[...] on znakomite właściwości jednak również dość dużo skutków ubocznych. Przede wszystkim poprawia bilans azotowy, zwiększa wydzielanie silnego czynnika wzrostu IGF-1 oraz obniża poziom hormonu katabolicznego - kortyzolu co sprawia, że jest znakomitym anabolikiem o silnych właściwościach antykatabolicznych. Ciekawą właściwością metanabolu jest [...]
[...] lewym i prawym kanale słuchowym, tak jakby nierówne ciśnienie między wewnętrzną, a zewnętrzną stroną błony bębenkowej - uczucie podobne do tego, gdzie w trakcie lotu samolot obniża pułap/ zniża się do lądowania, jednak uczucie to mija zazwyczaj po wylądowaniu, a moje trwa już tak ok. roku- byłem z tym 3x u dermatologa w tym raz u innego, lecz nic [...]
[...] jest znacznie słabsza - ryzyko ginekomastii i otłuszczenia jest niskie ale jednak zawsze istnieje. Lek słabo oddziałuje na układ podwzgórze - przysadka - jądra, przez co nie obniża znacznie wytwarzania endogennych androgenów - oczywiście przy stosowaniu mniejszych dawek. W znacznej części to właśnie przez negatywny wpływ estrogenów praca układu [...]
[...] przy chorobach układu sercowo-naczyniowego (cardiovascular disease)? Najpierw sprawdza się cholesterol. Jeżeli jego poziom wynosi więcej niż 200, pacjent dostaje leki obniżające cholesterol i co się dzieje? Odcina się dopływ CoQ10. Jaka jest funkcja CoQ10? Jest on zaangażowany w produkcję energii oraz ochronę małych pieców w każdej [...]
[...] mózgu niepoprawny sygnał. Mózg w kolejności sygnalizuje hipolizę żeby zredukować lub zatrzymać produkcję FSH (żeński hormon regulujący) i LH. Dlatego produkcja testosteronu obniża się ponieważ testosteron produkujący komórki Leydiga w testach, prowadzi do obniżenia LH, nie są dłużej dostatecznie regulowane. Ponieważ organizm potrzebuje [...]
[...] koenzymu A, którego synteza jest uzależniona od podaży kwasu pantotenowego w diecie. Kwas pantotenowy jako składnik koenzymu A wpływa na przemiany tłuszczowo-białkowe obniżając znacznie poziom cholesterolu, a także wspomagając preces pigmentacji włosów zapobiega ich siwieniu. Bierze udział w syntezie hormonów sterydowych i innych związków [...]
[...] Jest wątpliwym, że efekt alkoholu na masie ciała pośród ogółu populacji może być przypisany wyłącznie do wysokiego TEF alkoholu. Alternatywnym wyjaśnieniem jest, że alkoholobniża tuż po wypiciu spożycie jedzenia.Następne wytłumaczenie jest takie, że alkohol spożywany regularny ma wpływ na rozkład jedzenia przez polepszenia w zakresie [...]
[...] ograniczenia spożycia tych produktów następuje zmiejszenie ilości tkanki tłuszczowej. Dieta opracowana specjalnie dla gwiazd filmowych... Polega na stopniowym obniżaniu kaloryczności posiłków. Dziennie dostarcza ok.1200-1600 kcal.Dietę stosuje się max.10 dni. Ze wględu na małą ilość dostarcznej energi, stanowczo odradzam jej [...]
[...] tych jest dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych. O temperaturze topnienia kwasów nienasyconych decydują przede wszystkim wiązania podwójne. Obecność wiązania podwójnego obniża temperaturę topnienia kwasu tłuszczowego w porównaniu z kwasem nasyconym o tej samej długości łańcucha, np. kwas stearynowy ( C18:0 ) ma temperaturę topnienia 69,6 ° [...]
[...] śniadania -Owe magiczne 30g bialka w posilku -Ilosc posilkow wplywa na TEF -> Efekt termiczny żywności - Thermic effect of food (TEF) -duża ilośc posiłków o malej objetosci obniża poziom cukru itd. ....dochodzimy do wniosku ze jezeli zjemy powyzej 30g to zle , luz jesli spoźnimy sie z kolejnym posilkiem o 3min 15sek to nasze miesnie w pierwszej [...]
