Mój komentarz: Co za dużo to nie zdrowo : D Do wszystkiego trzeba mieć umiar, aby nie przesadzić.. jak zauważycie jakieś niepokojące objawy może warto odstawić słodziki? i wtedy poczekać na reakcję.. aspartam Substytut cukru, aspartam, wywołuje wiele niepokojących zaburzeń, od zaników pamięci po nowotwory mózgu. Mimo to amerykański Urząd ds. [...]
z ciekawosci zapytam:a Ty Marku jakie bialka jadasz i jakie polecasz? niechodzi mi o konkretne produkty tylko o rodzaj-WPI,WPC,WPH? czy moze same aminokwasy? Zmieniony przez - anabolX w dniu 2007-01-28 22:24:04
[...] zwanej „tortem treningowym”. Oznacza to znalezienie odpowiedzi na wszelkie pytania typu: jak i dlaczego uprawiać ćwiczenia wydolnościowe, kiedy i jakie diety stosować, w jakich ilościach i proporcjach spożywać kalorie i podstawowe składniki odżywcze.... a także kiedy, w jaki sposób i jakie odżywki przyjmować. Każdemu z [...]
[...] wyznaczniki kierują podejściem, bądź stopniem zaangażowania w wysiłek, który wkładamy w treningi, tak zawodowe jak i rekreacyjne. Niezależnie od tego, co nami kieruje i jakie osiągamy rezultaty, to potrzeby naszego organizmu radykalnie rosną. Natura dostarcza nam wielu substancji odżywczych, jak i nie-odżywczych, w licznych pokarmach, które, [...]
AMINOKWASY są związkami biologicznie ważnymi jako materiał budulcowy wszystkich białek, w których połączone są wiązaniami peptydowymi. Niektóre aminokwasy stanowią produkty wyjściowe do biosyntezy ważnych hormonów. AMINOKWASY ZAWARTE W EAA XTRA Izoleucyna Izomer leucyny, aminokwas alifatyczny występujący w praktycznie każdym białku. Należy do [...]
[...] się szczególny nacisk na rozwój masy mięśniowej, zwiększona podaż białka jest jak najbardziej uzasadniona. Fakt ten nie usprawiedliwia jednak pewnych żywieniowych dewiacji, jakie można zaobserwować, zwłaszcza u osób uprawiających kulturystykę amatorsko. Zapotrzebowanie na Białko Mięśnie zbudowane są z białka i taka wiedza często wystarcza [...]
[...] od materiału budulcowego, którym są przede wszystkim białka. Gdy twój organizm jest ciągle mocno zakwaszony, nie może wchłaniać protein. To jedna z najgorszych rzeczy jakie mogą ci się przytrafić gdy uprawiasz sporty siłowe. Ale gdy wprowadzisz dietę wegańską i nie będziesz jadł protein od zwierząt, to będzie oznaczało olbrzymią zmianę w [...]
[...] g ZDROWYCH tłuszczy dziennie) TRENING- jakiś FBW, BILL STARR 5x5, HTED, 15-10-5, względnie 5/3/1 WENDLERA. NIE SPLIT. REGENERACJA: 8-10 h snu na dobę. SUPLEMENTY: "A jakie stosować suplementy i odżywki w treningu na siłę?" Standardowy lub rozbudowany zestaw. Wszystko zależy od zasobności twojego portfela. Rynek jest wprost zalany [...]
[...] że do tego nie dopuścimy. Najgorsza jest niewiedza i na to liczą politycy, mafie farmaceutyczne. "Jeśli ludzie pozwolą rządowi zadecydować, jaką mogą jeść żywność i jakie zażywać leki, to wkrótce ich ciała będą cierpieć tak, jak ich dusze żyjące w tyranii" Thomas Jefferson "Już wkrótce uprawianie marchewki w ogródku może stać [...]
[...] wyjaśniać każdą kwestię jakbym miał do czynienia z Pudelek.pl. Jeśli ktoś wyrazi taką chęć, za rok z przyjemnością podsumuję co osiągnąłem. Uprzedzam z góry po raz kolejny jakieś niedopowiedzenia. Podsumowując cały wątek, nie kryję się z tym, że moim zdaniem organizm sam potrafi wytworzyć odpowiednie warunki do wzrostu mięśni. Nie wiem [...]
