Jesli chodzi o duze ilosci miesa w diecie to odrazu mowie ze nic zdrowego z tego nie bedzie. Pragnalbym zauwazyc ze powstaje z tego duza ilosc toksyn przez co Twoj uklad trawienia bedzie oslabiony. Trzeby by jesc naprawde duze ilosci blonnika, warzyw azeby organizm radzil sobie z tym wszystkim. Kurczak jest dosc bezpiecznym miesem poniewaz nie [...]
czytalem ze kiedys/kto wie moze i do dzis/ w klasztorze shaolin karą za dopuszczenie sie strasznego czynu jest zamkniecie mnicha w komnacie i dawanie mu do jedzenia wyłącznie mięsa. po około miesiącu umiera się od takiego jedzenia. nie wiem ile w tym prawdy ale udowodnione jest ze bialko musi byc jedzone w towarzystwie innych mikro/makroskładników [...]
Odpowiednia ilość wody (min. 1 litr/1000kcal), zielone warzywa, ACE z warzyw i owoców lub w formie suplementnu, błonnik (np. z produktów zbożowych), przyprawy wspomagające trawienie (majeranek, kmin, kurkuma, etc.), herbaty ziołowe. Jem 3200 kcal dziennie (+-), pijam do 5 l wody Czyli tu nie ma źle. Błonnika też sporo mam w diecie, warzyw staram [...]
[...] Stosuje się je zarówno w przypadku odchudzania jak i podczas zwiększania masy mięśniowej. Wszystko jednak zależy od ich składu. W przypadku odchudzania bardzo istotna jest ilość białka w diecie. Jest jeszcze bardziej ważna niż w okresie robienia tzw. masy mięśniowej. Wyższa ilość białka w diecie poprawia tempo metabolizmu i ma znaczący wpływ na [...]
a) brak efektu mrowienia nie jest w żaden sposób wyznacznikiem nieefektywności działania - farmakokinetyka beta alaniny ;-) Tak samo jak mrowienie nie oznacza, ze BA działa (dla jasności - BA działa spożywana regularnie i cyklicznie, a nie jedynie doraźnie - w przedtreningówkach) b) ilośc płynu jest jedynie zalecana, można jak najbardziej uzyć [...]
[...] tylko jedną porcję gainera i wtedy się zalejesz, ale również może zdarzyć się tak, że dodając do tego co jesz standardowo trzy porcje gainera, nie przekroczysz tej nadwyżki na poziomie 300-500 kcal i nawet przy trzech porcjach możesz budować czystą masę. Kluczowa jest ogólna ilość kalorii. Źródło: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29214923/
Płatki owsiane Płatki owsiane powstają z owsa. Owies należy do stosunkowo młodych roślin uprawnych. Do Europy przywędrował razem z pszenicą z Azji . Wartość odżywcza i energetyczna owsa jest stosunkowo duża. Właściwości odżywcze płatków owsianych Płatki owsiane są źródłem złożonych węglowodanów- głównie skrobi, znajdziemy w nich również [...]
Płatki owsiane to bardzo wartościowy produkt, który dostarcza nam błonnika regulującego pracę jelit. Są odżywcze, smaczne, bardzo sycące i dość tanie. Dają również wiele możliwości przyrządzania, bowiem oprócz klasycznej owsianki, którą można wzbogacać różnymi dodatkami np. orzechami, suszonymi i surowymi owocami, nasionami, odżywką białkową itp. [...]
[...] może się okazać cenną informacją dla osób redukujących. Sportowcy będący na masie muszą być świadomi, że aby zaspokoić zapotrzebowanie na węglowodany będą musieli zjeść dużą ilość ziemniaków – objętościowo znacznie więcej niż ryżu. Dla porównania: - 100g ziemniaków zawiera ok 17g węglowodanów - 100g ryżu zawiera ok. 76g węglowodanów Do [...]
Zaleca się ok. 20-35, ale tyle spokojnie można dostarczyć z diety. Najwięcej błonnika mają otręby a zbyt duża jego ilość powoduje mniejszą przyswajalność głównie witamin i minerałów oraz może powodować zaparcia.