[...] rozpuszczalnych w wodzie. Mierzona jest w miligramach. Działanie jej jest wspomagane przez witaminy A i E. Korzyści - wydłuża życie komórki - zmniejsza zmęczenie - obniża poziom choresterolu we krwi - usuwa objawy anginy i astmy - zapobiega marskości wątroby - bierze udział w wydalaniu produktów przemiany materii - stymuluje reakcje [...]
[...] działanie ogólnoustrojowe, wzmagają tempo metabolizmu, mają podstawowe znaczenie w procesach prawidłowego rozwoju i wzrostu. Kalcytonina- tkanką docelową jest tkanka kostna; obniża poziom wapnia we krwi, hamując niszczenie kości przez osteoklasty. Gruczoły przytarczyczne - osadzone są w masie tkanki łącznej otaczającej gruczoł tarczycowy, [...]
[...] czas mamy do czynienia z tym samym problemem, który nasz system limfatyczny próbuje rozwiązać. Nawracanie anginy /przy naszym ciągłym przeszkadzaniu; antybiotyki, środki obniżające temperaturę/ świadczy o sile systemu limfatycznego a nie o jego słabości. Wielokrotne powtarzanie schematu angina-antybiotyk spowoduje w pewnym momencie, że system [...]
[...] pięknie (!) – tylko możemy zapytać: co nas to wszystko obchodzi…? Przecież sportowcy i aktywni panowie nie miewają na ogół tego typu problemów, gdyż już sam wysiłek fizyczny obniża ryzyko rozwoju nadciśnienia. Należy wszakże przypomnieć, że – poza wpływem na ciśnienie krwi – angiotensyna wykazuje znacznie szerszą aktywność metaboliczną. [...]
[...] sieci kapilarów. Leczenie takimi wodami wpływa na wzrost czerwonych ciałek i hemoglobiny we krwi. Natomiast w przypadkach nadciśnienia tętniczego wody ciśnienie to obniżają. Picie wód powoduje zwiększenie wydzielania kwasów żołądkowych, pobudzenie perystaltyki przewodu pokarmowego, zwiększenie ilości oddawanego moczu, a także obniża [...]
[...] smugami ścięgnistymi które wydzielają jego 6 części - tworząc sławny 6pak. Miesień prosty współdziała z innymi mięśniami i odpowiedzialny jest za: * "zgina tułów, * obniża klatkę piersiową do miednicy, * wzmacnia tłocznię brzuszną, * obniża żebra, * unosi miednicę" (dane z wikipedii: [...]
[...] troche cwiczymy. po dwoch tygodniach jestesmy przestawieni. -- -- -- (E) DRZEMKI za***iście ważna sprawa! udwodniono że 30 minutowe regularne drzemki w ciągu dnia ZNACZĄCO obniżają poziom kortyzolu!! - patrz pkt (C) - nie bede tutaj podawał statystycznie o ile procent obniżają, bo wszyscy wiemy że statystyka klamie. ważna jest tutaj dlugość [...]
[...] głodowaniem, chorobami gorączkowymi, urazami ciała i nadmierną generacją wolnych rodników tlenowych. HMß ogranicza rozpad białek ustrojowych, nasila spalanie tłuszczów, obniża poziom cholesterolu i wspomaga układ odpornościowy. Zapotrzebowanie na HMß wzrasta wykładniczo w warunkach wzmożonej aktywności fizycznej - jego suplementacja prowadzi [...]
[...] prowadzące do rozwoju tego schorzenia. Kofeina a choroba Parkinsona Na podstawie 10 letnich badań dowiedziono, że picie codziennie 3 filiżanek kawy lub herbaty na dobę obniża ryzyko wystąpienia choroby Parkinsona o 22% (w przypadku kawy) i 28% (w przypadku herbaty) – aczkolwiek mechanizm działania nie jest jeszcze poznany. Co więcej [...]