[...] wchodzą ładowania póki co. Oczywista sprawa czyściutko wszystko. Teraz mam zjazd delikatny bo kalorie na poziomie 1500 i straszny ciąg do jedzenia. Nie wiem czy to ma cokolwiek wspólnego z wypłukiwaniem gliko. Ale dzisiaj na treningu czułem taki głód jakby mi conajmniej cukier spadł i czuje sie wtedy taka niesamowita potrzebę zjedzenia czegoś....
[...] Poza tym jak się niewymierzy dawki wody pod dawkę węgli, albo obetnie się wodę jeszcze w toku ładowania - to ograniczeniu ulega pobór glukozy z przewodu pokarmowego i cukier wędruje do niższych odcinków gdzie staje siępożywką dla bakterii co powoduje wydęcie brzucha. Dodatkowo efekt taki na 110% trzyma się zazwyczaj góra kilka godzin... ;-)
Owoce to nie tylko cukier czy sama fruktoza. Nadmiar fruktozy może sprzyjać lapaniu fatu, ale pokaż mi choć jedną osobę która faktycznie przez owoce (czy diablelska fruktoze z nich) złapała fat? Ilość ma znaczenie, ale jeśli mowa o takiej ilości o jakiej mowa (i nie dieta na mieście + kilka litrów słodkich napojów,batony i na dokładkę 50g [...]
[...] że nie jest do studnia bez dna - ma swoje ograniczenia. Wątroba może pomieścić około ~100g glikogenu. Kiedy mięśnie ~300g. Kiedy już zapas glikogenu jest pełny -> cukier magazynowany jest wtedy pod postacią tłuszczu, w tkance tłuszczowej,gdzie drzwi są zawsze otwarte. Na powierzchni pojedynczej komórki znajduje się około 20 000 [...]
[...] na insulinę. Od razu czy po jakimś czasie? Zakładasz / wiesz, że nieobecność insuliny uruchamia inne mechanizmy gromadzenia tłuszczu niż reakcja insulinowa i doprowadza do zobojętnienia komórek na sygnały od insuliny, gdy ta się już pojawi? Zauważyłem u siebie podbity cukier (110) przy niemal zupełnej rezygnacji z węgli. Brak insuliny?
[...] :) Dzisiaj dziwna sytuacja jakąś 1:15h po posiłku potreningowym (szejk, banan, mars). Szykowałem obiad i nagle drżenie rąk, potworny głód, generalnie słabo jakoś. Zmierzyłem cukier i pokazał tyle co na zdjęciu poniżej. Chyba jakiś chwilowy zjazd... Co jakiś czas (raz na pół roku??) mam takie wahania, zresztą już dawno o tym pisałem tutaj. [...]
[...] iluzją. Zazwyczaj 90% restauracji oferuje mięso, warzywa itp. Jedzenie zdrowe, to jedzenie proste. - Węglowodany nie muszą być słodkie (bezpłciowy ryż, kasza). Słodki jest cukier i jego przetwory lub produkty spokrewnione. I teraz tak: potrafię zjeść awokado z miodem, bo to cholernie smaczne i śpię od tego jak suseł. Przy okazji zdrowe i [...]
Tadeusz wajche przełóż. Ja tam nie wiem ale jak ja się napiję mocnej kawy rano na czczo to mi cukier spada a nie rośnie;) Co by jednak chyba znaczy, że insulina się pojawia, w końcu obniża poziom cukru. Np. wstaję rano na czczo mam w granicach 80-85 poziom cukru. Po wypiciu kawy po ok. 30 minutach mam ok. 70. Zmieniony przez - Martainn w dniu [...]
[...] korygować swoje posiłki, np. po wysiłku większa porcja mięsa i trochę więcej węgli na obiad czy kolację. Kiedy widzisz, że tyjesz, możesz ograniczyć węgle i/lub tłuszcze - cukier, deser, ilość kanapek , ziemniaki na obiad, ilość masła na kanapce czy sławnego tłuszczu do ziemniaków. Nie burząc całego schematu, można obserwować, jak takie zmiany [...]
[...] bogate w B12, np. ryby. A kupne słodycze swoją drogą , chyba każdy dermatolog przy leczeniu trądziku od tego zaczyna i ewentualnie każe ograniczyć nabiał. Niby skład czegoś słodkiego jest podany na opakowaniu, ale skóra wie swoje i co jej zrobić... Zresztą cukier sam w sobie może działać prozapalnie, nawet bez innych szkodliwych dodatków.
Zaraz tam zmienić... nałożyłbyś jakiejś szpachli i zawsze to optycznie trochę więcej masy %-) . A poważnie , to masz szczęście, bo teraz różne alergie itp. to plaga. Konserwanty czy jakieś świństwa wywołują stan zapalny, cukier zaostrza... Dermatolog przepisuje maść na sterydach... i tak się ludzie pół życia kurują...
Ja chyba zaczynam łapać co się wydarzyło. Żelki to tylko cukier praktycznie. Parę innych słodyczy również. Dużo, bardzo dużo żelków = bardzo dużo cukru. ....
[...] lub później ale skończysz. Btw wczoraj miałem chwilę wolnego to posmigalem trochę po polskich jutuberach. Trafiłem na gościa który twierdzi że IIFYM to goowno,podając za argumenty to że skoro makro się tylko liczy może jeść żelatyne, smalec i cukier stołowy. Skąd się biorą tacy delikwenci? Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-03-21 18:25:19
[...] założonej ilości. Raczej w druga stronę. Odnośnie takich mądrali. Biorą sie z tego, ze nigdy jeden z drugim nie spróbował. Niech jeden z drugim zeżre szklankę cukru, kostkę smalcu i cos jeszcze. Po godzinie bedzie głodny (chyba) i na drugi dzień pomyśli, zeby olać cukier i zamiast tego moze jakieś ziemniaki zjeść co by głód załatwiły.
Apetyt jest najgorszy. Do dziś zdarza mi się jeść cukier prosto z paczki %-) oraz te wyrzuty sumienia po chwili. + taki ze często wygladalem tak samo lub lepiej następnego dnia.
Żeby to chociaż żelki były, ale cukier? Chociaż w sumie u Ciebie już to nie pierwszyzna także ten %-) Zmieniony przez - infernol w dniu 2016-08-05 10:28:07
A jak to jest z tą kawą bo czytałem dziś na jakimś zagranicznym forum - że ona "ponoć" też wyrzuca nas z postu, choć kcal 0 - mowa oczywiście o zwykłej czarnej bez mleka, ewentualnie jakiś słodzik,ale nie ksylitol / erytrol Erytol jest to cukier alkoholowy i nie przerywa postu ani nie wyrzuca insuliny za to ksylitol juz tak
Damian jezeli dawałeś 200g ww i 13 iu insy i cukier po 3h wywalony to mogło być tak ze po prostu posilek się nie strawil a insa (domyślam się że novo lub humalog) przestała działać. Miałem podobnie, Mariusz mnie na to naprowadził i obecnie zjem np 220-250g ww to daje 5 iu humalogu i po +- 1,5h kolejne 5 iu i cukier po 2,5-3h jest ponizej 90. [...]