[...] sytości i głodu. Węglowodany są zdrowe dla układu trawiennego, lecz konsekwencje ich nadmiernego spożywania są już dla organizmu bardzo niekorzystne - zwłaszcza otyłość i cukrzyca, które pociągają za sobą kolejne, bardzo poważne schorzenia. Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, [...]
[...] miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne : przebyta bulimia kilka lat temu (schudlam wtedy z prawie 110 do 90), hipoglikemia reaktywna (w rodzinie obciazenie cukrzyca – mama ma hipoglikemie, babcia cukrzyce typu 2, prababcia miala cukrzyce typu 1), niedoczynnosc tarczycy i hashimoto (biore euthyrox 100mg), dyskopatia, przez kilka [...]
[...] ciała ( rąk, nóg, i in. ). Do innych groźnych następstw zdrowotnych stosowania hormonu wzrostu należą: - zmiany chorobowe mięśni - nadciśnienie tętnicze - zapalenie nerwów - cukrzyca - przerost narządów, np. wątroby, serca, nerek, - choroby serca UWAGA Hormony wzrostu dostępne na „czarnym rynku" mogą być zakażone wirusami: HIV, wszczepiennego [...]
[...] odżywiania społeczności prymitywnych - zawierają mało białka i tłuszczu. Jest jednak oczywiste, że choroby cywilizacyjne ujawniają się z pewnym opóźnieniem - na przykład cukrzyca dopiero po kilku pokoleniach. Ponieważ Stefansson był nie tylko lekarzem i podróżnikiem, ale również antropologiem, zatem dzięki temu zdołał wychwycić związki, które [...]
Znalazłem taki art ,myślę że można przeczytać Kuracje odmładzające skracają życie Kilka milionów ludzi regularnie połyka "pigułki młodości", jak nazywane są preparaty zawierające melatoninę lub hormon oznaczony skrótem DHEA. Prawie 300 tys. osób codziennie wstrzykuje sobie syntetyczny hormon wzrostu, choć za miesięczną kurację trzeba zapłacić co [...]
[...] Gdy wątroba lub trzustka funkcjonują nieprawidłowo, może dojść do podniesienia lub obniżenia poziomu cukru we krwi. Podwyższony poziom cukru we krwi powoduje chorobę zwaną cukrzyca. Poziom cukru we krwi reguluje insulina-hormon trzustki. Białka zbudowane są z węgla, wodoru, tlenu, azotu i siarki (chemia...). Niektóre zawierają poandto fosfor. [...]
[...] sytości i głodu. Węglowodany są zdrowe dla układu trawiennego, lecz konsekwencje ich nadmiernego spożywania są już dla organizmu bardzo niekorzystne - zwłaszcza otyłość i cukrzyca, które pociągają za sobą kolejne, bardzo poważne schorzenia. • Są głównym, najtańszym i najłatwiej dostępnym źródłem energii, służącej przede wszystkim do [...]
GH i testosteron: silnie działająca kombinacja W środowiskach naukowych mówi się, że hormon wzrostu GH (z ang. growth hormone) nie jest zbyt skuteczny. Aczkolwiek, tak jak we wszystkim, liczy się dawka, okres brania i to, z czym się daną substancję łączy. W końcu Batman potrzebuje Robina. Zielony Szerszeń potrzebuje Kato. Może GH potrzebuje [...]
400 leczniczych substancji znaleźli specjaliści amerykańscy, zajmujący się kwestiami żywienia w pokarmach, które na co dzień znaleźć można na naszych stołach. W jaki sposób wpływają na nasz organizm? Brokuły to bogate źródło witamin A, E, K1, C, B1 oraz mikroelementów - potasu, fosforu, wapnia, żelaza i chromu. Co jednak najważniejsze, brokuły, [...]
[...] Objawy niedoboru: Zaburzenia wzrostu, niedojrzałość płciowa, brak łaknienia, zmiany w gospodarce hormonalnej, zwiększone niebezpieczeństwo infekcji, opóźnione gojenie ran, cukrzyca. MIEDŹ - składnik wielu enzymów, odpowiada również za produkcję hormonów harodreliny. MANGAN - niezbędny do formowania sie kości oraz chrząstek, a także [...]
