ale u mnie jest taki dzial organic gluten free, i tam sa chipsy soki, dzemy no wszystko pod bb ze tak powiem, to tak sa i sosy z innych firm tansze okolo 1.99$ rowniez dobre
Witam. Skoro piszesz, że jesteś uzależniony od tego jadłospisu to nie wiem jak można tobie pomóc. Ogólnie wygląda on co najmniej tragicznie. Białe pieczywo, dżemy, brak warzyw, owoce bezpośrednio po posiłku, zapijanie posiłków płynami (herbata/kawa). Do tego jak dodajesz jeszcze gainera pomiędzy posiłkami to wcale się nie dziwię, że tak ciebie [...]
Otręby są antyodżywcze, zawierają kwas fitynowy, który m.in. utrudnia wchłanianie składników odżywczych z przewodu pokarmowego. Często są też przyczyną wzdęć. Dlatego ja ograniczylam ich ilosc. Natomiast czy ich wlasciwosci "antyodzywcze" nie pomagaja w utracie wagi? Czym moglabym je zastapic (potrzebuje cos co pelni funkcje zapychacza) To [...]
Śniadanie ma być największe w ciągu całego dnia. Jogurt naturalny raczej cienki jest, dla przysmaku ok. Twaróg chudy, tzn. ser biały dawaj na noc wyłącznie A mógłbyś mi powiedzieć, dlaczego twaróg w rannych godzinach nie jest odpowiedni ? I czy to dotyczy również serków typu: wiejski ziarnisty/twarożków o niskiej zawartości tł. przy białku ok. [...]
Ach, przepraszam - jesteś na redukcji i z tego powodu możesz jeść więcej białka, czyli taka ilość w tym momencie jest akurat ok. Mimo to staraj się by tego białka w prochu było niedużo, a jak najwięcej białka w postaci naturalnych produktów - jaj, mięsa, ryby. Dżemy lepiej odpuścić na rzecz świeżych owoców, bo kupny dżem to produkt przetworzony, [...]
ja nie wyobrazam sobie treningu bez jedzenia Zatem spróbuj, a przekroczysz ramy swej wyobraźni. jaki dzem wybrac bo slyszałem ze te zwykłe słoikowe to nie *to* Najlepiej zrób sobie sam, sklepowe dżemy to syf.
Orientujecie gdzie dostane jakies dzemy/powidla/sosy badz cos w tym stylu, bez dodatku cukrow? raz znalazlem w jednym sklepie, raz kupilem i przestali zamawiac. Szukalem w Auchan, tesco, biedronce i nic.
Pomimo suszy w tym roku brzoskwinie na dziadkowej działce tak obrodziły, że wpadają codziennie do miski. Placki, naleśniki, musy, dżemy, jako przekąska, dodałam je też do tarty tym razem brzoskwiniowej. /SFD/2018/8/8/f9dadff2a94b4a3c98b7adc614693e27.jpg Wartości odżywcze na 100g: 146kcal B 7.8g T 4.1g W 20.5g Spód * Daktyle suszone 50g * Woda [...]
Za dużo cukrów: dżemy, miód, batony, mleczne kanapki, napoje herbaciane, cola. Wywal to wszystko z jadłospisu. Przed snem je się ok 1-2h a nie aż 5h. Jeżeli chudniesz w tempie ok 1kg na tydzień to w sam raz. Jeżeli wolniej to już samo skorygowanie diety (m.in. wywalenie cukrów) powinno przynieść efekty. Siłownia to wcale nie jest głupi pomysł, nie [...]
Ja pamiętam wakacje na działce i zasuwanie rano do piekarni po ciepłe bułki, "pożyczając" po drodze świeżego mleka z baniek Moi rodzice to tej pory robią kompoty, dżemy, stoi wszystko w piwnicy
Ile syfu? Batony, dzemy, mleka waniliowe, wafle w czekoladzie, majonezy itd. Wez dorzuc owocow sobie jak potrzebny slodki smak i moze to byc wiecej niz 1 porcja. Kujawski zmien na oliwe dobrej jakosci. Tobie dobry trening silowy potrzebny a nie redukcja.
Ze "słodyczy" warto też kupić sobie galaretki bez cukru - na rynku są dostępne. Ostatecznie możesz pomyśleć nad ofertą Waldena - http://www.sfd.pl/sklep/Walden_Farms-p66600353.html Robią dżemy,syropy i sosy zero kalorii.
no jak tak wszyscy powracają do przeszłości to też źle nie było jak się zastanowić. Do końca podstawówki nie wyszłam do szkoły bez śniadania, zwykle była to owsianka lub kasza manna na mleku lub jakaś kanapka z wędliną. Mama też często robiła pieczenie do chleba i właściwie obiady 2 daniowe gdzie mięso musowo trzeba było zjeść. Dzemy i konfitury [...]
[...] 3 trening -zgodnie z zaleceniem Flex1976- w celu zmniejszenia bębenka II. Nie wprowadzam diety, ale dokonuje pewnych zmian żywieniowych, takich jak: Śniadanie: Było: nabiał, dżemy, czekolada Będzie: nabiał (twaróg, ser żółty, jajka) Drugie śniadanie: Było: brak Będzie: owsianka Pierwsze danie: Było: Zupa (domowa) Będzie:Zupa (domowa) Drugie [...]
Ktoś poleci jakąś technikę robienia przetworów (dżemy truskawkowe/jabłkowe/wiśniowe) bez cukru? Jak wiadomo cukier konserwuje, a bez cukru strasznie szybko się psują :-(