Awokado dla terenów Ameryki Łacińskiej jest tym, czym oliwki dla regionu śródziemnomorskiego. Oba produkty to bogate źródła nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika i witamin, oraz składników mineralnych, czy antyoksydantów. Mimo że awokado z powodzeniem uprawiane może być w Europie, to mieszkańcy tego kontynentu niestety często polegają na [...]
Jest to mój pierwszy temat na forum, więc na początku - witajcie! Przejdę od razu do sedna. Na siłowni ćwiczę regularnie od roku, wcześniej coś tam kombinowałem w domu. Ostatnio postanowiłem zacząć ćwiczyć z głową, dlatego też założyłem konto na forum. ;) Cel : redukcja, jak największa beztłuszczowa masa mięśniowa Wzrost/waga : ~182/102, BF na oko [...]
[...] (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brukselka (94 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), kapusta włoska (64 mg), kapusta biała (48 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg). Często jednak samo zwiększenie ilości witaminy C w diecie nie wystarcza i konieczne jest stosowanie jej preparatów. Potrawy lekko strawne W [...]
Autor: Jacek Poreda Zródło: http://www.wolfpunk.most.org.pl/lnat02.htm 1. Biada wam mordercy Współczesna nauka, a w jej części i medycyna, zabrnęła w śle-py zaułek. Zamiast leczyć - niszczy. Zamiast pomagać w cierpieniu zmusza przeciętnego człowieka do niszczenia swojego zdrowia, za-rabiając na tym kolosalne pieniądze. Medycyna, przemysł [...]
Witam, Jestem nowozarejestrowanym użytkownikiem forum, aczkolwiek śledzę tę stronkę od dawna. Chciałbym się przywitać i przejść do rzeczy. Mój kolega był u dietetyczki polecaną przez wielu moich znajomych. Zmierzyła mu poziom tłuszczu, wody, mięśni, wagę i wzrost. Ogólnie jakieś 185cm wzrostu i 130kg wagi. Woda i tłuszcz, a sylwetka jak dzwon. Pod [...]
ANANAS - DODAJE ENERGII Znachorzy brazylijscy od wieków stosują kurację ananasową na anemię, choroby wątroby i nerek. Dzięki witaminom, solom mineralnym i kwasom organicznym pomaga pokonać przeziębienie. Wzmacnia system immunologiczny, zwalcza wirusy i łagodzi najróżniejsze stany zapalne. Wpływa korzystnie na pracę nerek, gdyż jest lekko [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
[...] że kapusta surowa lub kiszona jest dużo łatwiej strawna od gotowanej, szczególnie z tłuszczem, od bigosów itp. Kapusta zawiera bogactwo witamin, a więc: witaminy C tyle co cytryna, komplet witamin B oraz witaminęA, a także witaminę K i B. Składników mineralnych również zawiera dużo, a szczególnie wapnia, potasu, magnezu, siarki i arsenu. [...]
[...] lat rozwoju, nie możemy dowieść, że rozwinęły się do jadalnych owoców w południowo-wschodniej Azji, gdzie rosły dzikie przez tysiące lat. Pierwsze zarejestrowane słowo "cytryna" zostało odnalezione w Chińskich pismach przypisywanych Konfucjuszowi. Cytrusy przebyły długą podróż do zachodniego świata, czasami za pomocą oceanicznych prądów, [...]
[...] 7,9, to tym razem mamy do czynienia z zasadowicą, przy tym poziomie również grożącą śmiercią. Wbrew pozorom nie ten pokarm zakwasza organizm, który jest w smaku kwaśny. Np. cytryna po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w naszych posiłkach. Jeżeli w [...]
[...] 7,9, to tym razem mamy do czynienia z zasadowicą, przy tym poziomie również grożącą śmiercią. Wbrew pozorom nie ten pokarm zakwasza organizm, który jest w smaku kwaśny. Np. cytryna po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w naszych posiłkach. Jeżeli w [...]