[...] o bezpieczenstwo to moze byc zgrzyt , np znajomu zaj**al inse po treningu okolo 20 zjadl jak trzeba , przed snem tez i okolo 22 spal, cudem obudzil sie w nocy, zmierzyl cukier i mial 2mmol/L zaczal zygac no i pojechal z zona do szpitala, dostal glukoze w zyle i spoko, ale co sie okazalo akurat brala go jakas grypa zoladkowa, zarcie ktore [...]
Dziewczyny ja w temacie kombuchy, bo nie mogę nic znaleźć do fermentacji trzeba dać cukier czy my możemy to pic na redukcji ? kto robi ? lejdiG kupiłam kiedyś takie śledzie, ale miały bardzo dużo ości i bardzo mnie to denerwowało przy jedzeniu, zalazłam je zalewą octową, żeby ości zmiękły i były git
Czy mozemy pić ocet jabłkowy domowy ? jest tam cukier, ale to chyba jak przy produkcji kombuchy ulega fermentacji, jesli tak to wkleję przepis do działu kuchnia
Gesti, generalnie trzeba czytać etykiety. Cukier, stabilizatory, wypełniacze, substancje konserwujące, to norma. Do tego w domu wiesz co, ile i jakiej jakości pakujesz do słoika, a w fabryce niestety, pośledniejszy gatunek, to łup do konserwy i tak chemia zrobi swoje, poza tym w puszce nie widać środka - klient kupi sugerując się ładną etykietą i [...]
[...] herbata - butelkowe i kartonikowe soki owocowe - napoje z kofeiną ( kawa, napoje izotoniczne, cola) - alkohol pod jakąkolwiek postacią - dżemy poza słodzonymi fruktozą - cukier - słodziki - sól - ketchup - musztarda - ocet - majonez No i się pokłóciliśmy :D he he Shrimp, no ok, ale mój nawet makreli nigdy nie dotknął:) No i nie wiem, czy [...]
250gram wody! Zależy jaka mąka, np. pełnoziarnista jest cięższa, spraw sobie wagę kuchenną lub taki pojemniczek-miarka. ../Content/img/noimage.png Ja mam taką gdzie na około mam miarki: woda, mleko, cukier, mąka etc.
No właśnie, jak raz miałam śliwki w menu, to Marta mi uzmysłowiła, że to prawie sam cukier. Już zrobiłam z mąką żytnią - lekko jakby kwaskowy smak wyszedł, ale można się przyzwyczaić. Na razie tylko próbowałam, bo sos na jutro. Wpadłam jeszcze przed chwilą, że siemię lniane może zagęścić, ale nie wiem, czy lekko orzechowy smak w sosie będzie ok. [...]
Ciotka, ja się nie znam, ale kombucha jest na cukrze, ale jak Obli tłumaczyła w dzienniku BlueCrocus to pisała, że grzyb zjada cukier. Faktem jest, że kombucha jest słodka, więc nie wiem jak to się ma do cukru w przypadku Twojej koleżanki. Popatrz : http://www.sfd.pl/BlueCrocus_Po_zdrowie_i_sprawno%C5%9B%C4%87-t887095-s48.html Zmieniony przez - [...]
[...] dane dla octu jabłkowego i jest 6 g ww na 100 g. Ja na ok. 500 g śledzi dałam ok. 150 g octu jabłkowego. A może te dane dotyczą tylko sklepowych, w których może jest cukier? W świeżych ww nie ma. Aż tak pochłaniają te ww z marynaty? Przyłączam się do pytania anister. Co prawda mi w occie wychodzą i smakują, ale chętnie spróbuję czegoś [...]
Agnese, normalna zalewe octowa sie robi dodajac cukier wiec te ww to stad. jak robisz sama to na pewno nie beda mialy takiego rozkladu. Jak chcesz byc pewna to dolicz troche octu jablkowego i tyle-calego przeciez nie 'wciagna'
Potrzebuje Lejdisowej modyfikacji ciasta na spód sernika : pierwowzór: szklanka mąki, cukier i jajko - spód kruchy z tego wychodzi:) Zastanawiam się nad zmieloną owsianką lub razową. Ktoś coś może robił podobnego? No bo zrobię bez spodu %-) Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-03-30 12:09:31 Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-03-30 12:46:46
Bo kombuchę najlepiej przetrzymać aż zeżre cukier i nie będzie słodka, a jednocześnie nie zmieni się jeszcze w wykręcający mordę ocet, no chyba że kto lubi :-D Ksylitol to teoretycznie alkohol, dlatego są kalorie a nie ma wegli.
[...] nie trzeba wcale. Taka ciekawostka, kiedyś o jednym grzybie w posłodzonej herbatce i schowanym w szafce kuchennej zapomniałam na przeszło 2 miesiące. Nie tylko nie padł, a cukier przecież musiał wszamać to jeszcze drobił się gruby na 5 cm. Musiałam go w kawałkach wyjmować bo się nie chciał zgiąć a brzeg słoika był węższy niż reszta. Tak więc [...]
Ja miałam w tym info co dostałam by dać łyżeczkę octu zamiast tego startera. Dlatego pytałam no ale wiem już że najważniejszy jest cukier :-) Grzybek już pływa:-)