[...] Slyszalem duzo opinii ze mozna bez problemu zastepywac czesc ww zlozonych prostymi, bo blonnik w nadmiarze spowalnia prace jelit chociazby i wyp*****la bebzon. Pytanie czy cukier to dobra alternatywa, czy sa jakies lepsze (NIEDROGIE w moim przypadku) opcje do nabijania wegli? Juz nie chodzi o to ze laze wyj**any jak baba z trojaczkami w 9 [...]
[...] nie musimy przyjmować węglowodanów. Jednak dla sportowców pracujących nad rozwojem masy, nie będzie to dobra informacja gdyż część cennego białka zostanie spożytkowana na cukier, gromadzony w postaci glikogenu mięśniowego. Dzięki temu węglowodany dostarcza energii i uzupełnia glikogen a białko będzie tylko do budowy mięśni. Dlatego MassCore [...]
[...] g 26% - w tym nasycone 8 g 40% - w tym jednonienasycone 5 g - w tym wielonienasycone 2 g - w tym trans 0 g Cholesterol 21 mg 7% Sód 416 mg 17% Węglowodany 32 g 11% - w tym cukier 5 g Błonnik 1 g Białko 30 g 60% Witamina A 324 IU 6% Witamina C 0,7 mg 1% Wapń 71 mg 7% Żelazo 3,3 mg 18% *Dzienne wartości oparte są na dietę 2000 kalorii
[...] za duzo ww , białka lub tluszczy? a moze jakies produkty ktore sa niepotrzebne :) - zle rozlozone kalorie ? - dodtaki do diety , rzadko ale piwko , czy cos slodkiego lub cukier ? - czy to po prostu tak powinno byc ? ze ciezko sie go zbija i potrzeba na to czasu , dodam ze mialem go przed rozpoczeciem tego wszystkiego :) - czy po prostu [...]
[...] Ilość porcji w opakowaniu 58 Opakowanie 2262g Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS Wartość energetyczna : 170 kcal Kalorie z tłuszczy 50 Tłuszcz 6 g 8% - w tym nasycone 3 g 13% Cholesterol 65 mg 22% Węglowodany 8 g 3% - w tym cukier 2 g Błonnik 2 g 8% Białko 25 g 50% Witamina C 2 mg 3% Wapń 188 mg 19% Sód 130 mg 5% Potas 200 mg 6%
[...] co związane jest z jednej strony z utratą składników pożądanych (obniżenie wartości odżywczej i zdrowotnej), a z drugiej – ze wzbogaceniem w składniki niepożądane (np. cukier, konserwanty). Finalnie produkty „owocowe” są najczęściej mieszaniną cukrów z subtelnym dodatkiem komponentów owocowych. Owoce przemysłu spożywczego Znakomitym [...]
[...] częstotliwości posiłków, czy jest jakaś wersja " najbardziej optymalna ilość"? - kiedy powinien być ostatni posiłek w ciągu dnia? - ilość oraz rodzaj napojów ? - rodzaj potraw smażone, gotowane, grill ? - czego radzicie się wyrzec, piwo, sól, cukier, inne? Będę wdzięczy za informację oraz sugestie które pomogą przejść do Etapu ustalenia diety.
[...] pieczywo, słodzenie kawy/herbaty, słodycze), zmieniłem nawyki żywieniowe i do tej pory się tego trzymałem. Pierwsze 2 tyg były strasznie ciężkie pod względem psychicznym bo cukier poleciał nisko, ale wytrwałem. Jednak ostatnio zliczyłem sobie ile czego jem i wyszło, że bilans kaloryczny jest masakrycznie niski, wręcz głodowy (mimo, że nie czułem [...]
http://storage.sfd.pl/ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/8f70f560b82e48e296930d4105119c93.jpg http://edukacja.sfd.pl/ Zapraszam na autorskie, jednodniowe interaktywne warsztaty organizowane we współpracy z PZKFITS , które odbędą się w dniu 27 września w Warszawie "Odżywianie dla zdrowia i sylwetki we współczesnym świecie" [...]
[...] w dodatku nie słodzonego cukrem a słodzikami. Smak wychodzi bardzo podobny i cena kilkukrotnie niższa od sosów ze sklepu. Pozwoliłem sobie go nazwać "LC" właśnie przez to że cukier zamieniłem na słodziki co niesamowicie zmniejsza kaloryczność bo w normalnych sosach jest kupa cukru. Potrzebujemy: 1) wodę - około 0.7 l 2) papryczki chilli - użyłem [...]
[...] ester glicerolu i żywicy roślinnej, witaminy – niacyca, E, kwas pantotenowy, B6, biotyna. Substancje słodzące: aspartam, acesulfam-K, barwnik- błękit brylantowy FCF. Zawiera cukier i substancje słodzące. Zawiera źródło fenyloalaniny. Ble.. Ale jest altermatywa, przygotowanie własnego izotonika domowym sposobem, poniżej przepisy: Potrzebowac [...]
[...] C. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w foremce. Przepis na krem mascarpone: Ser mascarpone wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder i dalej ubijać. Dodać serek mascarpone i zmiksować na małych obrotach do połączenia się składników. Przekładanie: Ciasto makowe przekroić na 3 blaty (najlepiej [...]
Witam. Ostatnio znalazłem w sklepie ciekawy produkt, a mianowicie ciastka owsiane. Poniżej ich skład: 76% owsa w 100g tłuszcz 19 g węglowodany 60g cukier 2g białko 10g Co sądzicie o tym produkcie?
[...] Builder Porcja 52g Ilość porcji w opakowaniu 10 Opakowanie 520g Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna : 186 kcal Białko 35,1 g Węglowodany 5,8 g - w tym cukier 1,8 g Tłuszcz 2 g - w tym nasycone 1,5 g Błonnik 2,2 g Sól 0,748 g Sód 299 mg Typowy profil aminokwasowy : Tryptofan 471 mg Walina 1825 mg Treonina 1821 mg [...]
[...] Ilość porcji w opakowaniu 16 Opakowanie 2640g Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS Kalorie 625 Kalorie z tłuszczy 36 Białko 53 g 106% Węglowodany 85 g 28% -w tym cukier 6 g Błonnik 3 g Tłuszcz 4 g 6% -w tym nasycone 1 g 5% Cholesterol 35 mg 12% Wapń 125 mg 13% Sód 120 mg 5% L-Leucyna 3,5 g L-izoleucyna 1,75 g L-walina 1,75 g [...]
[...] sera, kukurydza,majeranek, olej, koncentrat pomidorowy, przyprawa do pizzy Wykonanie: Do mąki wsypujemy sól. Drożdze rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy do mąki + cukier, olej, 1 jajko. Zagniatamy ciasto. Koncentrat pomidorowy lub ketchup mieszamy z majerankiem i z przyprawą do pizzy i rozsmarowujemy na rozwałkowanym placku pizzy. [...]