[...] Wynika to z ich stopnia przetworzenia. Zawierają one w 100 g 379 kcal, w tym 13 g białka, 7 g tłuszczów i 69 g węglowodanów (w tym aż 10 g błonnika). Z uwagi na sporą ilość tłuszczów (jak na płatki zbożowe) niestety nie nadają się one do długiego przechowywania. Tłuszcze w produkcie jełczeją, co wpływa na ich jakość i gorzki smak. Jeżeli [...]
[...] z magnezem. Utrzymując silną florę bakteryjną, ma się mniejsze szanse na niedobory, bo bakterie uwalniają więcej pierwiastków z zielska i innych pokarmów. Zmniejszając ilość roślin na rzecz tabletek, osłabiamy florę bakteryjną , a to skutkuje gorszym uwalnianiem i mniejszym wchłanianiem mikroelementów i witamin z CAŁEGO POZOSTAŁEGO [...]
[...] i to w dużych ilościach, m.in. wraz z kolorowymi napojami, słodyczami. Banany, jak i pozostałe owoce jest źródłem fruktozy, jednak jej zawartość jest mniejsza niż ilość glukozy. W tych owocach występuje również sacharoza oraz skrobia. Mniej dojrzałe egzemplarze wykazują się większą zawartością skrobi (węglowodanów złożonych), bardziej [...]
[...] i to w dużych ilościach, m.in. wraz z kolorowymi napojami, słodyczami. Banany, jak i pozostałe owoce jest źródłem fruktozy, jednak jej zawartość jest mniejsza niż ilość glukozy. W tych owocach występuje również sacharoza oraz skrobia. Mniej dojrzałe egzemplarze wykazują się większą zawartością skrobi (węglowodanów złożonych), bardziej [...]
[...] tym 7 g białka, 1 g tłuszczów i 78 g węglowodanów (w tym około 2 g błonnika). Pamiętać należy o tym, że produkty zawsze należy ważyć przed ich obróbką termiczną. W czasie gotowania do ryżu wsiąka sporo wody, a ona nie zawiera kalorii, więc ilość kcal w ryżu nie może się zmienić po ugotowaniu. /SFD/2017/11/28/2aec6ece8133445184b896def7fd0b80.jpg
owsianka - gazy, to nie jest regulą, przyczyna Twoich wzdec jest byc moze zbyt duza ilosc WW, błonnika lub białka. Sprawdz dokladnie swoja diete i wyliczone w niej proporcje b/t/w. Zdr. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-20 19:20:54
[...] i to w dużych ilościach, m.in. wraz z kolorowymi napojami, słodyczami. Banany, jak i pozostałe owoce jest źródłem fruktozy, jednak jej zawartość jest mniejsza niż ilość glukozy. W tych owocach występuje również sacharoza oraz skrobia. Mniej dojrzałe egzemplarze wykazują się większą zawartością skrobi (węglowodanów złożonych), bardziej [...]
[...] i to w dużych ilościach, m.in. wraz z kolorowymi napojami, słodyczami. Banany, jak i pozostałe owoce jest źródłem fruktozy, jednak jej zawartość jest mniejsza niż ilość glukozy. W tych owocach występuje również sacharoza oraz skrobia. Mniej dojrzałe egzemplarze wykazują się większą zawartością skrobi (węglowodanów złożonych), bardziej [...]
[...] i to w dużych ilościach, m.in. wraz z kolorowymi napojami, słodyczami. Banany, jak i pozostałe owoce jest źródłem fruktozy, jednak jej zawartość jest mniejsza niż ilość glukozy. W tych owocach występuje również sacharoza oraz skrobia. Mniej dojrzałe egzemplarze wykazują się większą zawartością skrobi (węglowodanów złożonych), bardziej [...]
Faktycznie, problemy z kontrolą łaknienia są najczęstszą przyczyną nadwagi oraz niestety stwarzają nam największą trudność w utrzymaniu zaplanowanej diety. Mając to na uwadze kontrola apetytu wydaje się strategicznym elementem utrzymania prawidłowej wagi. Co można z tym zrobić? 1. Zadbaj o wyższy poziom białka w diecie Aby wykorzystać 1g białka, [...]