[...] mi, jaką funkcję pełni wątroba? I zastanów się, czy jest to dobre źródło makroskładników. Chuda wołowina, wieprzowina, ryby, piersi. Pamiętaj, że kurczaki są dobre, bo są tanie, a nie dobre "jakościowo" i tanie. I co do samego smażenia - zapoznaj się z linkiem powyżej, preferowałbym inne formy - jak np pieczenie, duszenie. pzdr/
[...] za delikatesami mieli juz dosc. Natomiast kiedy jednak sie nie uda i kilku dopadnie Cie na raz to umiejac chwytac ma sie wieksze szanse od uderzacza gdyz mozna np zlapac goscia w duszenie i zaslaniac sie nim poki nie padnie. Paweł Ziółkowski --- "jest takie miejsce (ring lub klatka) gdzie małe dzieci płaczą, ale mamusia nie słyszy" Renzo Gracie
To duszenie z przełożeniem własnej ręki pod ręką przeciwnika i trzymaniem za kołnierz (na filmiku), to też mata leao? Przyznaję, że nie wiedziałem. Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2009-03-23 18:27:56
Bez obrazy turkish ale jak twoim zdaniem można zastosować duszenie krzyżowe kiedy przeciwnik wstaje po czym szybko upada odległość wówczas od kołnierza wynosi jakieś kilkanaście centymetrów jest on wówczas poza zasięgiem moich dłoni? Dodam, że przeciwnik nie wyprostowuje się na maksa tylko do momentu kiedy widzi, że próbuje np. zrobić wspomnianą [...]
[...] ew spodniach nie daje sie przyciagnac czy to nogami czy rekoma) i tak zeby wstac nie pochylajac sie zabardzo musi uniesc biodra wtedy przybliza sie do ciebie i znowu jestes wstanie zlapac kolnierze druga sprawa, ze z tej pozycji wykonac duszenie jest praktycznie nie mozliwe ... ale problem byl ze zlapaniem kolnierzy a nie uduszeniem ... prawda
Lepszym wyjściem będzie gotowanie/duszenie, ale sporadycznie smażyć można a niby czemu??? co jest zlego w patelni grillowej, teflonowej czy grillu elektrycznym? tak sie sklada, ze to akurat swietne metody obróbki i nie wymagają smazenia na tłuszczu. zajadanie gotowanego mięcha, mogąc spokojnie zjesc smaczne przypieczone na powyzszych, to masochizm
Smażenie na patelni grillowej czy zwykłej to ciągle smażenie, gotowanie czy duszenie zawsze pozostanie zdrowsze. MCMVIII Kto się przejmuje tym ile wartości straci mięso przy smażeniu? śmieszny argument
takie samo g... jak truli fruli szkoda czasu wykorzystuja ta sama zasady co wlasciciele nowo otwartych sklepow, supermarketow itp. najpierw wielkie halo jakies gratisy itp. a potem duszenie naszych portfeli Zmieniony przez - skyline85 w dniu 2009-04-22 17:05:22
Czy Rnc to duszenie od pleców ? Nie znam się na tych skrótach, a jestem ciekawy ;) Swoją drogą widział ktoś jakąś dźwignię na inny odcinek kręgosłupa niż kark i czy to w ogóle jest możliwe ?
[...] lipnie;p bo jak sie dobrze zlapie to jest po walce Nie. Jest dużo wyjść z tego duszenia. Cały myk polega na tym żeby wyjście zastosować w tym momencie jak on Tobie zakłada duszenie a jeszcze nie wypchnął bioder przy zapiętej klamrze. Np. takie proste wyjśce w stójce - jak on Tobie robi gilotynę to Ty też przełóż rękę do gilotyny i wkręcaj [...]
[...] względu na szybkość hodowli oraz łatwość podawania budulca wzrostowego wątpliwej jakości. Popularna w UK baranina jest już znacznie lepszym źródłem substancji odżywczych. Baran w porównaniu do kurczaka nie zje byle czego. Warzywa najlepiej świeże, ponieważ im więcej obróbki - konserwacja, pasteryzacja a potem duszenie - tym są mniej wartościowe.
ta Moj kumpel byl na seminarce kravki i jedna z technik wygladala tak: Gdy ktos was chce uderzyc to zrobcie unik i go udryzcia w lydke, jak ktos zalozyl wam nelsona (takie duszenie pod pacha :) to jednym ruchem wykreccie mu reke a potem wgryzcie mu sie w szyje." Buahahaha. Lol. To podobno prawda. Mnie tam w sumie nie bylo, ale po tym co [...]