Cynk jest jednym z minerałów tzw. śladowych, którego potrzebujemy w niewielkich ilościach. Nie oznacza to jednak, że jest dla nas mało istotny. Wręcz przeciwnie, cynk bierze udział w wielu różnych reakcjach chemicznych, jakie zachodzą w naszym organizmie. Dzięki niemu szybciej goją się rany, wzmacnia się układ odpornościowy, występuje mniej [...]
Kiedyś brałem witaminy w podstawowych dawkach i chorowalem i nie sądziłem że to tak ważne,teraz dawki mam xxxrazy i jeśli chodzi o choroby to nie chorowalem z 1.5 roku a wcześniej nawet 2 antybiotyki w miesiącu . Miałem przygodę ostrą z bakteria a to syf wyszedł z przeciwności losu co i tak zwiększyło więdze o naturalna medycynę . Teraz nie ma [...]
Kiedyś brałem witaminy w podstawowych dawkach i chorowalem i nie sądziłem że to tak ważne,teraz dawki mam xxxrazy i jeśli chodzi o choroby to nie chorowalem z 1.5 roku a wcześniej nawet 2 antybiotyki w miesiącu . Miałem przygodę ostrą z bakteria a to syf wyszedł z przeciwności losu co i tak zwiększyło więdze o naturalna medycynę . Teraz nie ma [...]
[...] rzeczywistością. Z drugiej strony jednak są podstawy ku temu, aby część osób wyeliminowała mleko ze swojej diety. Są to głównie osoby cierpiące na nietolerancję laktozy, czy choroby autoimmunologiczne, takie jak: niedoczynność tarczycy Hashimoto, łuszczyca, toczeń, reumatoidalne zapalenie stawów, choroba Addisona, czy po prostu zmiany trądzikowe. [...]
[...] zdeterminowany do mocnego treningu. Wiem, że to głupie, ale wtedy mówię sobie- to mnie nie zatrzyma i ja pokażę temu czemuś, że dowalę mimo to. I tak jest podczas każdej choroby! Dziś siady na 5x, ostatnio poszło 110, kolej więc na 115kg. Rozgrzewka poszła szybko i sprawnie- 40, 60, 80, 90 x5 nie ważyło prawie nic. Cieszy, że 100 i 105 [...]
[...] do walki z nim okazaly sie warzywa i owoce. Co wiecej, dieta oparta tylko na nich pozwala skutecznie zapobiegac tez innym schorzeniom jak chocby cukrzyca typu II, czy choroby serca. Wiec powoli zaczalem wprowadzac zmiany. Najpier to bylo ograniczenie miesa do jednego posilku, pozniej calkowita rezygnacja, a na koniec wyrzucenie jaj, mleka [...]
[...] objawami niedoborów wit. D 3 jest pogorszenie nastroju, spadek odporności - szczególnie w chorobach i infekcjach górnych dróg oddechowych, zmęczenie, bóle kostno - stawowe, choroby przyzębia. Witaminę D3 należy przyjmować z posiłkami bogatymi w tłuszcz, ponieważ jest rozpuszczalna w tłuszcze. W JAKICH PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH WYSTĘPUJE WITAMINA D [...]
Różnego rodzaju choroby nieodłącznie towarzyszą nam w zasadzie od zawsze. Mniej lub bardziej niebezpieczne, ale wszystkie bez wątpienia uciążliwe i nikt z nas nie chce być chory, a cieszyć się zdrowiem przez długie lata. HIV, czyli ludzki wirus niedoboru odporności (human immunodeficiency virus) jest rodzajem lentiwirusów, z rodziny retrowirusów, [...]
[...] Odkąd zacząłem coś bawić się w dietę i ćwiczenia, czyli gdzieś koło gimnazjum, to albo dobre odżywianie uodporniło organizm, albo po prostu sam uodporniłem się na takie choroby, bo miałem spokój bardzo długie lata :-) Jednak zdrowa dieta nie zawsze jest zdrowa... trzeba kontrolować ciężko strawne rzeczy ( płatki owsiane, dużo chleba, makaron [...]
Nie doceniamy roli, jaką pełni świetny wzrok, dopóki nie zaczniemy go tracić. Dwie najczęstsze przyczyny, pogarszającego się wzroku związane z wiekiem to stan zwany zwyrodnieniem plamki żółtej i zaćma. Na szczęście istnieje coraz więcej dowodów na to, że to dieta odgrywa ważną rolę w zapobieganiu rozwoju każdej z tych chorób oczu. Inne sposoby na [...]
[...] przerost serca, a mięsień zwiększa swój rozmiar nieproporcjonalnie do innych narządów wewnętrznych. Pojawiające się uszkodzenia zależą w większym stopniu od czasu trwania choroby, niż od stężeń GH lub IGF-1 w ustroju. Hipertrofia, która występuje razem z włóknieniem śródmiąższowym, infiltracją przez limfocyty i martwicą tkanek, często skutkuje [...]
[...] prolaktynę, IGF-1, prostaglandyny PGE-2 i PGF2α, testosteron; dodatkowo znaleziono tam tromboksan B2 oraz kortykosteroidy). Inni sądzą, że wywołuje astmę, alergię, choroby autoimmunologiczne czy wręcz raka. Na razie istnieją nikłe przesłanki, by mleko aż tak bardzo szkodziło człowiekowi. Niemniej prawdą jest, iż wiele osób nie toleruje [...]
Robisz wszystko tak, jak należy - ćwiczysz, trzymasz dietę, wysypiasz się - i wciąż tyjesz? Czasem zastanawiasz się, czy trudność w zgubieniu kilogramów wynika z popełnianych błędów, czy może ze stanu zdrowia. Jedna z pierwszych rzeczy, jaka przychodzi Ci do głowy to tarczyca. Sprawdziłaś już jednak TSH i mieściło się ono w normie. Czy nadal [...]
Obowiązkowo Dominik! Waga ok. 87kg rano, przy czym w czasie choroby ciągle oscylowała wokół 81-85kg, bo mój układ trawienny nie pozwalał mi więcej jeść. Obecnie rotacja wokół 3000-3700 kcal na typowym highcarbie.
Obowiązkowo Dominik! Waga ok. 87kg rano, przy czym w czasie choroby ciągle oscylowała wokół 81-85kg, bo mój układ trawienny nie pozwalał mi więcej jeść. Obecnie rotacja wokół 3000-3700 kcal na typowym highcarbie. To jakis tam progress zrobiłeś moze nie czujesz się lepiej to kg ida do góry ;) We wszystkim trzeba szukać pozytywów.
[...] łeb - chodzi o zdrowie? Nie to jest tak, że i jedni i drudzy sie wyniszczają mechanizm jest tylko inny "Kowalski" zjada schabowego na syfiastym tłuszczu a w wieku lat 50 - choroby typu nadciśnienie itp a fit-maniak żre niskotłuszczowo i problemy z jelitami, psychiką, stawami itp no bez sensu totalnie, ale ludzie i tak wiedzą lepiej, potem [...]
[...] z wyjściowo zdiagnozowaną cukrzycą większe spożycie świeżych owoców wiązało się z: niższym ryzykiem zgonu z jakiejkolwiek przyczyny (o 17%), niższym ryzykiem zgonu z powodu choroby niedokrwiennej serca, udaru mózgu i choroby naczyń obwodowych (o 13%), niższym ryzykiem powikłań z powodu wystąpienia nefropatii, retinopatii i neuropatii (o 28%). [...]