Waże 62 kg i mierze 179, brakuje 10 kilo do szczescia. Chchiałbym sie doweidziec ile wynosi zapotrzebowanie na weglowodany, tłuszcz, białko dziennie, A i ile potrzeba na dzien kalorii poprostu musze przytyc ale bez tłuszczu, obecnie trenuje na mase mięśniową, Mam juz rospisane wartosci odzywcze produktów :d czekam na pomoc
[...] linków abym sam sobie ułożył tylko wy pomóżcie bo jestem w tym ZIELONY... Aha... zamierzam spożywac 6 posiłków dziennie Bardzo proszę o pomoc. jeśli bylibyście tak mili i ułożyli mi jeszcze w tym temacie trening, doradzając przy tym ile razy w tyg. w wakacje mam chodzic... a także poleccie mi jakis gainer i kreatyne SERDECZNIE WAM DZIĘKUJĘ
[...] własnym oczom. Kcal: 162 g/100 g Białko: 38 g/100 g Tłuszcz: 1 g/100 g Węglowodany: brak W internecie o tej rybie jest bardzo mało, choć znalazłem coś takiego: http://www.ile-kalorii.pl/kalorie/ryby-koryfena-na-surowo-d4317.html Dane jak najbardziej sprzeczne, nie wiadomo komu ufać. Różnica jest znaczna, bo rzędu 20 g biała. Co o tym sądzicie [...]
[...] najlepiej spełni twoje indywidualne potrzeby, weź pod uwagę następujące rzeczy: • Częstotliwość - jak często trenujesz; przykładowo, trzy razy w tygodniu. • Czas trwania - ile czasu trwa ćwiczenie; przykładowo, 20 minut. • Intensywność - Jak trudne jest ćwiczenie w oparciu o twoje docelowe tętno (DT) lub ocenę postrzeganego wysiłku (OPW) - [...]
[...] i jak napisałem wczesniej skupiłem się w większości na odzywianiu) Mam nadzieje ze poniższe wiadomości przydadza się w szczególności młodym czytelnikom forum. Zycze milej lektury. Pozdrawiam PODSTAWOWE ZASADY DIETETYCZNE 1. Spożywaj 5-7 posiłków dziennie, przyśpieszy to twoją przemianę materii oraz zwiększy przyswajanie przez organizm [...]
[...] 4. Jak powinien wyglądać POSIŁEK PRZEDTRENINGOWY? 5. Jak powinien wyglądać POSIŁEK POTRENINGOWY? 6. Jakie ŚNIADANIE będzie odpowiednie dla kulturysty? 7. Jak sie dowiem ile BIAŁKA, WĘGLOWODANÓW I TŁUSZCZY mają moje potrawy? 8. Interesuje mnie podział pokarmów na POSZCZEGÓLNE WĘGLOWODANY, AMINOKWASY i KWASY TŁUSZCZOWE. 9. A czy mógłbym też [...]
[...] mięsa. Wartość biologiczna białka z jaja wynosi na skali 100. Skala ta nie kończy się jednak na 100, ponieważ białko serwatkowe plasuje się znacznie wyżej- o 50 punktów( o ile jest to białko serwatkowe wysokiej jakości. Wegetarianie „lakto-owo" mogą spożywać białka serwatkowe codziennie, razem z jakami, ponieważ są one produktem mlecznym. [...]
[...] i nie mogę sobie z nim poradzić. Jestem na diecie redukcyjnej i chcę spalić tkankę tłuszczową, ale nie tracić zbytnio na wadze. Jem według zapotrzebowania (tyle kalorii ile spalam) i trenuję siłowo. Jednak mam problem z ułożeniem diety. Oto, co napisał Tyka w jednym z postów podwieszonych (stosuję właśnie tą dietę): *** Etap drugi - [...]
[...] jak możesz sobie normalnie popić od czasu do czasu bez jakigokolwiek dodatkowego grama tłuszczu. Oraz bez potrzeby liczenia kalorii w czasie picia tyle ile Ci się żywnie podoba. Użyj tej metody tak, jak Ci ją wyłożyłem. Jeśli do tej pory uważnie czytałeś, zrozumiesz podstawowe przesłanki. Przetestowałem to na sobie oraz na [...]
