[...] też niewielkie ilości alkoholu, najlepiej czerwonego wina. CO MÓWIĄ BADANIA? • Dieta śródziemnomorska przynajmniej o połowę obniża śmiertelność spowodowana powikłaniami choroby wieńcowej. • Stosując się do jej założeń, możesz, obniżyć ciśnienie skurczowe (pierwsza wartość) o 8-14 mmHg. • Jeżeli uda ci się ograniczyć spożycie soli poniżej 6 g [...]
czytam wlasnie ulotke i we wskazaniach do stosowania pisze ze lek bierze sie w przypadku choroby erzodowej zoladka, choroby wrzodowej dwunastnicy, refluksowe zapalenie blony sluzowej przelyku, zespol zollingera-ellisona, tutaj nic nie wspomnieli o watrobieale dalej w sposobachdawkowania pisze: Dawkowanie u pacjentow z niewydolnoscia watroby [...]
Naukowcy z Chicago ogłosili wyniki badań, świadczące, że spożycie odpowiedniej ilości kwasów tłuszczowych OMEGA 3, może obniżyć ryzyko rozwoju choroby Alzheimera o około 60%. Wyniki te zapoczątkowały trzyletnie badania na myszach prowadzone na Cardiff University. Zwierzęta zmieniono genetycznie, w taki sposób, żeby tak jak ludzie, chorowały na [...]
Witam jakie odrzywki zwiększają odpornosc organizmu na choroby ? Bo od roku mój organizm mocno sie osłabił i często łapie choroby.Jesli znacie jakies to napiscie będe wdzięczny pozdrawiam.
[...] i czerpią informacje z mediów. Doszedłem do wniosku, że potrzebuję dużo protein i że mięso i jajka są ich najlepszym źródłem. Wtedy wszyscy twierdzili, że wywołują one choroby serca. To też przebadałem i okazało się to być fałszem. Cała sprawa była totalnie sfabrykowana. Znów wcinałem Białko i znów rosłem. MM: Co sądzisz o diecie Atkinsa? [...]
[...] i czerpią informacje z mediów. Doszedłem do wniosku, że potrzebuję dużo protein i że mięso i jajka są ich najlepszym źródłem. Wtedy wszyscy twierdzili, że wywołują one choroby serca. To też przebadałem i okazało się to być fałszem. Cała sprawa była totalnie sfabrykowana. Znów wcinałem Białko i znów rosłem. MM: Co sądzisz o diecie Atkinsa? [...]
[...] Obecnie przebywa w szpitalu w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu. To nie jedyny problem tej rodziny bo młodszy brat Ani też ma ten sam Zespół NBS i podejrzenie choroby nowotworowej. Ania ma jeszcze troje rodzeństwa jej mam wychowuje całą czwórkę samotnie gdyż mąż zmarł 8 lat temu. To nie jedyny problem tej rodziny bo młodszy brat [...]
[...] warzywa liściowe,sery,mleko, rośliny strączkowe,czekolada,orzechy,ryby,ziemniaki,dwie z nich są wytwarzane przez bakterie jelitowe w organiżmie człowieka. Skutki Niedoboru: choroby skóry,przewodu pokarmowego,układu nerwowego,anemia,wypadanie włosów,osłabienie wzroku i wiele innych dolegliwosci. Witamina C Funkcje: Konieczna do utrzymania [...]
Ok, idzie pora zimowa...łatwo o choroby...coraz więcej postów co robić podczas grypy etc...więc krótko i na temat Jeżeli już złapałeś grypę, nie powinieneś wlec się do siłowni. Tym bardziej, jeżeli nie poszedłeś do pracy/szkoły,z pewnością nie powinieneś ćwiczyć. Zajęcia aerobowe, które zwiększają tempo pracy serca, podwyższają również temperaturę [...]
[...] stałe przez całe życie człowieka, a ustalają się już na etapie życia płodowego. W chwili naszych narodzin budowa ciała, temperament, iloraz inteligencji, podatność na choroby i wiele innych cech są już ustalone. Mniej więcej wiadomo, jacy będziemy. Reszta zależy od środowiska. Ale tabula rasa naszego umysłu nie dorasta do wyobrażeń [...]
