[...] opinie na temat zawartości laktozy w nich tak jak np. sery pleśniowe. Jeżeli chodzi o "wspomagacze" to posiadam lactocontrol, jednak staram się go nie nadużywać, zażywam ten enzym kiedy zjem coś niezbyt odpowiedniego dla mnie. Jeżeli chodzi o odżywki białkowe tak pytając troche na przyszłość, jak to wyglada w przypadku izolatu? Bo koncentrat z [...]
Nie do końca nie warta... Bo obniżając estro lepiej idzie redukcja, szczególnie jest ostatni etap gdy ma sie już ten dość niski BF. Enzym aromatazy jest aktywny głównie w tkance tłuszczowej. Czym mniej fatu tym mniej aromatazji - czyli niższy poziom estradiolu. Mniej estradiolu to mniej wody pod skóra. Wiec jeżeli w czasie brania AI uda ci się [...]
napisz mi jeszcze kiedy robiłes ostatnie badania na enzymy wątrobowe i bilirubinę i jakie to były wyniki (opisz każdy enzym GOT i GPT i podaj bilirubinę- ile jednostek).
[...] neolinustatynę. Dopóki ziarno jest nienaruszone(w calosci ), związki te są stabilne i nie ulegają przemianom chemicznym. Dzieje się tak, ponieważ glikozydy i aktywujące je enzymy umieszczone są w różnych częściach ziarna i nie stykają się ze sobą. Dopiero w momencie pęknięcia łupiny i naruszenia struktury ziarna(czyli zmielenia ), następuje [...]
to bedzie tak troche off topic ale nasunelo mi sie pytanie po wypowiedzi spice'a. jezeli enzym aromatazy jest odpowiedzialny za oba typy gino a w przypadku nandrolonow zapobiegac progesteronowqemu gino moze winstrol, oznacza to ze winstrol redukuje poziom tego enzymu czy dzialanie jego jest oparte na jakims innym mechanizmie? emr
[...] AAKG, jabłczan argininy. Składnikiem, który pozwoli utrzymać wysoki poziom argininy jest aminokwas norwalina (aminokwas nieproteagenny, pochodna waliny), który neutralizuje enzym rozkładający argininę (arginaza). W boosterach NO firmy Trec Nutrition: AAKG MEGAHARDCORE i NITROBOLONIE II i ENERGIZER znajdziecie stabilne formy argininy, której [...]
[...] gruczołów gardzielowych pszczół. Miód zawiera także niewielkie ilości wolnych aminokwasów (średnio 0,03%). Do istotnych związków azotowych występujących w miodzie należą enzymy. Pochodzą one głównie z wydzieliny gruczołów ślinowych pszczół. Do najważniejszych należy zaliczyć: - inwertazę, która powoduje rozpad sacharozy do glukozy i fruktozy, [...]
[...] sam nie wiem, bo słabo ona wygląda. W dodatku mintaja bym nie jadł, a dał zamiast niego dorsz/makrela/ew. łosoś. Więcej warzyw bym dał, z 500g na dzień. Może to wina za dużej ilości białka i zakwaszania organizmu? Spróbuj odstawić ten proch i dać wszystko w jedzeniu normalnym, plus dorzuć probiotyki lub pepsyne (w aptece- enzym trawienny białek)
[...] cytrynowy (HCA), który już w małej dawce hamuje lipogenezę (syntezę tłuszczu) z węglowodanów i białek, a tym samym powstawanie tkanki tłuszczowej. HCA blokuje kluczowy enzym w metabolizmie tłuszczu - ATP-Citrat-Oxalacetat-Lyase, który jest potrzebny do przemiany węglowodanów w tkankę tłuszczową. Nadwyżka węglowodanów nie może zostać [...]
