[...] do tych wszystkich sportowych izotoników to te elektrolity są obrzydliwe słone, pomimo że też mają węgle a nawet jakiś smak dedykowany na opakowaniu. A ja ani smaku ani cukru nie czuję, tylko sól #-P a podana na pudełku osmolarność mieści się w przedziale "idealnym" jaki jest podany w książce ;-) natomiast nie znalazłam info co do [...]
Przynajmniej większość naszych czytelników chce od życia jak najwięcej. Dbamy o naszą dietę, staramy się dużo ruszać, trenujemy, dbamy także o nasze zdrowie psychiczne, utrzymujemy dobry kontakt z najbliższymi etc. Na te czynniki z reguły mamy dość duży wpływ. Nie mamy natomiast żadnego pola manewru, jeśli chodzi o to, gdzie się urodziliśmy. [...]
[...] dużej ilości ruchu (marsze na bieżni, nordic walking i Ring Fit na Nintendo) i poście przerywanym + oczywiście zmiana części nawyków żywieniowych, w tym głównie ograniczenie cukru. Od dwóch miesięcy chodzę na siłownię pod okiem trenera (3 x w tygodniu godzinny FBW + 15 minut cardio przed treningiem). Odkąd zamieniłem cardio na siłownię waga [...]
[...] o pozbywanie się tkanki tłuszczowej czy utrzymanie odpowiedniej masy ciała. Nawet u diabetyków wykazano, iż 10-minutowy spacer po posiłku ma duży wpływ na obniżenie stężenia cukru we krwi. Po trzecie: ciężko pozbyć się zwałów tłuszczu nagromadzonych przez lata. Jeśli przed okresem dojrzewania ktoś nabył zbytnich krągłości, to hormonalna burza i [...]
[...] złego nie widzę dla normalnej osoby, tak wiem jeszcze to piwo zero no ale jak musisz to nikt Ci nie zabroni. dużo ważniejsze wg mnie jest to jak reagujesz na takie ilości cukru, a bardziej jak reaguje sylwetka ;) jeżeli nie ulewa Cię nadmiernie to spoko. Co do błonnika to żeby ograniczyć jego ilość to nie problem przecież ryż wybrac biały czy [...]
[...] w tym materiale skupimy się na produktach o gorszym składzie. Dlaczego FAST FOODY są takie złe? Zazwyczaj są bogate w nasycone kwasy tłuszczowe, mają wysoki udział soli i cukru. Wiele produktów jest tworzonych z myślą o dłuższym przechowywaniu, szybkim przygotowaniu i jak najwyższych walorach smakowych, przez co w ich składzie często można [...]
Cześć. Co sądzicie o skyrze naturalnym? Ma sporo białka, ale zauważyłem, że naturalny zawiera w 100g 3g cukru. Warto mimo to go jeść, czy lepiej chudy twaróg albo serek wiejski?
[...] pomidorów, ale dodatkowo te, które niosą z sobą użyte przyprawy. Minusem, z punktu widzenia dietetycznego, jest zwiększenie kaloryczności produktu, głównie poprzez dodanie cukru lub zawierających większą ilość kalorii, syropów słodzących. Tę wadę można łatwo wyeliminować, wybierając produkty słodzone niskokalorycznymi słodzikami. To, co [...]
[...] mogą wspierać regenerację potreningową i pozytywnie wpływać na stan odżywienia organizmu. Słodkie przekąski Słodkie przekąski najczęściej charakteryzują się dużą zawartością cukru i niską błonnika oraz często bogactwem tłuszczy tzw. trans. Łatwo się domyślić, że przesadna ich konsumpcja może przyczyniać się do rozwoju zaburzeń metabolicznych oraz [...]
Witam. Czy produkty typu: kisiel,budyń,galaretka,Skyr owocowy itp. Z dobrym składem, bez konserwantów, barwników, cukru, tłuszczy utwardzonych. To produkty wysoko przetworzone ? Czytałam, że produkty wysoko przetworzone zwykle zawierają te elementy i gdy sprawdzałam budyń to wyskoczyło, że jest wysoko przetworzony, ale gdyby wybrać taki z dobrym [...]
[...] się, że jest to dla Was śmieszne albo i głupie, ale tak jak teraz były święta to nawet nie zawracałem sobie głowy, bo się nie obżerałem i były to raptem 2 dni. Trochę cukru podjadłem i jakiś rzeczy co na codzień nie jem i to tyle. W 2 dni wróciło wszystko do normy. Gorzej właśnie z tym sylwestrem, bo to jednak jest około 5 dni i do tego [...]
[...] Po miesiącu choroby. Różnych epizodach. Raz jedzeniu lepiei raz gorzej. Nie mam pojęcia jak wagowo obecnie :). Na pewno mam więcej tłuszczu na brzuchu.:/ 1. Płatki bez cukru fitella, skyr waniliowy, orzechy laskowe 2. Pierogi z mięsem, ogórki kiszone 3. Kostka twarogu ze szczypiorkiem, cebulka, chleb, pomidor. Trening z Agata Zając w wersji [...]
[...] o tym że posiłki czy sama dieta nie powinny być rozpatrywane jedynie pod kątem makroskładników i tego aby zgadzała się kaloryczność także tutaj niekiedy zwiększona podaż cukru w diecie będzie nasilała stany zapalne i może się okazać że pomimo tego iż jemy całkiem sporo to ta regeneracja i tak nie jest wydolna. Druga sprawa to odpowiedź [...]
Przyrost tkanki tłuszczowej jest jednym z największych zagrożeń XXI wieku, tylko w USA nadmiarowi tłuszczu w ustroju przypisuje się nawet 340 tys. zgonów rocznie. U ludzi i zwierząt wykazano, iż zwiększenie podaży protein w diecie np. poprzez suplementację koncentratem białka serwatkowego (WPC), WPI (izolatem), WPH (hydrolizatem) jest najprostszym [...]
na spokojnie posilek moze poczekac. oczywiscie jezlei nie nalezysz do grona osob, ktore gdzies tam doswiadczaja spadkow cukru we krwi i musza szybko sie ratowac czyms obfitujacycm w weglowodany. ja niestety mam tak, ze jak spozywam w trakcie treningu carbo w ilosci okolo 40g w 1,5 wody, to po treningu do godizny musze cos zjesc. bo niestety lapie [...]
[...] No i wprowadzilam IF ... mam pewne ibawy czy to dla mnie dobre przy hipoglikemii reaktywnej. Ale powiem szczerze ze czuje sie swietnie przy oknie 7h. Zero spadkow cukru. Dobre samopoczucie. Brak problemow gastro podczas treningow. Braknpoczucia ze ciagle jem i ciagle planuje posilki. Nie wiem jakie macie zdanie. Ale mi bardzo pasuje. [...]
Jaki smak polecasz? bo wziąłem czekoladowy. Wcześniej miałem na próbkę z ActivLaba czekoladę i strasznie słodka :D może tylko dla mnie bo nie używam wgl cukru ani słodzików.
mozesz nawet z mlekiem 2% A 3,2%? %-) A tak poważnie, to jak najbardziej możesz. Sam stosuję. Zamiast cukru używam słodzika, mleko daję 0,5 ze względu na niską ilość tłuszczy w diecie, no i nie dodaję żadnego dodatkowego tłuszczu w postaci masła czy czegokolwiek ;-)