[...] higieny. Konieczne jest utrzymanie wręcz przesadnej higieny osobistej domowników (podmywanie się po korzystaniu z ubikacji, częste mycie rąk, zmiana bielizny osobistej, gotowanie pościeli i ręczników). Podczas kuracji na noc należy zakładać dziecku obcisłe majtki, które rano pierzemy i gotujemy. Myjemy też zabawki, dezynfekujemy przedmioty [...]
widze ze sie za gotowanie wziales ale ten chleb to moglbys razowy szamac ciekawe przez ile dni bedziesz tak ladnie dietke trzymal w sumie bez diety nie oplaca sie w ogole cwiczyc bo tylko czas zmarnujesz, nie mowiac juz o pieniadzach... ja tak mam przynajmniej ze jak nie trzymam diety to stoje w miejscu pozdro
Lamblioza, znana także pod łacińskimi nazwami Giardiosis i lambliosis, jest pospolitą chorobą pasożytniczą jelita cienkiego wywoływana przez pierwotniaka określanego jako lamblia jelitowa (Giardia intestinalis). Szacuje się, że w Polsce około 3% populacji zarażone jest lamblią. Dotyczy to zwłaszcza dzieci przedszkolnych i szkolnych oraz osób [...]
Wyczytałem to w książce Montignaca o jego diecie, na której notabene schudłem ze 117kg do 95. Nie pamiętam czy to dotyczy innych produktów, ale chleb na 100% . Co innego gotowanie- np. marchewki, które IG podwyższa. Zmieniony przez - wielki_al w dniu 2007-01-29 20:01:26 Zmieniony przez - wielki_al w dniu 2007-01-29 20:02:01
Pytam o gotowanie bo calkiem dlugo mieszkalem we Wloszech... no i pierwsze slysze o gotowaniu owocow morza... mzoe mnie cos ominelo... albo w Polsce sprzedaja w innej postaci ;P Krewetki to po prostu odmrozic, odsaaczyc, na patelnie i juz :) i tak cala reszta albo prosto z zalewy albo na patelnie... ale moze to ja jestem inny ;)
[...] z toba, jezeli chodzi o krewetki rozmrozone, ktore sa juz mieciutkie i wygladaja podobnie jak kupione na targu w Itali ale w moich realiach one sa wielokrotnie mrozone, poza tym nie czekam tez caly dzien zeby sie rozmrozily( zazwyczaj mi sie zapozno przypomina ) wiec szybkie gotowanie, a potem na kilka sekund do warzyw na patelnie.. pozdrawiam
[...] -margaryny, maslo-zamieniamy na oliwę z oliwek, nasiona, pestki, orzechy, -nabiał tłusty-zamieniamy na chudy, -frytki, chipsy, słodycze. SPOSOBY PRZYRZĄDZANIA: -mięso:gotowanie, grilowanie, duszenie, pieczenie, -ziemniaki, makarony, kasze: gotowanie, -warzywa: gotowane lub na surowo, doprawiane oliwami. Ja przez pierwsz miesiące ćwiczeń [...]
[...] z kolei smakuje jak podeszwa buta wojskowego podziel piers na trzu cześci lekko posól lekko pobieprz oprósz bazylią i ugotój na parze zobaczysz będziesz zadowolony do tego gotowanie na prze pozbawia mięsa tłuszczu który potem mozesz sobie zastapic zdrowszy np polewając tą pierś oliwą z oliwek kub olejem lnianym albo zrobi sobie dzień dziecka i [...]
[...] moim skromnym zdaniem najlepiej je przyjmowac na czczo, na 0,5przed treningiem, po treningu, w trakcie snu tj wstajac do wc po drodze zarzywasz aminki. Dawka jak wspomnialem to rzecz wagi itp ale proponuje nie mniej niz 10g. MAlphas, gotowanie na warzywku , kostce rosolowej lub czyms takim +warzywa jak do rosolu. I zycie staje sie prostsze. Czesc
[...] scaling. Polega to na usuwaniu zlogow z zebow poprzez wibracje ultradźwikow końcówki oraz poprzez tzw. kawitacje wody wywolana przez ultradzwieki. Kawitacja to inaczej zimne gotowanie wody; polega na wytworzeniu ogromnej ilosci malutkich banieczek prozniowych,ktore bombarduja zeby odrywajac tym samym plytke bakteryjna i kamien. Mam jeszcz etakie [...]
[...] dopiero teraz, bo wczesniej jakos zapomnialem) Na drugim zdjeciu moj dzisiejszy i wczorajszy obiad/potreningowy. Zmienilem w diecie na czas ferii obiad- bedzie sie skladal z piersi z kury i ryzu + ewentualnie wazywa, w weekendy to co mama ugotuje, bo mi sie nie chce bawic w gotowanie od swieta. Zmieniony przez - Kamiru w dniu 2007-02-09 23:47:22
Powiedz starej, że to jest uzupełnienie diety i jeżeli ona chce żebyś tego nie brał to niech ci umożliwi gotowanie i produkty lub sama gotuje. Wtedy będziesz miał zdrowiej i nie będzie problemów z nią.
chodzi o temperaturę... a nie o to jak nazwiemy (gotowanie,smażenie,pieczenie,prażenie) dla bialka nie ma znaczenia czy jest 1 minuta czy 50 pyrz danej temp. nastepuje proces i koniec... Ale ja też kidyś robilem podobne batony bialkowe, ale tego nie weidzialem jeszcze... Już nie robię.. Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-02-14 22:43:21
Uzywa ktos moze szybkowaru do przyrzadzania miesa? Ja mam takie ustrojstwo na kuchni ale nie opanowalem jeszcze i nie wiem czy gotowanie na parze/pod cisnieniem jest zdrowsze od zwyklego smazenia itd. Pozatym powiedzcie czy lepiej gotowac na parze, pod wysokim cisnieniem czy pod niskim cisnieniem, bo takie sa opcje w tym urzadzeniu.
Co do mineralow, witamin i innych dobroci - czy lepiej ustawiac na szybka obrobke termiczna (tzn. traktowanie para o bardzo wysokiej temperaturze) czy tez wybrac wolne gotowanie (tzn. tak samo para, ale o mniejszej temperaturze i o wiele dluzszym czasie). Moze jakies przepisy?
[...] pozwoliłem sobie od pewnego czasu na pieczone (w piekarniku rzecz jasna, bez dodatku oleju itp, ew. z przyprawami) mięsko z udźca z indyka, wcześniej każde mięcho gotowałem. Czy jest to dużo gorsza forma przyrządzania mięsa niż gotowanie? A może jakieś lepsze propozycje bo muszę przyznać, że pod względem smakowym bije na głowę ugotowane danie
Pomyslałem ze sie moze komus przydac . Aby najlepiej wykorzystać zdrowotne walory czosnku, należy go zgnieść i odstawić na 10 minut przed zjedzeniem lub ugotowaniem - informuje "New Scientist." Badania nad tym ważnym dla zdrowia i gastronomii zagadnieniem przeprowadził Claudio Galmarini z Argentyny. Wykazał, że zgniatanie otwiera błony komórkowe [...]