Małgorzato mi nie jest wesoło skoro jak to kolega mądry inaczej powiedział, mam na sumieniu... no chyba, że ja juz tego sumienia nei mam i wysyłam hurtem nieświadome niczego owieczki w ten gluten @-|
Tak odejmij 100kcal od tego co miałas na zakończenie, czyli jak miałąś 1700kcal to rozkładaj dla 1600kcal A gluten tak dla potrzeb konkursu, w ramach diety LC jaka macie owies może być
[...] pojawiać mandarynki/pomarańcze/banany :-D) U mnie tak samo. Zawsze jak przynosi i częstuje, to nagle wszyscy się rzucają, jakby pierwszy raz na oczy widzieli.%-) Ja będę teraz mówić, że gluten, bo nawet mi się nie chcę nikomu nic tłumaczyć, szybko ucinam dyskusję w tym temacie. Nikogo nie nawracam, bo nie ma sensu, tylko się człowiek zdenerwuje.
MeMyself&I ....w sklepach sa gotowe mieszanki bezglutenowe a chleb bezglut sie latwiej piecze niz zwykly .....mieszasz make z woda , dodajesz drozdze zamieszasz lyzka , dodajesz jakies ziarna jak chcesz ...pol godziny wyrastania bo bezglut nie lubi dlugiego wyrastania i 45 min piekarnik o gotowe jak sie miescisz w bilansie masz jeszcze [...]
Wypycha ci ten brzuch... jedzenie, mysle ,ze to normalne. Ale jesli na pewno wydaje ci sie ,ze nie to przestan jesc laktoze, moze jestes uczulona, gluten to nie jedyny alergen, albo jesz zbyt ciezko/ pijesz za malo wody lub masz za kwasna diete, jesz wazywa? Mozesz sprobowac rowniez IF, te 5 posilkow to moze byc zbyt duzo. Zmieniony przez - PiotrG [...]
No dziennik zobowiązuje i trochę czasu zabiera. Dobrze, że ćwiczysz. Na jakim etapie teraz jesteś masa/redukcja? Ja od poniedziałku zaczynam masę a dowiedziałem się o uczuleniu na GLUTEN więc sporo zmian w jadłospisie :<
[...] syropy itd. - to jest chore odstawiłem kiełbasy i po 3 dniach mam znowu ketony. Czy człowiek idący do sklepu po kiełbasę wygląda jakby chciał kupić Snickersa? Do tego gluten, laktoza, pomijam wszelkie E. Wędzony łosoś ma 5g węglowodanów na 100g, to chyba przed złowieniem szamał paczkę landrynek. Robią z nas d****i na każdym kroku, a wizyta [...]
Dzień 2/30 Miska na dziś: wywalone: nabiał, gluten. Do picia: pokrzywa, woda /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/24043946b73e451e94ccc9e05bae56ca.png Trening: 1/7 1 tydzień treningu z Izą (wczoraj też zrobiłam, ale łatwiej mi w poniedziałek zapamiętać, że trzeba przejść dalej) Chciałam zjeść strączki. Kupiłam czarną soczewicę. Moczyłam ją chyba z tydzień [...]
[...] czas na diete która nie przyniesie skutku, A co do przenicy to jest tak ze wypycha brzuch jak cholera, mam bardzo podobny problem do twojego niewiem czy tutaj kwestia jest gluten ale jak tylko jem chleb to brzuch jak balon i ciąża 9 miesiąć :D a waże 50 kilo przy 160 także jestem raczej szczupła osoba ale zmagam sie z moim brzusiem którego nie [...]
[...] juz ten temat odnosnie jedzenia. Wiadomo, ze jak dostane kiepski jadlospis, to nie bede tego kontynuowac. Zalezy mi na jadlospisie jak najbardziej naturalnym, wykluczajacym gluten, cukier. Uwazam, ze lepiej sprobowac zawalczyc, niz na wejsciu stwierdzic, ze sie nie da rady. Jadlospis, ktory dostane tez tu zamieszcze i poddam ocenie, spokojnie. [...]
[...] ok 2,4 tłuszcz ok 1,7. Napisałem oliwę, bo jak znajdę tanią w biedrze albo lidlu to będę szczęśliwy i będę na niej smażył. Zrezygnowałem z pieczywa i płatków, bo zawierają gluten a w mojej rodzinie coś dziwnie na niego reagujemy. DNT /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/1737a0ae57044497acc2687ba9b78b5d.png DT [...]
[...] dajemy 2-3 krople oliwy Kluczem przepysznej pizzy jest co? Oczywiście, że ciasto. A żeby było idealne trzeba je porządnie napowietrzyć. Podczas tej czynności wytwarza się gluten, który jest niezbędny dla prawidłowej struktury i elastyczności. Operacja przebiega w następujący sposób: Jak to fachowiec z pracy kiedyś tłumaczył Świeżakowi( mi [...]
[...] i napojów, chleb glownie piekę. Nie chodzę praktycznie po knajpach(baaaardzo rzadko mi się zdarza). Orkisz wprowadziłam jako mniej zmodyfikowaną pszenicę i mniej zły gluten. Właśnie wkładam do pieca inną wersję chleba bezglutenowego, mam nadzieję, że będzie lepszy. Bardzo brakuje mi pomysłów na śniadania w których byłoby białko a byłyby [...]
[...] jak roślina i sprzedawany, ewentualnie TYLKO pozbawiony łupiny chleb to porsukt wysokoprzetworzony, gdzie często dodawane bądź zawiera są takie rzeczy jak : guma guar emulgatory regulator kwasowości mąka pszenno-słodowa słód jęczmienny cukier karmel gluten pszenny tłuszcz roślinny substancje konserwujące
Wiesz, że przy hashimoto powinnaś odstawic gluten i źródła obcych hormonów (nabiał, kurczak z masowej produkcji, jajaka "3", tabletki anty jeśli bierzesz)? Byc może te produkty będą mogly częściowo wrócić, ale na pewno przez kilka, kilkanaście tygodni powinnaś z nich zrezygnować - dasz rade? Z bułeczkami, rogalikami z dżemem itp. przetworami z [...]
[...] bilans - proponuję 120/80/150 b/t/w. 150 ww to takie przyzwoite minimum aby nie zajechać do końca tarczycy i aby wspomóc przemianę/konweesję T4 w T3. Przy Hashi eliminujesz gluten. Raczej na zawsze i raczej nie obstawiałabym w tym przypadku powrotu na stałe po jakimś czasie chleba razowego na zakwasie. Nie musisz mieć celiakli czy nietolerancji [...]
Iskra ma o tyle o ile gluten może wywoływać reakcje nadwrażliwości , i może powodować zmiany w jelitach. Może ale nie musi, ale z tego powodu w ogóle przy chorobach autoimmunologicznych polecają wykluczenie go. Warzyw krzyzowych nigdy nei musisz odstawiać chodzi o niejedzenie ich na surowo i ograniczenie ich ilości, a to przy każdych [...]