Jak to tylko jedna czekolada,którą dostałeś to w czym problem?Ważne żebyś nie jadł jej codziennie,raz na jakiś czas "od święta" nic ci się nie stanie-na pewno się nie otłuścisz.Zjedz ją zaraz,a potem popływaj lub pobiegaj godzinę,a jak ci się nie chce,to daj ją komuś,będzie podwójna korzyść-nie utyjesz i ktoś się ucieszy.
Mam pytanie: Czy pół tabliczki czekolady dziennie( nawet co drugi dzień ) przy zdrowej diecie i normalnym treningu nie spowoduje odłożenia się tłuszczu. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. POZDRAWIAM... Kamiński Artur
Ja biorę niemiecką, bo ma generalnie mniejsze stężenie dodatków witaminowych i mineralnych. Świetnie się rozpuszcza i fajnie smakuje. Smaki są chyba trzy, czekolada, wanilia (te brałem) i truskawka (?). Ja brałem mniej niż zalecają na opakowaniu, 2 x dziennie. Rano zamiast sniadania (niestety) 100 g + 0,4 litra mleka 1,5%, to samo wieczorem tuż po [...]
[...] i przewodnictwa nerwowego.Magnez jest niezbędny do wchłaniania przez organizm wapnia,a także do normalnego funkcjonowania serca i mięśni. Trzeba jednak pamietać,że czekolada w duzych ilościach może powodować nieprzyjemne zaparcia,a pozatym w okresie pozbywania się tkanki tłuszczowej całkowicie udaremnia nasze wysiłki powodując dodatkowy [...]
czekolada ma plusy i minusy ale nie mozna jesc codziennie calej czekolady poza tym u duzej czesci ludzi powoduje reakcje alergiczne nawet w niewielkich ilosciach osobiscie lubie wyroby czekoladowe nie tylko ze wzgledu na smak ale tak jak napisales sa bardzo pozywne ale i tak ryż+dobry sosik rulez pozdrawiam "no salvation, no forgiveness"
nie wiem czy ktos z was probowal kiedys banana tak przyzadzonego: kroimi na plasterki, na patelnie z odrobina maselka, smazymy az sie zarumienią i na talerzyk, dla smaku posypujemy lekko startą czekoladą eXtremalnie słodkie ale bardzo dobre pozdrawiam "no salvation, no forgiveness"
jak sprobujesz to daj znac czy smakowalo dla mnie jest ok raz na tydzien przez to ze takie slodkie, bardziej niz czekolada pozdrawiam "no salvation, no forgiveness"
Od lat powszechnie sądzono, że jedną z przyczyn powstawania trądziku, jest spożywanie w nadmiarze cukru i tłuszczu w postaci takich smakołyków jak hamburgery, frytki, czekolada, oraz napoje słodzone(Cola czy sprite itp...). Nigdy jednak, nie udowodniono tego całkowicie... Obecnie uwarza się, że główną przyczyną powstawania trądziku jest [...]
Nie jesteś dziwna, tylko uzależniona, jak miliony innych ludzi na całym świecie (czekolada powoduje tworzenie się endorfin w mózgu, czyli naszej własnej morfinki ). Na wszelkie uzależnienia jest tylko jedna rada: abstynencja
Po treningu możesz spokojnie jeśc jogurciki- duzo wapnia, a z jogurtów wchłaniane jest blisko 90%... Jednak potrzebujesz jeszcze weglowodanów, a do tego to najlepiej czekolada, baton, ewentualnie banan- jego wskaźnik glikolityczny, jeśli dobrze pamietam to 62, więc dobrze go przyswajasz... R.
Jogurt bez sensu, 13% weglowodanów to byś musiał zjeść 500g i to same cukry proste z ponad 20g tłuszczu. Tłuszczy unikamy po treningu a więc batoniki i czekolada odpada. Moderator Odżywianie
Roslon .....Słodycze po treningu?? Czekolada??? Herezje prawisz. Cukier tak wysoce prztworzony jak jest w słodyczach moze i jest dobry dla kogoś kto odbył np dłuuuuuuugą sesje aerobowo-anaerobową. Np granie po 2-3 g w kosza tak że sie człowiek słania ze zmeczenia i super szybki zastrzyk energii jest wskazany.Ale wtedy nie mowimy o odżywianiu dla [...]
Po wielu różnych próbach z gainerami mogę stwierdzić że najlepiej kupować dwie różne firmy i dwa różne smaki. Najlepszą kombinację jaką ostatnio mam to PROLAB N-LArge (czekolada) i MULTIPOWER Supergainer (wanila). Spokojnie biorę na raz 100g (50+50) odżywki i nie mam żadnych odruchów wymiotnych albo 2 godzinnego odbijania, jak co po niektórych [...]
>Każdy z was daje dobre rady, ale wystarczy spojrzeć na tabelę, wszystko co ma mało węglowodanów mi nie za bardzo smakuje. Kurczak w chili w sosie pomarańczowym Czekolada z whyski Kondycja o niebo lepsza od 20 latków z mojego klubu Trzeba wybierać... R.
[...] IG, spożywamy za to jak najwięcej tych o niskim IG. Chodzi tu o napychanie się dosłownie warzywami, soją, soczewicą, duzo mięsa, dużo serów, polecane wytrawne winko i gorzka czekolada, i fruktoza, o dziwo! Ryż, niestety, tylko dziki, makaron tylko al dente ( tj. niedogotowany). Jak najwięcej błonnika. Dzięki temu nie wydziela się tyle insuliny, [...]
A co to takiego jest czekolada ??? Mam to szczęście że od dziecka nie lubię i nie jem słodyczy, tak więc myśli takie są mi obce Problem w tym że mam dość absorbującą pracę i właśnie na takie kulinarne zabawy jakie powyżej opisujesz nie bardzo mam czas. Dziękuję jednak za wszystkie rady, spróbuję jakoś coś sensownego sobie z tego ułożyć. Czuję że [...]