[...] przy zwiększonym wysiłku fizycznym. Sposób użycia: rozpuścić 1 łyżeczkę (ok. 3 g) od herbaty preparatu w 250 ml soku owocowego lub wody z glukozą lub sacharozą (cukier stołowy). Stosować między posiłkami Faza nasycenia: przez pierwsze 3 dni stosować 6 porcji dziennie, następnie przez kolejne 2 dni stosować 5 porcje dziennie. Faza [...]
[...] glukozowo-alaninowym (chyba nie ma konieczności dokładnego rozpisywania tego mechanizmu) aminokwasy rozgałęzione (BCAA) są po prostu zamieniane na glukozę! W ten sposób cukier/glukoza staje się głównym źródłem energii oszczędzając mięśnie Ot, cała filozofia mega antykatoblicznego działania BCAA Oczywiście BCAA są najlepszym antykatabolikiem [...]
[...] w przypadku spożywania białka serwatkowego oraz kawy z mlekiem. Odnośnie samego mleka, często jest po prostu ok. Sklepowy nabiał jest zazwyczaj zwyczajnym syfem. c) cukier - wspiera rozwój candidy, osłabiana flora bakteryjna. Poza tym jesteśmy na forum sportowym, szkodliwość cukru białego raczej każdemu z nas powinna być pośrednio znana. [...]
[...] udomowili zwierzęta mleczne i od ponad 10 000 lat pija ich mleko i wyroby mleczne. Wśród osobników rasy kaukaskiej, także w Polsce, odsetek osób dorosłych nietolerujących cukier mleczny jest spory bo sięga aż 20-25%. Czyli z jednej strony mamy cudowne paliwo dla mięśni jakim jest białko serwatkowe a z drugiej strony duża część populacji [...]
[...] od zastrzyków i to go potem bolało a nie pierwotna przyczyna. Wycieli i niby miał dochodzić do siebie. Ropień goi się średnio ale przy okazji zrobił badania krwi. Wyszedł cukier 320, to było 3 dni temu, wczoraj na wieczór było 412... Ojciec wygląda źle, bardzo schudł, mało je od tych 4 tygodni. Diagnoza cukrzyca typu 2. Co teraz? Lekarz [...]
[...] Weglowodany wystepujace w pokarmach mozna podzielic na cukry proste i zlozone. ->Do pierwszych, zwanych takze jednocukrowcami lub monosacharydami, zaliczamy glukoze (cukier gronowy),fruktoze (zwana cukrem owocowym) oraz galaktoze. Oprócz jednocukrowców w pozywieniu wystepuja takze dwucukry (disacharydy), zlozone z dwóch jednostek [...]
[...] najczęściej w produktach spożywczych jako wysoko oczyszczone substancje, pozbawione m.in. witamin z grupy B, wapnia, fosforu, żelaza i błonnika. Zaliczyć do nich możemy: cukier biały, brązowy, trzcinowy, złocisty i inne oraz wszelkie węglowodany oczyszczane przemysłowo, takie jak biała mąka, biały(oczyszczony) ryż, alkohole (z wódką na [...]
[...] (nawet ryba i kurczak - tam wszystko smaży się na gorącym tluszczu) - cappucino blyskawiczne - margaryna w kostkach - produkty typu light - slodycze - większość wyrobów cukierniczych: drożdżówki, herbatnik, pączki, rogaliki itp. - chleb i bulki z ciasta pólfrancuskiego, pieczywo z bialej i pszennej mąki - chrupki kukurydziane - chipsy - [...]
[...] które zostały zużyte. Oznacza to, że nawet w kilka godzin po skończeniu gry, czy spaceru może wystąpić silne niedocukrzenie, ponieważ komórki mięśniowe nadal pobierają cukier z krwi. Z tego powodu - w nocy, czy nawet następnego dnia może utrzymywać się deficyt cukru we krwi (hipoglikemia) wraz z jej nieprzyjemnymi wyżej wspomnianymi [...]
