zrozum ze nie potrzebuje energii na treningu bo i tak mam jej bardzo dużo. wkońcu od tego są zapasy tłuszczowe. jak nie chudne to jest dobrze. w domu jej dużo węglowodanów (miód, glukoza, dżemy, majonez itp.) więc o węgle sie nie martwie dlatego pytam o aminokwasy!
Oczywiście że możesz dodać ( odzywkę białkową czy gainer ) jako dodatek do ciasta lub np do koktailu na polewe , ponadto w sklepie SFD znajdziesz wiele innych pysznych dodatków do nalesników :) ( kremy , dżemy , masła itp ) smacznego :)
Śniadanie na dobry początek "Współcześni dietetycy często powtarzają, że dobre rozpoczęcie dnia ma fundamentalne znaczenie dla samopoczucia i zdrowia. Mają przy tym na myśli zrównoważone śniadanie bez nadmiernego pośpiechu..." Współcześni dietetycy często powtarzają, że dobre rozpoczęcie dnia ma fundamentalne znaczenie dla [...]
Za mało danych na Twój temat. Nie wiadomo co trenuejsz, jaki masz poziom tłuszczu, etc. Joguryy owocowe, dżemy, słonecznik, gotowe sosy - wywal z menu.
"Węglowodany proste można znaleźć między innymi w owocach, warzywach i produktach mlecznych. Są one szybko trawione i absorbowane przez nasze ciało. Można je także znaleźć cukrze rafinowanym, ciastkach, ciastach i innych słodkich substancjach. Innymi popularnymi przykładami są biały chleb, biały ryż i makaron." wiem że disacharydy składają się z [...]
[...] należy spożywać ok. 60-70g węglowodanów na dobę. PRODUKTY "NIEJADALNE" DLA CZŁOWIEKA PRZY ZYWIENIU OPTYMALNYM Cukier, słodycze Miód Owoce i przetwory owocowe : dżemy, kompoty Ryż i kasze Chleb i pieczywo ( można wypiekać chleb optymalny) Ciasta, kluski, potrawy mączne Ziemniaki Mąka ziemniaczana Groch i fasola Słodzone płyny [...]
Ja robicie dżemy, tzn. chodzi mi o sposób pasteryzacji? Bo włożenie dżemu do słoików, zakręcenie i odwrócenie do góry nogami - nie działa. To musi zostać zagotowane albo przynajmniej przez jakiś czas bardzo mocno podgrzane już PO zakręceniu, bo nawet na wyparzonych zakrętkach mogą się znaleźć bakterie, poza tym przy nakładaniu gorącego dżemu do [...]
Nie musisz po treningu dostarczać cukrów prostych w ogóle - to jest kolejny mit z glikogenem. Wystarczy, że zjesz posiłek pełnowartościowy po wysiłku. Jakbym miał brać pod uwagę cenę i smak to wybrałbym dżemy niskosłodzone - 100g ma 35g węgli, 1 banan ma średnio 20g węgli a dżem wychodzi sporo taniej.
pieczywo z maki zytniej(z pelnego przemialu) mi nie smakuje, a sama nie umiem ani nie mam czasu piec wiec odpada:D odnosnie cukrow... hmmm... 3ma bylo nie uciekac z biologii:P a tak na powaznie to masz racje; kasza i ryz jak najbardziej ok. tylko nie bede uch laczyla z tluszczami. z tym cukrem to chodzilo mi o soki, dzemy itp dzisiaj w sumie za [...]
Adi2800 coś słabo czytasz widze... przede wszystkim wywal biały chleb, mocno przetworzone i słodzone produkty(kremy czekoladowe, dżemy itd możesz dać nieduże ilości dobrego jakościowo masła orzechowego, ale takie ciężko znaleść większość jest raczej marnej jakości), z potreningowego wywal oliwe z oliwek i jogurt(daj jakieś mięso np. pieczeń [...]
Dżemy to węgle proste i cukier, więc out. Białko pełnowartościowe to tak jak napisałeś ryby (byle nie codziennie) mięso (pierś, wołowina, wieprzowina). Wiadomo - tanie nie jest :D
[...] we krwi i spożywać bezpiecznie węglowodany, należy umieć wybrać odpowiednie ich rodzaje i dobrać ilości. Na pewno należy sięgać po źródła naturalnych węglowodanów, jak ryż, dżemy, ziemniaki, pełnoziarniste płatki i pieczywa itp. Powodują one stopniowe uwalnianie insuliny i utrzymywanie się jej na równomiernym poziomie. Unikać trzeba węglowodanów [...]
[...] mięso, tłuste ryby i jajka. Z roślinnych wskazany jest olej kokosowy, awokado, orzechy włoskie / laskowe / brazylijskie. Zamiany kurczaka z ryżem na rogala z dżemem nie potrafię zrozumieć. Nawet małe porcje pełnowartościowego jedzenia są lepsze niż żelki, szynki z paczki, rogale i dżemy. Zmieniony przez - Hetavel w dniu 2015-03-28 08:22:42