Poniewaz na forum pojawia sie coraz to wiecej pytan o podawanie diet postanowilem napisac posta w ktorym wszystko by sie wyjasnilo Dieta dla osob starszych Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki [...]
[...] jest insulina, która ma ten cukier zabrać i przechować. A jak ona go przechowuje? (Ktoś z widowni zasugerował glikogen)... Glikogen? Ile glikogenu przechowujemy? Czy wiecie, ile glikogenu znajduje się w organizmie w danej chwili? Bardzo mało. Cały glikogen z wątroby razem z całym glikogenem z mięśni nie wystarczyłby nawet na jeden dzień. A kiedy [...]
[...] mięśniowe powstałe na skutek stanów zapalnych wywołanych ponadrywanymi włóknami mięśniowymi. Dysproporcje- siłowe, strkuturalne- wszelkie nieprawidłowości w budowanie i sile mięśni antagonistycznych. Większość wad postawy związana jest z takimi nieprawidłowościami, np hiperlordoza jest związna z dysproporcją pasa lędźwiowo-brzusznego na [...]
[...] rozgrywającym.Od tego momentu zaczeła sie wielka przygoda Eduarda z piłką nożna... ANALIZA Edziu zaczyna swoją analize tego co robi i ile mu to zajmuje czasu ,i czy nie mógłby niekturych czynnośći , wyrzucić z planu i wstawić tu trening.Więc zaczyna ma 24 godziny teraz analizuje Edziu wstaje o srednio o [...]
[...] przez nas uderzenie powinno dążyć do knockoutu przeciwnika. Do rozwoju mocnego uderzenia najważniejszymi wg mnie czynnikami (które możemy rozwinąć) są: · Technika · Siła O ile z techniką czyli tym w jaki sposób poprawnie uderzać zostaniemy zapoznani w sekcji sw, to nad siłą możemy pracować w wolnych od treningów dniach a efekty przy [...]
Przedstawiam wam inforomacje o skladnikach odzywczcych. Mam nadzieję iż skończą się prozaiczne pytania typu: "Co to aminokwasy? Ile białka na kg. masy ciała, a ile węglowodanów, Co to za składnik w odżywce którą kupilem"? Zapraszam do czytania:) -------------------------------------------------- AMINOKWASY Aminokwasy to związki organiczne z [...]
[...] spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników jest niezbędne w diecie kulturysty. Ważne jest, aby spożywać tylko tyle pokarmów ile organizm może przyswoić, np. w przypadku protein jest to ilość 25 - 30 g w czasie 3 - 4 godzin. Wynika stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej [...]
[...] spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników jest niezbędne w diecie kulturysty. Ważne jest, aby spożywać tylko tyle pokarmów ile organizm może przyswoić, np. w przypadku protein jest to ilość 25 - 30 g w czasie 3 - 4 godzin. Wynika stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej [...]
[...] Zapoczątkowany w żołądku proces trawienia białek odbywa się dalej w jelicie cienkim, które składa się z dwunastnicy (duodenum), jelita czczego (jejunum) i jelita krętego (ileum). W jelicie cienkim, mierzącym około 5 m, zachodzi końcowy rozkład i wchłanianie białek,węglowodanów i tłuszczów,gdzie glukoza i aminokwasy zostają wchłonięte przez [...]
[...] się białka o wysokiej wartości biologicznej (dużej ilości aminokwasów egzogennych) proporcja B:W może wynosić 1:1-1,5. Nie należy głodzić się ani przejadać, pić tyle, na ile ma się ochotę. Białka i tłuszcze powinny być pochodzenia zwierzęcego, a węglowodany powinny być dostarczane najlepiej w postaci skrobi z ziemniaków, zbóż (mąki) oraz [...]
[...] zdrowi, przynajmniej do początku XX wieku. Kiedy zaczęli zwiększać ilość spożywanego białka, zaczęły się pojawiać chroniczne schorzenia. Więc nie ma to nic wspólnego z tym ile jedli węglowodanów i tłuszczu. To wszystko dlatego, że nasze ciało może z łatwością konwertować tłuszcz w węglowodany oraz węglowodany w tłuszcz. Bardzo łatwo jest [...]