[...] są na drugim miejscu! Owoce. Owocowa dieta NIE jest idealną dietą. Dowiedzieliśmy się tego na drodze prób i błędów. Zauważyliśmy, że ludzie z pewnymi chorobami, tj. cukrzyca, kandida, nowotwory i inne, nie zdrowieli, gdy ich dieta była wysokoowocowa. Musieliśmy odejść od owoców i to spowodowało pewne problemy dla nas, jako że niesłusznie [...]
[...] badano ok. 40 tysięcy mężczyzn w wieku 40-75 lat i 80 tysięcy kobiet w wieku 34-59 lat. Osoby poddane badaniu nie były obciążone żadnymi ciężkimi schorzeniami, takimi jak cukrzyca, nowotwory, choroby układu krążenia. Stwierdzono, że osoby względnie zdrowe, zjadające 1 jajko dziennie, nie są szczególnie zagrożone chorobą naczyń wieńcowych. W [...]
[...] uzupełniać poziom witaminy D przez ekspozycję słoneczną! Dodatkowo, optymalny poziom witaminy D mają również pozytywny wpływ na poniższe przypadłości: -choroby serca -cukrzyca - zapalenie jelita -reumatoidalne zapalenie stawów -stwardnienie rozsiane i osteoporoza Jaka jest optymalna dawka witaminy D? Pierwszym krokiem, aby tego się [...]
[...] Pije z 2 litry wody na treningu. Warto odnotować, że bardzo się pocę ( prawdopodobnie mam nadpotliwość, nie znam przyczyny(wiem, muszę się zbadać). Wiem, że to na pewno nie cukrzyca. Byłem badany pod kątem pracy ( lekarz pracy ) i nie wykryto żadnych chorób i wszystko w tym cukier miałem w bezpiecznej normie. Potrzebuję na pewno jakiś [...]
[...] Zbyt mata liczba posiłków w ciągu dnia oraz zbyt długie przerwy między nimi mogą znacząco wpływać na rozwój otyłości oraz wiele innych groźnych chorób, jak miażdżyca, cukrzyca, marskość wątroby czy silne zaburzenia hormonalne. W celu zachowania zdrowia oraz utrzymania prawidłowej wagi ciała powinniśmy spożywać min. od 4 do 5 posiłków w [...]
Witam. Postanowilem zamiescic b.ciekawy artykul na tema kawy ktory warto przeczytac... Milego czytania : Przez ostatnie lata kawa miala wyjatkowo zla prase.Bedac specjalnista od spraw odzywiania kilka razy w tygodniu slysze dumne:,,Wlasnie przestalem pic kawe.Pije uz tylko herbate".Amerykanie sa narodem kawoszy.Wedlug badan z 2004 roku liczba [...]
[...] ciśnienie krwi gromadzenie się nadmiaru tłuszczu w ciele podwyższone ciśnienie podniesiony poziom trójglicerydów i innych tłuszczów we krwi podniesiony poziom cukru we krwi cukrzyca typu drugiego zaburzenia w równowadze hormonalnej organizmu zaburzenia snu W następnej części cyklu artykułów o dietach niskowęglowodanowych skupię się na różnych [...]
Metody walki z nadwagą i otyłością Około 50% społeczeństwa w państwach wysoko rozwiniętych cierpi na problem nadwagi, a blisko 25% populacji tych państw to ludzie otyli. Chciałbym jeszcze dodać że około 25% ludności całego świata stanowią ludzie którzy nie mają genetycznych tendencji do tycia. Łatwo policzyć że ilość osób zamieszkujących naszą [...]
[...] "Cholesterol ma małe znaczenie, jeśli chodzi o ryzyko choroby niedokrwiennej serca. O wiele ważniejsze są takie czynniki jak palenie tytoniu, nadciśnienie, otyłość, cukrzyca, mała aktywność fizyczna oraz stres." W przeciwieństwie do popularnego przekonania, cholesterol nie jest niebezpieczną trucizną, która wywołuje choroby serca. Jest [...]