[...] cukru we krwi, wspieranie układu krwionośnego, utrzymywanie równowagi azotowej w organizmie. 2. Źródła pokarmowe: Pierś z kurczaka, tuńczyk, wołowina, polędwica cielęca, grzyby, soja, produkty mleczne. IZOLEUCYNA 1. Funkcje: Wspomaganie procesów anabolicznych, stabilizacja poziomu cukru we krwi, wspieranie regeneracji organizmu 2. Źródła [...]
[...] chemicznym, który dodany do żywności zapobiega jej psuciu się lub opóźnia ten proces. Głównymi sprawcami psucia się produktów są różne drobnoustroje, takie jak bakterie, grzyby i drożdże. Jednak nie każda zmiana wywołana tymi drobnoustrojami prowadzi do psucia się żywności, a niektóre mogą być pożyteczne - na przykład fermentacja kwasu [...]
[...] ziemniaki smażone, placki ziemniaczane. Z warzyw można podać zieloną sałatę, marchew, szpinak, dynię, pomidory, koperek i włoszczyznę bez kapusty. Pozostałe warzywa oraz grzyby swieże i suszone są zabronione. Desery. W diecie podstawowej podaje się kompoty przecierane z owoców świeżych i mrożonych, galaretki owocowe i kisiele. Nie podaje się [...]
Tak wiele pytań jest na forum ,że pomyślałem,że wkleje moje ciekawostki,kture uzbierałem szperając po necie i po forum,mam nadzieje,że się sprzyda!!!ciekawostki dotyczą odrzywiania,treningu i suplementacji! wy też możecie wklejać swoje ciekawostki!!!ulżusz sobie i pomożesz innym ! Dzięki! ~~Androstendion zmniejsza synteze testosteronu~~ [...]
[...] spożywczych. Najwięcej miedzi zawierają warzywa i owoce, owoce morza, fasola, groch, ziarna pszenicy, śliwki, wątroba, nerki, płuca, serce, krewetki, orzechy, podroby, grzyby, pełnoziarniste produkty zbożowe. Molibden Molibden jest zaliczany do mikroelementów niezbędnych dla organizmu jednak nie wykazano ewidentnych skutków jego niedoboru u [...]
[...] margaryna. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są znacznie lepsze od tłuszczów pochodzenia roslinnego 9. Mleko lub śmietana do 0,5 litra/dobę 10. Wszystkie jarzyny, pieczarki, grzyby do 300g/dobę 11. Jeden ziemniak(frytki na smalcu, łoju) 12. Nalezy pić więcej płynów - bez cukru 13. Orzechy, słonecznik, majonez, przyprawy, kawa, herbata lub [...]
[...] śluzowe i paznokcie. Pleśniowce - bardzo rzadko występują na ludzkiej skórze i błonach śluzowych. Grzybice skóry są wywołane przez pasożyty należące do świata roślinnego: grzyby chorobotwórcze. Istnieje wiele odmian grzybów chorobotwórczych. Każda z nich wywołuje inną postać choroby skóry, toteż grzybice skóry stanowią bardzo obszerny dział [...]
[...] zanotować, jako ciekawostkę, że w 1718 r. w czasie wojny pomiędzy Szwecją a Norwegią żołnierze jednego z oddziałów szwedzkich spożyli, dla dodania sobie ducha bojowego, grzyby z rodziny muchomorów (Amanita muscaria), zawierające substancje pobudzające i halucynogenne. W czasie wojny secesyjnej w Stanach Zjednoczonych wstrzykiwano żołnierzom, [...]
[...] zanotować, jako ciekawostkę, że w 1718 r. w czasie wojny pomiędzy Szwecją a Norwegią żołnierze jednego z oddziałów szwedzkich spożyli, dla dodania sobie ducha bojowego, grzyby z rodziny muchomorów (Amanita muscaria), zawierające substancje pobudzające i halucynogenne. W czasie wojny secesyjnej w Stanach Zjednoczonych wstrzykiwano żołnierzom, [...]
[...] codziennie, ale wieczorem, nigdy razem z białkami. Trzecią grupą są produkty neutralne, które można jeść i z białkami, i z węglowodanami: jarzyny, oleje, masło, orzechy, grzyby, produkty pełnomleczne i przyprawy. Twórcy tej diety połączyli założenia amerykańskiego lekarza Haya z tradycyjną dalekowschodnią filozofią Yin-Yang. Yin i Yang [...]
[...] może również brakować inicjatora oznaczającego bądź niszczącego komórki quasi nowotworowe i nowotworowe. Tym inicjatorem najczęściej jest wirus, mogą to być i inne czynniki, grzyby, fagi. Powiększone migdałki są obficie nacieczone limfocytami, co niezbicie świadczy o pełnej mobilizacji systemu limfatycznego. Powiększenie migdałów a szczególnie [...]