[...] dala mi do myslenia.. jej pomoglo odstawienie wszystkich cukrow :) a co np z takimi konserwowymi warzywami typu papryka lub ogorek konserwowy gdzie niby do zalewy dodaja cukier.. mozna to to czy tez lepiej unikac.. w musztardzie tez cukier.. wszedzie ten cukier aaa ;/ P.S. dziękuję martaoo4 :D Zmieniony przez - _berry_ w dniu 2011-11-01 [...]
Lol niezła jesteś z tym zdjęciem. U mnie w dzienniku możesz obejrzeć obrazek rozkładu chemicznego cukru, który wkleiła mi Martucca, jak się upierałam, że cukier z miodu to lepszy cukier niż cukier z cukru albo ciastek :) Hmm.. to ja aż tak nie mam. Na mnie panowie z siłowni nie zwracają uwagi :( Tylko jak Ci się nie poprawi, to się nie zdziw, bo [...]
rodzynki cię odrazu pewnie nie muliły bo dłużej się trawi fruktoza niż glukoza, glukoza podnosi cukier w dosłownie pare minut mierzone jak byłem na slinie sam sprawdź za pomocą glukometra po 5minutach bedziesz miał sporo wyższy cukier glukoza nie musi się już trawić tylko odrazu sie wchłania w przeciwieństwie do fruktozy która podnosi wolniej [...]
[...] maltodekstryna, glikozydy stewiolowe (2,3%), Wszystko po zero jedynie węglowodany 97,8, z czego wszystko to skrobie. Wydaje mi się, że maltodekstryna to po prostu jest cukier. Ostrzegali przed tym niedawno. Ludzie myślą, że używają bezkalorycznych słodzików, a to się okazuje, że w 95% jest cukier. Dodadzą 2% glikozydów stewiowych i [...]
[...] dobrym wyborem? Cena skusila, jest owiele tanszy od innych. Dobry sposob na uzupelnienie wegli..? Patrzac po gainerach innych firm, sklad jest praktycznie taki sam.. Cukier, cukier i jeszcze raz cukier. Do teraz myslalem, ze te wegle.. sa tymi 'zdrowymi'(W massupie).. Jak moglbys sie do tego odniesc, bylo by super.. Dzieki za pomoc, naprawde.. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. co się rzuca w oczy to jeszc ciągle mass builder... może by tak jedzenie? 2. cukier i sok bananowy - czyli cukier x2, do wywalenia 3. mięso mielone pewnie sklepowe out bo to sam syf, znowu mass builder, znowu sok bananowy... 4. muszynianka to nie posiłek 5. znowu mass builder 6. majonez, szynka out 7. i znowu mass builder... [...]
[...] żywności przetworzonej, jest uważany za „puste kalorie", ponieważ: a)kaloriom nie towarzyszą składniki odżywcze, ponadto zastępuje pożywienie bogate w składniki odżywcze, b)cukier rafinowany jest bogatszy w kalorie niż cukier nieprzetworzony, c)organizm ma kłopoty z trawieniem dwusachorydów. 5)Który rodzaj pożywienia jest uważany za [...]
[...] produkty niskotłuszczowe, light (dietetyczne). Natomiast wiadomość o tym, że zboża przerobione na mąkę mają taki sam niekorzystny wpływ na zdrowie jak rafinowany cukier, nie mogła się przebić przez wiele lat. - Na ziarnie zbóż trudno zrobić interes. Jeśli jednak je spreparować, "nadmuchać", posłodzić, wsadzić w pudełko z kolorowym [...]
[...] pokarm. Kumulują ją wszystkie podstawowe składniki pożywienia - białka, tłuszcze i węglowodany. Jednakże głównym paliwem organizmu pozostaje tylko jeden z nich - glukoza - cukier pochodzący z przemian niemal wszystkich strawnych węglowodanów. Po poziomie glukozy organizm rozpoznaje dostatek lub deficyt energetyczny. Dzieje się tak dlatego, że [...]
[...] • W codziennym jadłospisie powinny się znaleźć produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa, owoce oraz chude mięsa i przetwory mięsne. • Ograniczyć warto cukier i słodycze ze względu na występującą u większości osób starszych obniżoną tolerancję glukozy. W wielu przypadkach dieta powinna być ustalana indywidualnie ze względu [...]
[...] wpływ na odpowiedz glikemiczną, a co ważniejsze insulinową. Glukoza jest standardowym produktem do którego możemy porównywać pozostałe. Indeks glukozy wynosi 100. Sacharoza(cukier stołowy) ma indeks glikemiczny 65. Fruktoza ma indeks równy tylko 23. IG fruktozy jest 4 razy mniejsze od glukozy mimo to dużo szybciej przemienia się w naszym [...]
[...] takiego jak uzależnienie od cukru naprawde istnieje, powiedział neurolog Bart Hoebel, który prowadził badanie. Hoebel i jego koledzy badali szczury, które uwarunkowano na cukier i odkryli, że występują u nich typowe objawy odstawienia, włączając "trzęsionkę" i zmiany w biochemii mózgu, kiedy zablokowano efekty, jakie wywołują słodycze. Są to [...]
Fruktoza - niebezpieczny cukier Fruktoza, cukier używany najczęściej do produkcji napojów gazowanych, jest bardzo niebezpieczna - tak twierdzą brytyjscy naukowcy. Ich zdaniem fruktoza jest odpowiedzialna za przyrost tkanki tłuszczowej. Cukier - biała śmierć! O zgubnych skutkach cukru wiadomo od dawna. Najnowsze badania przeprowadzone na Wyspach [...]
[...] tym disacharydy-czyli sacharoza)rozkladane sa na cukry proste przez enzymy trawuienne z pzrewodu pokarmowego(czyli sa weglowodanami przyswajalnymi) i tera pytanie: skoro np.cukier rafinowany(zwykly cukier),tzw.rafinada,zawiera ponad 99,9% czystego cukru(sacharozy),a jak wiemy,ze kazdy cukier zlozony(w tym sacharoza) musi zostac rozlozona na [...]
[...] sparzyc, zdjac skorki. Bulke namoczyc w mleku, odcisnac, zemlec razem z oczyszczonymi i dobrze oplukanymi watrobkami. Przelozyc do miski, dodac rodzynki, migdaly, sol, cukier, zoltka roztarte z maslem i wymieszac. Bialka ubic na piane, polaczyc z farszem i jeszcze raz wymieszac wszystkie skladniki, by utworzyly jednolita mase. [...]
a wiec bardzo często mam zbyt niski cukier najczęściej 55 na razie zaczynam pomiary przyrządem ojca który tez chory na cukrzyce z tym że on ma za wysoki cukier, chory jest takze dziadek który równiez ma za wysoki cukier, nie wiem jak to ocenić czy ja już jestem chory na hipoglikemie ?, za wysokiego cukru nie mam w zasadzie nigdy zazwyczaj zbyt [...]
[...] i 100 gramów buraków, to odczyn się kompensuje i organizm nie musi się męczyć, by go doprowadzić do równowagi. Przykładowe produkty, które silnie zakwaszają organizm: kawa, cukier, kwaśne herbaty (z wyjątkiem zielonej), piwo i wszystkie napoje gazowane. Przypisek redakcji: Wielu badaczy wykazuje, że organizm, w obronie przed przed zbyt silnym [...]