SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

dlaczego

  • [...] praca i znowu ledwo do 2000 kcal dobiłam. Ostatnie dni to wogóle totalny młyn, jem tylko 2 posiłki plus jakaś kanapka i owoc. No nie jest to dieta na masę %-) Codziennie jestem głodna. O ile wzrost wagi po zawodach to coś zupełnie normalnego, to jednak powinien on być tylko chwilowy a u mnie nie jest. I to mnie właśnie zastanawia - dlaczego?

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-06-07 15:02:53 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6279)
  • [...] zycia i treningach. "O ile wzrost wagi po zawodach to coś zupełnie normalnego, to jednak powinien on być tylko chwilowy a u mnie nie jest. I to mnie właśnie zastanawia - dlaczego?" No podalam coi wlasnie 99%& przyczyn. Tam napisalam - jesli nie masz problemow jelitowych - oczywiscie chodzilo mi o normalny okres miedzy zawodami, takie [...]

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-06-07 15:17:45 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6279)
  • [...] biegaczy którzy nie ćwiczą siłowo. Nawet ostanio czytałam właśnie artykuł o treningu siłowym w biegach górskich i tam się wypowiadali nasi biegacze o tym jak trenują i dlaczego nie robią siłowego. Zresztą czołówka to inna bajka, bo oni mają więcej czasu na treningi i regenerację. A u amatorów trzeba patrzeć przede wszystkim przez pryzmat [...]

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-06-09 20:48:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6279)
  • [...] temu i większą wiedzę a wyników nie ma. W Europie i na świecie najstarszy rekord to 2011 a reszta to 2020 i 2021 więc jak widać można te wyniki poprawić. Pytanie tylko jak i dlaczego w Polsce to nie wychodzi (nasze rekordy nie są lepsze od tych w Europie i na świecie). Poza tym ja nigdzie nie neguję pozytywnego wpływu treningu siłowego. Cały czas [...]

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-06-10 08:28:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6279)
  • Madzia ale dlaczego uważasz że trening z gumami jest zły i że siłowy będzie lepszy? Wiesz wogóle jak wygląda ten trening z gumami, na czym on polega? Ja już nie mam z czego ciąć biegania, bo bieganie na poziomie 30km na tydzień to jest naprawdę bardzo mało. Większość planów od trenerów zakłada min. 40-50km i min. 4 dni biegania.

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-06-15 11:59:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6279)
  • Więc sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie dlaczego tak się dzieje, jak masz niskie kalorie to ci automatycznie spada neat i pewnie wydatkujesz lacznie mneij wiecej tyle samo jak wtedy kiedy masz 2500 kcal ale wyzszy neat. Normalka.

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-11-20 13:30:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6279)
  • Paatik tylko pytanie dlaczego i jak to naprawić :-)

    Odpowiedzi: 7218 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2023-11-20 21:58:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6279)
  • Bo to są takie informacje powtarzane przez lekarzy, TV itp. Ze mamy ograniczać tłuszcze nasycone, a tutaj w ketozie następuje totalny przewrót. Żeby to zrozumieć najlepiej sięgnąć bo książki, tam jest wszystko dobrze objasnione. Problem polega na tym że aktualna piramida żywienia jest przystosowana i sponsorowana przez koncerny, dużo badań na ten [...]

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-01-02 10:57:53 Szacuny postu: 2 (cały temat: 6041)
  • nie wiem dlaczego nie zauważyłem wczesniej Twojego bloga, niezłe posiłki i dużo wspolnych smaków tutaj widzę :D

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-08-01 16:09:14 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6041)
  • Dlaczego pościłeś?

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-10-05 08:46:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • Myślałam,że ktoś zapyta o przepis na te muffiny, ale muszę sama ...Chyba,że gdzies juz był ? Jestem fanką muffinków, ale nie wszystkie przepisy mi pasują, tzn wygląd tego, co wychodzi z piekarnika . Nie wiem dlaczego, ale akurat muffin musi dla mnie także ładnie wyglądać , a nie tylko smakować . Twoje takie własnie są, stąd prośba o przepis.