[...] stężenie DHEA jest największe. Zapewnia to witalność, sprawność fizyczną oraz intelektualną. Zmniejszające się stężenie DHEA sprawia, że organizm starzeje się i zapada na choroby związane z wiekiem. Zapewnienie odpowiedniego stężenia tego hormonu wpływa na przedłużenie młodości i życia. Poziom DHEA gwałtownie zmniejsza się po czterdziestym [...]
[...] troską i dbałością kobiet o swoje zdrowie i częstszymi wizytami u lekarzy. Zapytani o schorzenia, które są problemami w Polsce, na pierwszym miejscu wymieniamy nowotwory, choroby serca i układu krążenia oraz AIDS. Mniej osób za istotne zagrożenie dla zdrowia uważa nadciśnienie, cukrzycę czy choroby wywołane paleniem tytoniu, mimo, iż [...]
[...] swoich wyników sportowych, tzn nie zwiększymy siły ani kondycji swoich mięśni, lecz zapobiegniemy ich degradacji (zapewniając im wzrost), zmniejszymy ryzyko zachorowań na choroby nowotworowe, zmniejszymy też podatność na kontuzję, oraz zachorowalność na choroby zakażne. A co jest najważniejsze opóźnimy procesy starzenia się naszego organizmu. [...]
"Życie Warszawy": Polscy hodowcy drobiu karmią kurczaki mączką z zabitych lub padłych zwierząt. Już w 2002 roku ze względu na ryzyko choroby wściekłych krów zabroniła tego Unia Europejska. Blisko pięć procent próbek pokarmu używanego w polskich kurzych fermach zawiera zakazaną na terenie Unii Europejskiej mączkę zwie- rzęcą - wynika z [...]
[...] chorobą dziedziczną. Większą skłonność do jego pojawiania się zaobserwowano u osób, u których w rodzinie pojawiały się wcześniej tego typu problemy skórne. Na nasilenie tej choroby mogą mieć wpływ także niektóre kosmetyki. Stąd też w przypadku skóry łojotokowej warto poszukać na ulotce kupowanych preparatów informacji, że produkty nie działają [...]
[...] w ważnych procesach regulacyjnych i transportowych. Jego niedobór w diecie prowadzi do zahamowania rozwoju fizycznego i psychicznego, oraz zmniejszenia odporności na choroby zakaźne. Na szczęśnie obecny sposób żywienia w krajach rozwiniętych rzadko sprzyja powstawaniu niedoborów białkowych. Zwiększone zapotrzebowanie na ten składnik [...]
[...] pozwolić na "luksus" popełniania różnych błędów dietetycznych, byle nie za często! Każdy przyrost masy musi iść w parze z przyrostem siły, wytrzymałości i odporności na choroby. Jeżeli jest odwrotnie, należy sądzić, że w diecie popełnione zostały karygodne błędy, które nie zostały skompensowane "regulaminowym" odtruwaniem. Pamiętajmy, że gdy [...]
[...] pozwolić na "luksus" popełniania różnych błędów dietetycznych, byle nie za często! Każdy przyrost masy musi iść w parze z przyrostem siły, wytrzymałości i odporności na choroby. Jeżeli jest odwrotnie, należy sądzić, że w diecie popełnione zostały karygodne błędy, które nie zostały skompensowane "regulaminowym" odtruwaniem. Pamiętajmy, że gdy [...]
[...] pokarmu sprzyja starzeniu. Mniejszym uszkodzeniom ulegały u nich zarówno DNA, jak i białka czy lipidy organizmu. Rzadziej występowały również związane z wiekiem choroby przewlekłe - nowotwory, choroby serca czy udar mózgu. Niskokaloryczna dieta zmniejsza też ryzyko zaburzeń metabolicznych, na przykład cukrzycy. Zdaniem naukowców [...]