No niestety ale owoce jak najbardziej należy wliczać w bilans kaloryczny, gdyż są to w głównej mierze cukry proste. Natomiast jeżeli chodzi o warzywa to najlepiej wliczać takie bardziej kaloryczne typu ziemniaki, buraki, groch,fasola czerwona/biała. Pozostałe są raczej bardzo ubogie w kalorie i spokojnie można pominąć wliczania ich w bilans [...]
[...] lepiej będzie skoncentrować się na budowaniu masy o lepszej jakości. Ani nie przesadzać z nadwyżką kaloryczną, ani nie pozwalać sobie regularnie na śmieciowe jedzenie, cukry proste, zwłaszcza jeśli jest to połączone z tłuszcze, przykładem jest właśnie Twój posiłek. Produkty wysoko przetworzone, rafinowany cukier w połączeniu z nadwyżką [...]
[...] ja pomimo tego, ze dbalem o siebie, to bylo za malo i np. po skonczonym treningu pierwsze co robie to biegne pod prysznic, aby splokac z siebie pot i bakterie, gdyz jakbym pochodzil tak z pol godizny to zaczna mi sie namnazac syfy na plecach z zywienia, cukry proste out, soczki out, wywalilem tez praktycznie caly nabial bo mi nie sluzyl.
[...] pierwsze co robie to biegne pod prysznic, aby splokac z siebie pot i bakterie, gdyz jakbym pochodzil tak z pol godizny to zaczna mi sie namnazac syfy na plecach z zywienia, cukry proste out, soczki out, wywalilem tez praktycznie caly nabial bo mi nie sluzyl. Tak, zdecydowanie się z Tobą zgadzam, po treningu powinno się od razu pójść pod [...]
Anubis F to błonnik (fibre). WP to prawdopodobnie węglowodany w ilości ogólnej, a WW to z kolei cukry proste. Nie jest to w sumie takie istotne. Jeżeli jednak chciałbyś poczytać więcej informacji na ten temat, to polecam zapoznać się z następującymi artykułami: [...]
[...] wybrałeś właściwa opcje ;-) Wystarczy zlustrować etykietę pierwszego lepszego batonika by zauważyć, że składają się one głównie z dwóch rodzajów składników, takich jak cukry rafinowane (najczęściej sacharoza i syrop glukozowo-fruktozowy) oraz tłuszcze rafinowane (olej roślinny częściowo lub całkowicie utwardzony, tłuszcz cukierniczy). [...]
[...] raczej pytanie do Ciebie, dlaczego uważasz, że tak należy robić? :-) Zapewne z powodu panujących gdzieniegdzie poglądów iż po zakończeniu treningu należy szybko dostarczyć cukry proste, aby uzupełnić straty glikogenu w mięśniach. Typowy trening siłowy nie powoduje znaczych strat w tym kierunku, więc nie widzę takiej potrzeby. Co innego gdybyś [...]
[...] masą i nieprawidłowym składem ciała. Można powiedzieć, że wyroby cukiernicze są wrogiem numer jeden szczupłej i estetycznej sylwetki. Problem pogłębia fakt, iż zarówno cukry (sacharoza) jak i tłuszcze (izomery trans) obecne w wyrobach cukierniczych posiadają wybitną zdolność do wpływania na aktywność hormonów regulujących gospodarkę [...]
[...] na zapotrzebowanie organizmu na energię, ale także modyfikując działanie wyspecjalizowanych związków zawiadujących naszą fizjologią. Oparcie diety na zasobnych w rafinowane cukry i rafinowany tłuszcz produktów żywnościowych negatywnie wpływa na gospodarkę insulinową, utrudniając spalanie tłuszczu i sprzyjając jego gromadzeniu przy wszelkich [...]
[...] Najlepszy czas przyjmowania gainera jest zaraz po treningu. Wtedy organizm jest najbardziej czuły na przyjęcie składników zawartych w odżywce. Mięśnie wychwytują cukry by uzupełnić glikogen oraz aminokwasy by rozpocząć proces regeneracji. Natomiast gdy dokupisz odżywkę białkową możesz stosować mieszankę gainera oraz odżywki białkowej [...]
A może ktoś ma/miał ten collagen pro co to go kolega wyzej w linku podał i podzieli się info czy ma w składzie tylko składniki aktywne czy są tam jakieś barwniki cukry i inne niepotrzebne badziewia?
Jak sok owocowy może być pozbawiony cukru? Fruktoza to też cukry przecież. Ja soki owocowe mocno rozcieńczam wodą: mam napój o lekkiej słodyczy a przy tym nie bombarduję się nadwyżką cukrów prostych. Jak już musisz koniecznie pić to wliczaj go w bilans i pilnuj makro - takim sokiem możesz łatwo nabić gargantuiczną ilość kcal.
Wykorzystanie produktów węglowodanowo-białkowych jest dość powszechną strategią wsparcia diety. Jest to opcja, która pozwala nam dość łatwo dostarczyć wysokiej ilości kalorii, która ma postać smacznego koktajlu. Gainery w składzie posiadają głównie węglowodany, a ich podział na rynku suplementacji oparty jest na procentowej zawartości protein. co [...]
[...] ulgi dietetycznej. Mam tu na myśli przyzwolenie na umieszczenie w diecie gorszych jakościowo produktów jak np. żywności przetworzonej oraz niekiedy tej, które zawierają cukry proste. W tym momencie pojawia się duży problem. Skoro warunkiem robienia masy jest dodatni bilans kaloryczny, który i tak choćby w małym stopniu będzie skutkował [...]
nie są to jakieświelkie ilosci tego dzemu czy żurawiny, ale zawsze lepiej jak to sa świerze owoce i naturalne cukry a nie jakieś syrpy glukozowo fruktozowe itp
[...] nie będzie miało znaczenia, czy dostarczysz 45 gramów cukrów prostych w postaci glukozy i galaktozy (w mleku bezlaktozowym cukier ten jest enzymatyczne rozbity na dwa cukry proste), czy może dostarczysz tę samą ilość laktozy. Różnicę stanowić może ewentualnie dla Twojego układu trawiennego. Jeżeli nie masz nietolerancji laktozy,to nie [...]
[...] jest bilans kaloryczny. Zdecydowanie większy wpływ na zdrowie i sylwetkę będzie miała spora ilość cukrów prostych gdy będziesz jadł więcej niż potrzebujesz. Poza tym, cukry występujące w przetworzonej żywności są w towarzystwie tłuszczów. Co gorsza, w towarzystwie izomerów trans. To one mają znaczny wpływ na zdrowie. Podobnie jak utleniony [...]