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-05-16 10:41:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • [...] na te muffiny, ale muszę sama ...Chyba,że gdzies juz był ? Jestem fanką muffinków, ale nie wszystkie przepisy mi pasują, tzn wygląd tego, co wychodzi z piekarnika . Nie wiem dlaczego, ale akurat muffin musi dla mnie także ładnie wyglądać , a nie tylko smakować . Twoje takie własnie są, stąd prośba o przepis. Składniki 2 garści żurawiny suszonej 4 [...]

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-05-16 11:13:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • [...] na te muffiny, ale muszę sama ...Chyba,że gdzies juz był ? Jestem fanką muffinków, ale nie wszystkie przepisy mi pasują, tzn wygląd tego, co wychodzi z piekarnika . Nie wiem dlaczego, ale akurat muffin musi dla mnie także ładnie wyglądać , a nie tylko smakować . Twoje takie własnie są, stąd prośba o przepis. Składniki 2 garści żurawiny suszonej 4 [...]

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-05-16 11:16:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • No i stało się. Między innymi przez ciebie od 5 dni jestem na keto ;) Największe zaskoczenie... kurcze tu jest nawet smacznie! a myślałem, że nie przeżyje z mięchem bez chlebka %-) Zmieniony przez - Arkadyy w dniu 2019-08-23 10:15:55 A dlaczego przeze mnie?

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-08-23 11:09:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • [...] ;) Największe zaskoczenie... kurcze tu jest nawet smacznie! a myślałem, że nie przeżyje z mięchem bez chlebka %-) Zmieniony przez - Arkadyy w dniu 2019-08-23 10:15:55 A dlaczego przeze mnie? Przez to, że gdzieś tam zainteresowałeś mnie podejściem krótkookresowego Keto. Większość kanałów na YT, czy innych osób promujących keto w internecie [...]

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-08-29 08:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • Ooo... to ciekawe dlaczego do białek to aluminium. Niby nie wchłania się z przewodu pokarmowego, jak czytałam, ale zmienia konsystencje pieczonych białek i smak, niestety. Różnica duża w porównianiu z innymi białkami bez tego dodatku. Może w omlecie iwypiekach byłoby OK, ja je piekłam w piekarniku.

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-11-12 20:46:19 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6041)
  • Ooo... to ciekawe dlaczego do białek to aluminium. Niby nie wchłania się z przewodu pokarmowego, jak czytałam, ale zmienia konsystencje pieczonych białek i smak, niestety. Różnica duża w porównianiu z innymi białkami bez tego dodatku. Może w omlecie iwypiekach byłoby OK, ja je piekłam w piekarniku. Będę musiał je kupić na test.

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-11-12 21:00:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 6041)
  • Najgorsza to jest "skrajność" czyli przesadzanie w jakimś kierunku, tzn. opychanie prowadzi do opychanie, jedzenie syfu prowadzi do jedzenia większej ilości syfu, otyły łatwiej tyje itd. Balans, który widze tutaj podoba mi się. Zdroworosądkowe podejście wymaga uporządkowania. To często nawet trudniejsze niż pójście w skrajność "tylko zdrowe [...]

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-18 09:20:31 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6041)
  • [...] jeść, albo spróbujesz coś nowegp? Nic, nauczysz się czegoś. Dlatego regularnie odstawiam pewne rzeczy, żeby zobaczyć czy tego nie nadużywam. Np teraz w odstawkę idzie kawa, dlaczego? Bo może maskować pewne rzeczy, które chcę naprawić. Będę pił bezkofeinową lub matchę, jak się okaże że nie będę potrzebował kawy, to będę pił bezkofeinową, a zwykłą [...]

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-19 11:17:00 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6041)
  • tak ..... regeneracja jest szybsza bo masz lepszej jakosci paliwo i naturalnie ogranicza produkcje wolnych rodnikow to tak na szybko :-) A dlaczego uważasz że tłuszcz to lepsze paliwo? Zwolennicy węgli znajdą mnóstwo badań żeby udowodnić, że jest wręcz przeciwnie ;-) Właśnie tego nie lubię lepsze/gorsze. Każdemu pasuje co innego :-)

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-19 12:36:14 Szacuny postu: 1 (cały temat: 6041)