[...] Jenkinsem do ustalenia miary, jak szybko i do jakiego poziomu nastąpi wzrost poziomu cukru we krwi po zjedzeniu określonego węglowodanu. Jako wartość odniesienia przyjęto cukier gronowy (glukoza) o wartości 100. Wszystkie pozostałe węglowodany określono w odniesieniu do glukozy. Jeżeli jakiś węglowodan prowadzi do szybszego i wyższego wzrostu [...]
[...] pod nazwą Glucophage, firmy Riomet and Fortamet jest najpopularniejszym lekiem na cukrzycę typu 2, szczególnie kiedy towarzyszy jej otyłość i insulinoporność. Transportuje cukier z krwioobiegu do komórek. Jest to dobry lek dla aktywnych diabetyków, ponieważ rzadko wywołuje obniżenie cukru we krwi, nawet w trakcie intensywnego wysiłku. Nie [...]
[...] więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Wtedy nadmiar cukru przechowywany jest pod postacią glikogenu wątrobowego i mięśniowego. Kiedy już zapas glikogenu jest wystarczający, cukier magazynowany jest wtedy pod postacią tłuszczu, w tkance tłuszczowej. Na powierzchni pojedynczej komórki znajduje się około 20 000 miejsc, za pomocą których insulina [...]
[...] organizm, rozwala gospodarkę insulinową i idzie w d*** jak cholera Problem jest w tym, że wśród wielu osób starających się zdrowo odżywiać pokutuje przekonanie, że brązowy cukier jest korzystniejszy od białego. Wcale nie! Jedyna różnica polega na tym, że do ich produkcji użyte są dwa różne surowce: buraki cukrowe i trzcina cukrowa. Pod względem [...]
[...] ostrożność! Tak insulina może nawet zabić. Albo spowodować ogromne skutki uboczne jak zapadniecie w śpiączkę. Nalezy mieć zawsze przy sobie jakieś proste węglowodany (cukier, miód, baton, czekolada). Insulina po wstrzyknięciu wyłapuje cukier, a jeśli wyłapie go za dużo to łapie nas hipoglikemia. Może to nawet uszkodzić mózg czy wywołać [...]
[...] zarówno urozmaicać smak najróżniejszych potraw, sałatek czy przystawek jak i być zjadana jako deser czy np. podwieczorek. Czego jeszcze nie należy jeść - Chodzi tu o cukier, słodycze oraz wszelkie produkty i potrawy zawierające cukry proste i bisacharydy, to właśnie sacharoza czyli biały cukier będący nader powszechnym dodatkiem do bardzo [...]
[...] Pod wpływem działania hGH, tłuszcze spalane są tak gwałtownie, że upośledza to niekiedy wykorzystanie glukozy jako paliwa energetycznego. W takich okolicznościach cukier mając utrudniony dostęp do komórek, często gromadzi się w krwiobiegu prowadząc do hiperglikemii (podwyższonego poziomu cukru we krwi). Osoby u których stwierdza się [...]
[...] czy rownie dobre jest nadmierne soków owocowych czy napojow z wysoką zawartością HFCS (Syrop skrobiowy o wysokiej zawartości fruktozy)? Zaznaczam nadmierne! Fruktoza, czyli cukier owocowy (z łac. fructus - owoc) - monosacharyd występujący w owocach i miodzie. Wchodzi tez w skład dwucukru sacharozy (glukoza + fruktoza). Fruktoza jest znacznie [...]
[...] gromadzenia w mięśniach glikogenu zwiększa się pod wpływem treningu. Węglowodany występują w dwóch podstawowych formach: prostej i złożonej. Forma prosta węglowodanów to cukier prosty - glukoza, który prawie natychmiast po spożyciu włącza się w krwiobieg. Efektem spożycia cukru prostego (batonik, lody, miód) jest szybki przypływ energii ale [...]
[...] gromadzenia w mięśniach glikogenu zwiększa się pod wpływem treningu. Węglowodany występują w dwóch podstawowych formach: prostej i złożonej. Forma prosta węglowodanów to cukier prosty - glukoza, który prawie natychmiast po spożyciu włącza się w krwiobieg. Efektem spożycia cukru prostego (batonik, lody, miód) jest szybki przypływ energii; [...]