogóle. Sprawą prawidłowego odżywiania nie interesują się lekarze [...]
[...] starożytnych, każą z podziwem patrzeć na ich dokonania. Dzisiaj, w okresie niezwykłego rozkwitu cywilizacji, wydaje się niewiarygodne, że nasi praprzodkowie potrafili bez jakiejkolwiek bazy naukowej, niezwykle trafnie, precyzyjnie i skutecznie dobierać środki wspomagające w zależności od określonego przypadku" . Z wiedzy [...]
[...] przerywanych tzw. "okienkami żywieniowymi". W okienku żywieniowym dostarczamy całodniowe zapotrzebowanie pokarmowe. Nie jest określone ile kalorii mamy dostarczyć, jakie odstępy mają być między posiłkami, co mamy jeść ani w jakich ilościach, choć naturalnym wydaje się że należy starać się pokryć zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne [...]
[...] odchudzać przeczytaj abecadło odchudzania w okresie dojrzewania. A- jak Analiza sytuacji. Weź kartkę i długopis. Twoim zadaniem będzie przeanalizowanie obecnej sytuacji w jakiej się znajdujesz. Przede wszystkim zastanów się jaki cel chcesz osiągnąć- jeśli jest to redukcja- ile kg chciałbyś zrzucić, abyś poczuł się usatysfakcjonowany? [...]
[...] różnego typu chorób. Nie wszystkie z nich żywność dostarcza organizmowi w optymalnych ilościach. W trakcie studiów i później podczas wielu badań, pytałem ludzi, czy zażywają jakieś witaminy. Najczęściej padała odpowiedź, że tylko witaminę C. Inne znali słabo lub w ogóle. Sprawą prawidłowego odżywiania nie interesują się lekarze zajęci leczeniem [...]
[...] środków o powolnym działaniu odchudzającym, aż po nie zawsze bezpieczne dla naszego zdrowia preparaty termogeniczne. Poniżej postaram się krótko wyjaśnić jakie są różnice w działaniu oraz w skuteczności wielu oferowanych na rynku suplementów modelujących sylwetkę. l-karnityna Jest [...]
[...] w naszym organizmie. L-karnityna okazała się być substancją niezbędną w energetycznych przemianach kwasów tłuszczowych. Gdy nasze mięśnie potrzebują energii do wykonywania jakiegoś wysiłku fizycznego, cząsteczki karnityny mają za zadanie wyławiać cząsteczki tłuszczu z krwi i transportować je do wnętrza komórek organizmu, w których kwasy [...]
[...] się tak mitycznym szacunkiem w kręgu kulturystów, zarówno amatorów jak i zawodowców. Czy słusznie? Przekonajmy się sami, wspólnie zapoznając się z prawdą. Somatotropina, jakie były początki jej produkcji i stosowania. Po raz pierwszy HGH wyizolowano z przysadek mózgowych ( organu odpowiedzialnego za produkcję HGH w [...]
[...] posiłki dziennie, czy to wystarczy ? 5. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na masę. 6. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na rzeźbę . 7. Ile i jakie płyny przyjmować ? 8. Co jeść po treningu ? 9. Kończę trening o 21 a idę spać o 23, co robić ? 10. Ile białka, ile węglowodanów przeciętnie w jednym posiłku ? 11. [...]
[...] surowca. Wystarczy ze izolatu jest powyżej 2% a już można podać informacje o tym ze produkt zawiera też izolat białek serwatkowych. Niby niewielka inwestycja finansowa a jakie robi wrażenie na konsumentach ?! Jest jeszcze drobna uwaga : przepisy znakowania żywności zobowiązują do zachowania kolejności od największej ilości surowca do [...]
[...] cóż, sukces w kulturystyce uzależniony jest przede wszystkim od indywidualnych predyspozycji organizmu na działanie danego preparatu. Obok czynników czysto fizjologicznych, jakie mogą oddziaływać na cykl ustrojowych przemian leków w ustroju należy również uwzględnić czynniki żywieniowe. Jak się okazuje na zmniejszenie metabolizmu wielu [...]
[...] mineralnych. Bialko jest zawarte zarowno w produktach zwierzecych (mleko, sery, mieso, drob), jak i roslinnych (produkty zbozowe, rosliny straczkowe). Nie jest obojetne, jakie bialko spozywamy, poniewaz sklad aminokwasowy bialka jest rozny w poszczegolnych produktach. Na ogol bialko pochodzenia zwierzecego jest lepiej przyswajalne od bialka [...]
Witam ekipe... Przygotowałem art dotyczący trądziku , sposobów jego leczenia, można znaleźć również bardzo pomocne FAQ. Zapraszam... Trądzik pospolity To schorzenie gruczołów łojowych. Ogranicza się zwykle do skóry twarzy, górnej części pleców i klatki piersiowej. Trądzik młodzieńczy to choroba która dotyka praktycznie każdą osobę. Polega na [...]
[...] aminokwasu ograniczającego białka produktów sojowych z 63 do 41, izolatu białka sojowego z 63 do 24% a z kazeiny z 63 do 53%. WĘGLOWODANY Są wrażliwe na ogrzewanie, a jakie będą zmiany to już zależy od środowiska - uwodnienia i pH a także od obecności białka. Skrobia pod wpływem temp. Rozpada się na związki prostsze, w środowisku wodnym [...]
[...] zagrożenia czy intensywnej pracy umysłowej wymagającej szybkiego kojarzenia, ale gdy zdarza się zbyt często pociąga za sobą konieczność ochrony przed niekorzystnymi zmianami jakie są jej następstwem. Należą do nich głownie zmiany peroksydacyjne lipidów i białek ustrojowych (zwłaszcza DNA), będące efektem tzw. stresu oksydacyjnego. Stres [...]
[...] które same liczą zapotrzebowanie na podstawie kilku podanych danych. Z kaloryczność przy masie/redukcji jest sprawą indywidualną. Przy masowaniu należy zwrócić uwagę na to jakiego typu budowy, a więc także metabolizm się jest. O typach budowy możesz przeczytać tutaj http://www.sfd.pl/ t236043.html Ogółem ektomorficy mają problemy z przytyciem i [...]
[...] czyli włóknik, jest to ciało tworzące się podczas krzepnięcia krwi. Fibryna jest niebezpieczna dla ludzi, którzy prowadzą mało ruchliwy tryb życia. Do tej pory nie wiadomo, jakie składniki cebuli rozpuszczają fibrynę, ale fakt ten jest stwierdzony i najważniejsze jest to, że właściwość tę posiada zarówno cebula surowa, jak i gotowana lub [...]
[...] raka. Najpopularniejsze z nich to soja i produkty sojowe. Większość badań na temat soi są sponsorowane przez producentów tego typu produktów. W konsekwencji większość badań jakie możemy znaleźć wskazują na pozytywne korzyści ze stosowania soi i jej produktów. Soja jest tanim towarem, który generuje wielomiliardowe zyski producentom soi na całym [...]