Jak ktoś żywi się gotowcami albo instantami itp. to duzo zdrowia życzę. Gotowanie nie zabiera wcale dużo czasu jeśli ma się wprawę i dobrze organizuje pracę.
[...] energii przy długotrwałym, umiarkowanym wysiłku fizycznym" "Musisz pamiętać, że podczas gotowania i pieczenia, zawartość poszczególnych składników może ulec zmianie: - gotowanie: powoduje ubytek około 40% masy - smażenie i grillowanie: powoduje ubytek około 25% masy Dlatego, porcja danego produktu, musi być większa o 40 lub 25% tzn. jeżeli [...]
[...] i po siłce na diecie redukcyjnej Czy pierś kiedy się ją zagotuje nie staje się lżejsza Bo na jeden raz zjadłem jedną pierś podwujną bo jak zważyłem po ugotowaniu to ważyła 200g a zazwyczaj jak na kotlety robiłem to wychodziło mi na 2 porcje po 200g. Czyżby pzrtez to gotowanie piers uległa zmniejszeniu czy moze poprostu wziąłem mniejszy kawałek
[...] jeszcze zastanawiam sie nad norweska i biurowa...ta biurowa wyglada pysznie ale cieakwe jake sa po niej efekty pisze ze 3-4 kilo w ciagu 2 tyg ale czy aj wiem..... http://www.gotowanie.v9.pl/diety/8.php tu jest link do tej biurowej na tej stronie znajduje sie tez kilka innych wiec moze znajdziesz cos dla siebie Marzenko:) pozdrawiam serdecznie
ja ci dam!!! najpierw ten schowek musi byc teraz pytanie jak bardzo musisz przymierac glodem, zeby sie podjac tej pracy hrhrhr a tam, wydaje mi sie, ze raz, gotowanie nie jest takie straszne i dwa, ja chyba tez nie jestem taka straszna Zmieniony przez - yupie_girl w dniu 2005-04-11 20:42:59
[...] tym dziale pisalem o tym i pytalem nie raz problemem nie jest bialko natomiast interesuja mnie dodatki ktore sa w odzywkach i ich reakcje na wysokie temperatury ( smazenie , gotowanie, pieczenie) mowa o slodzikach , subs. konserwujących itd jakos nikt nie raczył odpowiedzieć a wiadomo ze czesc z nich ma prawo byc dośc toxyczna po wysokich temp. [...]
[...] np do pracy czesto zabieram sobie ugotowana z lyzeczka kucharka (czy innych warzywnych przypraw) rybke (morszczuk, mintaj macie za niecale 10pln za kg!!) do tego woreczek ryzu i jakies warzywka. No nie mowie ze nie zdarza mi się zapodac do tego tunczyka przy wersji 'brak czasu na gotowanie' powyzszego dania. PS. Kometa - 77 to byl dobry rocznik
nie, az taki twardy nie jesetm zeby szamac surowe oki, smazenie odpada jesli chodzi o omege-3, na stolowce i w domu jadam filet panierowany, cos a la schabowy, jest bardzo smaczny gotowanie mrozonych filetow chyba odpada, ale musze sprobowac a co rozumiesz pod pojeciem tluste ryby - mi sie to kojarzy wylacznie z makrelka
To tak sparzanie jaj wrzątkiem to dobry pomysł gdyż gotowanie badz smażenie niszczy niektóre albuminy a skorupki jaj są dobre ponieważ mają dużo wapnia i fosforu w proporcjach podobnych do proporcjii kości są też fosforany przydatne dla niektórych tkanek Z tego co wie to skorupki b. mocno się sproszkowuje
Polecam gotowanie w parowarze. Wydatek fakt około 160zł za najtańszy ale za to rewelacja w kuchni dietetycznej. Moim zdaniem absolutny kuchenny must2have na diecie i potem aby trzymać ładną sylwetkę. Inwestycja z pewnością zwróci się w dwójnasób.
[...] • Wskazane jest unikanie potraw ciężko strawnych, które długo zalegają w żołądku. Dlatego raczej nie poleca się smażenia jako metody kulinarnej. Zdecydowanie lepsze jest gotowanie, duszenie bez obsmażania lub pieczenie w folii. • W codziennym jadłospisie powinny się znaleźć produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa, owoce [...]
[...] poszczególnych składników odżywczych odpowiadał zapotrzebowaniu ustroju dorosłego człowieka. Przy obróbce surowców bardzo ważnym czynnikiem jest ich rozdrabnianie i gotowanie. W podanej diecie niewskazane są pokarmy surowe, smażone, pieczone i wędzone. Posiłki powinny być podawane często, co najmniej 5 razy dziennie, ale w małych [...]
[...] Produkty spożywcze często pokonują daleką drogę między producentem a twoim stołem. Podczas tej podróży mogą utracić część zawartych w nich witamin.  Mycie i gotowanie. Wiele witamin rozpuszczalnych w wodzie jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury, kwasów i związków alkalicznych. Na przykład brokuły mogą utracić 40% [...]
[...] często pokonują daleką drogę między producentem a twoim stołem. Podczas tej podróży mogą utracić część zawartych w nich witamin. Mycie i gotowanie. Wiele witamin rozpuszczalnych w wodzie jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury, kwasów i związków alkalicznych. Na przykład brokuły mogą [...]
[...] rumianku , zdejmujemy z ognia i siadamy z twarzą nad garnkiem i z głową pod namiotem z ręcznika na 10-15 minut. Odsuwaj twarz jeśli za bardzo parzy, to ma być parówka, a nie gotowanie na parze. Potem spulchnianie - na nagrzaną twarz szybko nakładamy maseczkę intensywnie nawilżającą i znowu na 10 minut pochylamy się nad garnkiem z namiotem na [...]