suple są ok ale wiedz ze najwazniejszym czynnikiem warunkującym przyrosty lub ich brak jest odżywianie, glownie sprawa sprowadza sie do ilosci przyjmowanych kcal oraz jakosci zrodel tej energii z ktorej zapewniasz budulec(liczą sie zarówno jakosciowe białka jak węglowodany i tłuszcze) jesli chcesz poczytac wiecej, odsyłam do działu odżywianie. [...]
[...] fruktozy (60g) na parametry metaboliczne zwiazane z gosp.lipidową (a mówi się, że duze dawki fruktozy = drastyczny wzrost triglicerydów, dalej VLDL, a dalej LDL). Oczywiscie brak takowych efektów mozna wytłumaczyc kontekstem badania, ale wynik jest wymowny . To nie jedyna taka próba. Są też takie, gdzie wprowadzano duże dawki fruktozy bez [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] sprawności fizycznej; - poprawę wydolności układu krążenia; - złagodzenie objawów choroby wieńcowej; - poprawę sprawności narządu oddechowego. Reasumując opiniuję brak dowodów na stwierdzenie, że stosowana przez lek. med. J. Kwaśniewskiego dieta jest niebezpieczna dla zdrowia człowieka. Ośrodki światowe zajmujące się żywieniem [...]
[...] z rana jak się wstawało ,na dłuzszą mete nie da się się wytrzymać bez wspomagania typu kofeinka.Cięzko się jest uczyć ,po prostu się nie chce ale to napewno przez brak węgli .człowiek staje się bardzo wyczulony an cukier np jak zułem gume to wydawała mi się bardzo słodka,częsta sennosć ale tłuszczyk bardzo zleciał , wogóle wydolnośc [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] za bardzo dochodzą do głosu, warto je odrobinę poskromić małym posiłkiem składającym się z łatwo przyswajalnych węglowodanów i białka. Gdy jesteś w pracy lub w szkole i brakuje ci czasu na przygotowanie konkretnego dania możesz spożyć małą kanapkę z chuda wędliną, do tego sok owocowy, jogurt i sprawa załatwiona. Korzystnym zamiennikiem II [...]
[...] dotyczące znaczenia tłuszczów w codziennym żywieniu. Tylko niewiele osób dysponuje wystarczającą wiedzą z zakresu tego życiowo ważnego tematu. Prawdopodobnie za brak tej wiedzy przyjdzie nam zapłacić wysoką cenę. Zawarte w naszym pożywieniu tłuszcze i oleje zaopatrują nas nie tylko w ważne, rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] 4. WYMIARY: -biceps: -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 15 lat z przerwami 6. DIETA: -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 11. POZIOM BF%: 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): tendencja do [...]
[...] energetycznych) i w efekcie nastąpi śmierć komórki. Osobiście uważam,że wymysły typu VLCD czy diety ketogeniczne są dla tych,którzy narobili dietetycznych głupot w życiu lub brak im samodyscypliny.Obie w/w są do okresowego stosowania i nie sprawdzą się na dłuższą metę,choćby ze względu na samopoczucie i mozliwości umysłu. Zmieniony przez - [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] ubogiej w tłuszcze, organizm zwiększa syntezę kwasów tłuszczowych. Czyli np przy posiłkach około treningowych dostarczając same białko i węgle, organizm będzie uzupełniał brak tłuszczu i energii z odłożonej w ciele tk.tłuszczowej? I jeszcze jedno, w posiłku po treningowym który jem dosyć późno, po 18, dać ryż biały czy brązowy? Zaznaczę ze [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]
[...] egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i [...]