[...] estrogeny, które powstają z androgenów. Głównym miejscem ich produkcji jest tkanka tłuszczowa, a szczególnie tkanka tłuszczowa okolicy sutków, bo tutaj najaktywniejszy jest enzym zamieniający androgeny w estrogeny - aromataza. Teoretycznie więc - zarówno gino czy lipo mogą stanowić przyczynę wzmożonego gromadzenia tkanki tłuszczowej, jak też [...]
[...] w stos do DHT.. krocej laczy sie z receptorami i dziala slabiej... nawet od samego nandrolonu temu Nandrolon mozna uznac za inhibitor 5-α-reduktazy - bo blokuje ten enzym nie zezwalajac na redukcje testa do silnego androgenu - DHT... pozatym Nandrolon jest sterydem silnie blokujacym, wiec organizm bedzie produkowal mniej testa (oczywista [...]
Nie jedz tuńczyka z puszki codziennie (zawiera rtęć). 1 max 2x w tygodniu możesz zjeść. Radzę też nie łączyć ogórka z pomidorem (ogórek zawiera enzym która zabija wit. C dlatego najlepiej jeść go samego bez innych warzyw). Tak to dieta jest spoko ćwicz dobrze i na pewno urośniesz. Pozdro Zmieniony przez - Morus93 w dniu 2013-06-19 19:24:51
Laktoza to dwucukier, ktory tylko w polowie zamienia sie do glukozy, wiec wcale nie jest tak otluszczajacy jak sie mowi.Tylko w polowie moze byc wykorzystywany bezposrednio do zamiany w glicerol jesli zjemy nadmiar kalorii.Ig jest niskie, jednak nie ma co przesadzac.Jest to plyn i jesli ktos ma problem z nadmiernym apetytem, to lepiej skupic sie [...]
[...] osobno tam gdzie trzeba i organizm robi wszystko osobno...momo to ze jest przyjmowane razem a wiec tak! Węgle trawione sa jako pierwsze bo trafiajac do ust odrazu działa enzym o nazwie amelaza slinowa pozniej wegla trafiaja do zołatka i tam trawiona jest dalej przez amelaz :ślinowej, trzustkowej i jelitowej pozniej przechodzi przez jelita i w [...]
Szprota94 fityniany degradują się po zalaniu wrzątkiem/ krótkotrwałym gotowaniu lub postaniu kilku godzin w wodzie/ mleku w temperaturze pokojowej więc póki ktoś nie opierdziela surowych płatków to fityniany i odwapnianie mu nie groźi. Enzym fitaza rozlozy wiazania fitynowe i nie bedzie problemu. FITYNIANY TYCZĄ SIĘ WSZYSTKICH PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH
100 j.m = 2,5 mikrograma wit.D W przypadku nadmiaru witaminy D: 1. mamy doczynienie z efektem osteolitycznym, poniewaz poprzez zprzezenie zwrotne ujemne aktywna wit. D hamuje enzym 1-hydroksylaze w nerce, ktory powoduje przeksztalcenie nieaktywnej formy w aktywna...dodatkowo na skutek hyperkalcemii nastepuje zablokowanie wydzielania paratormonu, a [...]
[...] tłuszczu, tym bardziej jest przetworzone, a procesy przetwarzania są bardzo zaawansowane. Na skutek homogenizacji naturalny tłuszcz ulega rozpadowi (skąd mleka niskoprocentowe), wskutek czego aktywuje się enzym, który prowadzi do do nasilenia się stresu oksydatywnego, który uszkadza naczynia krwionośne. Warto mieć tego typu rzeczy na względzie.
[...] ze śliną. Dzięki temu powinieneś szybko zauważyć różnice i polepszenie trawienia pokarmów, szczególnie tych z zawartością skrobi, gdyż tak jest trawiona przez amylazę, enzym wydzielany razem ze śliną. Pozdrawiam. PS. Szefu jak tam twoja walka z trądzikiem i jak obecnie się żywisz? Jestem ciekaw bo twój temat w zdrowiu niestety, ale chyba [...]