1. Lepszy jest szybki, gdyż ginie więcej drobnoustrojów. Mrożenie szybki – 70% ginie bezpośrednio, 20% śmierć opóźniona. Mrożenie wolne – 70% śmierć opóźniona, 20% bezpośrednia. 2. Denaturacja polega na całkowitym zniszczeniu struktury białek. Jest to odwracalne tylko w wypadku białek o prostej budowie i po usunięciu czynnika [...]
1. Nie stwierdzono ogólnej zależności między szybkością zamrażania i jakością zamrożonych produktów. Wpływ ten był w przeszłości mocno przeceniany, obecnie przyjmuje się, że wrażliwość produktów na szybkość zamrażania jest zróżnicowana. Produkty tkankowe o mniej zwartej konsystencji doznają większych uszkodzeń. Wyróżnia się pod tym względem 4 [...]
w 95% gainerów są same cukry maltodekstryna to też cukier tylko mniej słodki natomiast posiadający IG ~105 - więcej niż glukoza, miód czy frytki nie wiedziałeś tego? polecam lekturę http://optimalhealth.cia.com.au/gi17.html
[...] miesnia. Ja zaobserwowalem ze mi carbo nie sluzy. Zatem bede przeciwnikiem. A inni? A jesli chodzi o kreatyne to sadze ze popijanie monohydratu sokiem z winogron lub glukoza spozywcza jest jak najbardziej wskazane. Probowalem bez transporterow i wydaje mi sie ze troszke gorzej sie nawadnialem. Warto zauwazyc ze wiele firm dodaje rozne [...]
[...] przez mięśnie. Dlatego naukowcy polecają brać kreatynę po posiłku, zwłaszcza bogatym w węglowodany o dużym indeksie glikemicznym (GI), jak marchew, chleb, ziemniaki czy glukoza (lub dekstroza, obecna w wielu suplementach kreatynowych). Wychwyt kreatyny po zjedzeniu takich węglowodanów jest większy niż po pokarmach o niższym GI, jak [...]
Węglowodany o wysokim ig, jak glukoza, maltodekstryna czy te nowe skrobiowe wynalazki chyba jednak nie są takie złe po treningu skoro, chyba każdy spec typu Berardi, Poliquin, Sarcev itd. mają swoje receptury po treningowe opierające się przede w wszystkim na szybkich węglach + aminokwasy, białko. Podobno taki mix daje znacznie lepszy efekt w [...]
Trauben zucker?.... Toż to glukoza w kanonicznej postaci. Z jakimś tam śladowym dodatkiem witamin. Tam, gdzie masz napisane "kohlenhydrate" masz od razu zawartość węgli. Między 91 a 99 g/100g. Twój drink składa się z całej feerii węgli (to nie jest samo w sobie dobre ani złe - zależy czego oczekiwałeś): masz tam fruktozę z brzoskwiń, [...]
a jak juz koniecznie carbo to biogenixa jest tam d-ryboza a nie jak w innych suplach tego typu glukoza wiec dlatego carbbx biogenixa miażdzy carbo olimpu na głowe
ładuj nie na ryżu, a na kaszach/płatkach owsianych, ryż ewentualnie z rana. Osobiście ładowałem tylko w sobotę, od wczesnych godzin porannych, przez 12-14h(aż to uzyskania pełnej sylwetki), posiłki co 2-3h, ok 200g węgli na każdy. Ładowania opierałem na płatkach owsianych, do południach razem z glukozą, potem solo, oczywiście w każdym posiłku [...]
[...] ta do ATP. Generalnie z tych źródeł treningu korzysta się w przypadku wysiłków o dużej intensywności. Można jednak trenować dłużej o mniejszej intenywności wówczas uzyskana glukoza z glikogenu jest w pełni spalana do CO2 i wody wówczas przy pełnym spalaniu otrzymuje się więcej ATP przez co wysiłek może trwac dłużej ale musi być mniej intensywny. [...]
[...] z posilkuby wrzucic bialko w prochu albo dextroze? zart. bialko z prochu wrzuca sie wlasnie wtedygdy CI go brakuje a nie na sile. dextro to juz w ogole syf - inaczej glukoza, ma podobne "dzialanie" do cukru z cukierniczki... kreatyne bierzesz standardowo: 5 - 10g na dobe w 1 - 2 dawkach po 3 - 5g na porcje. najczesciej kreatyne [...]
kreatyny nie stosuj z glukozą już się od tego odchodzi nie ma sensu... jeśli chodzi o tłuszcze spróbuj w mniejszych dawkach jeśli wiesz że na pewno po nich Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2009-01-14 23:16:03