[...] z melasy (np. pozostałośc po burakach cukrowych ?) 3. czas wchłaniania białek / aminokwasów : do tego trzeba napisać odrębny artykuł, tu wszystko zależy od rodzju białek jakie chcesz spozyć (inne enzymy proteolityczne rozcinają wiązania peptydowe między aminokwasami aromatycznymi a leucyną, inne między lizyna a np argininą , jeszcze inne [...]
[...] i HMB. Wskakiwalem na rowerek i krecilem 30-40 min. Po calej sesji treningowej odczekiwalem 10 min i lykalem Carbo i aminokwasy. Efekty byly zadowalajace (w sumie najlepsze jakie mialem), troche kasy poszlo ale bylo warto. Pozdrawiam, Mawashi **Moderator Działu Trening** I tak jak u Michaila : "KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- [...]
[...] swoje osiągnięcia. Jednak czy to nie przyczynia się do przyspieszenia spalania mięśni? Na żadnym forum dla biegaczy nie mogłem dostać jednoznacznej odpowiedzi. A widziałem jakieś zdawkowe informację, że zbyt wysoki puls podczas biegu to duża strata dla mieśni. Chciałbym to zweryfikować. Czy jakoś specjalnie zmodyfikować trening siłowy? - [...]
[...] ? poza tym wezmy zawarte w miesie czy jaju wit i mineraly. owszem odzywke mozna wzbogacic w dodatki wit i mineral. ale czy beda one podane na tych samych nosnikach /matrycy/ jakie wystepuja w zywym organizmie jaim jest jajo czy mieso ?>< rozumiesz juz co mam na mysli ?>< art bedzie tylko trzeba w nim podac przyklad tych odzywek ktore [...]
[...] oczekiwanych rezultatów. Wydarzenia z wnętrza mięśni Chociaż nie da się dokładnie powiedzieć, w jaki sposób trening z dużymi obciążeniami wywołuje przyrosty masy, wiadomo, jakie czynniki decydują o jej powiększaniu. Do przeprowadzenia tego procesu potrzebujemy dwóch rzeczy: 1. Wytworzenia w organizmie odpowiedniego impulsu 2. Odpowiedniej [...]
[...] dobrze również na układ sercowo - naczyniowy. 5. Martainn 1. Czy możliwe jest nabieranie masy mięsniowej z równoczesnym spalaniem tkanki tłuszczowej? Jeżeli tak to kiedy i jakie główne 4 czynniki o tym decydują? Tak jest to możliwe. Kiedy? Kiedy zawodnik jest już doświadczonym sportowcem, zna swoje ciało, jego możliwości oraz wie jakie środki [...]
[...] zrodla bialka dla bioraqcego saa. nie licz bialka z odzywek, bo to w wiekszosci martwe smieci, majace za duzo kazeiny i laktoglobuliny , jesli chcesz liczyc bialko z odzywek jakie masz to licz ze w 100g tego masz okolo 50g warosciowego bialka , a wiec po co brac reszte ? sam pioszeszs ze masz w pasiw ponad 100 !!! tragedia !! odrzuc calkiem [...]
[...] głównie tych których nie potrafimy samodzielnie syntezować. Z tego względu uważam iż najlepsze 2 pory na przyjecie uderzeniowej dawki EAA to -zaraz po przebudzeniu -jakieś 20 minut po potreningowej porcji BCAA i Glutaminy. Jeśli nie dysponujemy BCAA i glutamina możemy zastosować EAA natychmiast po treningu i oczekiwać podobnego [...]
[...] Zmiana tego przestrzennego ułożenia łańcucha (np. pod wpływem ogrzewania) powoduje z reguły utratę specyficznych właściwości danego białka. Również, jeśli dojdzie do zamiany jakiegoś aminokwasu w łańcuchu na inny (np. w skutek mutacji genetycznej), białko może utracić swoje specjalne biologiczne właściwości. Proces trawienia białek to rozbijanie [...]