[...] wskaźnik). Tłuszczów i warzyw w tym posiłku nie dajemy, ze względu na to, iż spowalniają absorpcję innych składników. Posiłek może wyglądać tak: Wersja A 1. Pierś z kurczaka gotowana bez skóry 2. Kasza jaglana 3. Dowolny owoc Bądź Wersja B 1. Chude mięso wołowe 2. Ryż biały 3. Dowolny owoc Posiłek potreningowy i zarówno ostatni w ciągu dnia nie [...]
Jakie ma wartości odżywcze? Ile kcal? Można jeść na redukcji wiem że to zależy od ogólnej podaży kalorii ale pytam czy to jest wartościowe zamiennik innych warzyw
Witam , może i to głupie pytanie ale sam nie wiem ugotowalem sobie 600g piersi ugotowana waży teraz 355 g jak mam to rozumieć . jak chce zjesc posiłek z 200g piersi mam gotować 400g ?
Czy gotowana piers z kurczaka pokrywa sie z danymi z tabeli? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/2dcac30f111248f29467b22f0cbd1b7c.png Zmieniony przez - kamil8372 w dniu 2014-06-08 13:53:24
Cześć, powiedzcie mi, jaka jest różnica między gotowana pierś z kurczaka a 'kurczak pierś'? Pierś ważę przed gotowaniem, więc które należy wybrać? Różnica jest spora :D
Witam Czy macie jakieś sposoby aby gotowana pierś jak najmniej się kurczyła? %-) Że tu mały gaz bulgocze sobie, duży tego śmego jakieś czary %-) Bo czasem jak popatrzę co mi w garze zostało to tylko sie wkurr }:-((( Czy po prostu trzeba kupować popromienne piersi (duże %-) )
http://i17.tinypic.com/4pby9ee.jpg jem wolowine w takiej formie jak na zjdjeciu, klade ja do pieca na 150 stopni wracam za 30 min i wyciagam. Czy wartosci odzywcze nie ulegna zmianie po tak wysokiej obrobce termicznej ? gotowac grilowac jakie sa wasze opinie?
Dzisiaj w programie z "profesionalnymi kucharzami" na jakims niemieckim programie padl text iz mianowicie ugotowana smietana nie zawiera wcale kalorii. yyyy wcale? a ja mysllaem ze wszystko zawiera kalorie a kalrie organizm przemienia na energie. rozumiem ze moze sie zmiejszyc wartos odzywcza ale wygotowanie kalorii? : D
hej! mam pytanko: czy jesli ugotuje sobie odpowiednio wczesniej cycora z kury i chce go zjesc po treningu, lecz jest juz zimny, to moge go pokroic na mniejsze kawalki i wrzucic na patelke bez tluszczu?czu duzo skladnikow ( przede wszystkim bialka) zanika podczas tego procesu? ma takie cos sens?
Witam, jak ja sobie gotuje pierś z kurczaka to czy wartosci odżywcze i białko czasem nie uciekają mi do tego tworzącego się "rosołku"? nie trace na tym białka? proszę o szybką opinie kogos kto sie zna, bo nie chce jeść piersi jesli podczas gotowania ze 100gram piersi (21g białka) zabierze mi z 50% białka:/
Mozna zamiast gotowanej piersi z kuraka robic sobie z niej schabowego...? ;> Bo tak sie zastanawialem to bialka bedzie tylko samo tylko dojdzie wegli ;> a negatywem chyba jest tylko to ze dochodzi tez niezdrowy tluszcz ? ;> I nie wiem czy mozna to tak zastapic czy nie ? :D