Jedzenie większej ilości warzyw to podstawowe zalecenie, jeśli chcemy się lepiej odżywiać i zapewnić sobie więcej witamin i minerałów. Nie da się ukryć, że są one źródłem wielu wspaniałych składników odżywczych, a przy okazji mają stosunkowo niewiele kalorii. Podsumowanie Chcąc zwiększyć spożycie warzyw, nie musisz jeść samych sałatek — no, [...]
[...] życia:) Czy często jesz na mieście? Jaka jest Twoja ulubiona restauracja? Raz w tygodniu się zdarza (poza okresem startowym). Uwielbiam pizzę z "Basiliana" w Katowicach i burgery w "Skrzydlaty Byk" w Zabrzu. Jest jednak wiele jeszcze pysznych restauracji w których lubię jeść. Hmm kocham jeść pyszne jedzenie w restauracjach:) Zdradź nam [...]
[...] owoców i warzyw po mleka roślinne, pozwala na tworzenie niezliczonych wariantów smakowych. Kulinaria wytrawne i wypieki Dobrym rozwiązaniem mogą być też wegańskie pasztety i burgery roślinne, które dzięki odżywce zyskają dodatkową wartość odżywczą. W dziedzinie piekarnictwa, zastąpienie części mąki tą odżywką w przepisach na pieczywo, ciasta lub [...]
Składniki: 500g mięsa z nogi kaczki 25g suszonej żurawiny 25g jabłka 25g cebuli sól, pieprz, słodka papryka, majeranek Sposób przygotowania: Mięso zmielić. Jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso dokładnie wymieszać z jabłkiem, cebulą i przyprawami. Wilgotnymi dłońmi uformować 5 okrągłych kotletów - burgerów. Smażyć z dwóch stron na patelni [...]
[...] soli 110 g ciepłej wody 20 g oleju 20 g świeżych drożdzy szczypta cukru 1 jajko coś do posypania - słonecznik, czarnuszka, sezam 800 g dobrej jakości wołowiny - zmielonej na burgery kmin rzymski sól, pieprz 60 g żółtego sera - 4 plastry ulubione warzywa Dzikie Sosy Jak wykonać: Najpierw przyprawiamy mięso. Warunkiem idealnych burgerów jest [...]