SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko

  • Szukasz smacznego białka?

    Sklep SFD
    REKLAMA

    ALLNUTRITION Whey Protein to odżywka białkowa, która dostarczy Ci najwyższej jakości koncentratu białka serwatki (WPC)

  • [...] zróżnicowanej kinetyce wchłaniania (szybko oraz wolnowchłanialne), formuła ta została specjalnie opracowana przez firmę KAIZEN, by zaopatrywać Twoje "wygłodniałe" mięśnie w białko (budulec) na równym stałym poziomie do 4 godzin od spożycia · zawiera AMINOGEN®* (kompleks enzymów trawiennych): ich zadaniem jest zwiększenie wykorzystania białka [...]

    Odpowiedzi: 256 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-02 21:14:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Żywienie osób aktywnych fizycznie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jest zastosowanie ujemnego bilansu energetycznego czyli połączenie odpowiednio zaplanowanego treningu z zastosowaniem ubogoenergetycznej diety. Wskazana jest dieta wysokobiałkowa z dodatkiem aminokwasów łańcucha rozgałęzionego, nie powoduje ona bowiem obniżenia masy ciała szczupłego i wydolności fizycznej. Przy obniżaniu masy ciała niezwykle [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 13594 Data: 2003-02-26 11:12:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] Dieta 90/10.

    Temat
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] - jest to, aby spożywać ‘czyste’ kalorie, unikać wysoko-przetworzonych produktów zawierających duże ilości cukrów , spożywać wysokiej jakości, dobrze przyswajalne białko i zdrowe tłuszcze, takie jak tłuszcze wielo-nienasycone i jedno-nienasycone, spożywając tłuszcze trans w minimalnych ilościach Czyli nasza dieta powinna bazować na [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 13171 Data: 2013-12-05 15:18:00 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] składników energetycznych takich jak węglowodany i tłuszcze. Powinny one łącznie stanowić aż 85-88% całej energii. Reszta powinna przypadać na materiał budulcowy jakim jest białko. Bardzo często w trosce o mięśnie większość ćwiczących spożywa nadmiar białka przy niedostatecznej podaży węglowodanów i tłuszczów. To poważny błąd! Nadkonsumpcja [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5599 Data: 2007-04-22 00:34:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Co nam daje natura

    Temat
    Ladies SFD

    [...] włoskie 5. nasiona dyni 6. orzechy laskowe 7. orzeszki ziemne 8. nasiona słonecznika 9. owies 10. żyto Co warto wiedzieć o mleku mięsie rybach i jajkach Tłuszcze i białko zwierzęce są nieodłącznym elementem naszej diety od początków ludzkości i nie ma grup ludzi w naturalnych warunkach niespożywających białka zwierzęcego. Ludzie [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14035 Data: 2011-04-04 13:46:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • BIAŁKA - przewodnik

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Jakie białko wybrać? Kiedy je stosować? Wiele osób uprawiających sport zadaje sobie właśnie to pytanie. WSTĘP Dawniej dostarczenie organizmowi dodatkowej porcji białka wymagało nie lada wyczynów - od jedzenia ogromnych ilości mięsa, ryb i soi aż do picia mleka i surowych jaj. Na szczęście te czasy już minęły. Przez ostatnie dwadzieścia lat [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 17357 Data: 2008-11-02 16:45:52 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • DOMINATOR wszystko o Pudzianie!!

    Temat
    Aktualności - Sporty Siłowe

    [...] - Mały jogurt owocowy - 2 kanapki godz. 9:00 II śniadanie (po treningu porannym) - Mała przekąska energetyczna np. odżywka węglowodanowa - HMB, kreatyna i glutamina oraz białko według zaleceń na opakowaniu, bo zapotrzebowanie na białko przelicza się odpowiednio do wagi ciała godz. 14:00 Obiad Koniecznie z dwóch dań: - dowolna zupa - potrawa [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 14417 Data: 2005-03-06 22:43:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ruchomymi zawiasami, wiązaniami peptydowymi. Dzięki wiązaniom peptydowym aminokwasy w określonych białkach mają możliwość przemieszczania się między sobą, co umożliwia białkom geometryczne zmiany kształtu nadające im dużą ruchliwość. Powyższe zjawisko pozwala białkom pełnić w ludzkim organizmie różnorodne funkcje. Aminokwasy [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 10479 Data: 2008-05-04 21:47:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • alergie pokarmowe i nietolerancja pokarmowa

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dzieci i nastolatków nie musi całkowicie unikać laktozy. Czy jesli mam alergię na orzechy ziemne to powinienem unikać oleju z orzeszków? Proces rafinacji oleju usuwa białko orzechów ziemnych, które jest odpowiedzialne za wywoływanie reakcji alergicznych. Olej z orzechów ziemnych (czasem etykietowany jako Arachidowy olej) jest często [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-09-30 21:50:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O D Ż Y W I A N I E - w a r t o z e r k n ą ć

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ma miejsce gdy na krótko przed zawodami został zużyty w treningu glikogen mięśniowy i nie został on odbudowany z uwagi na krótki czas lub na małą podaż węglowodanów (dieta białkowa a nie węglowodanowa). Odbudowa zapasów glikogenu po ciężkim treningu lub zawodach może trwać 48 godzin a nawet dłużej. Istnieje możliwość zwiększenia ilości [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 10684 Data: 2004-08-08 21:16:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Glutamina, uwaga!

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Nie chciał bym siać zamętu, ale coś nie dobrego mi się przytrafiło: Przed wkaacjami zarzywałem białko, 80% itp. po jakimś tygodniu/dwuch miałem swędzenie na koniuszkach palców, języku itp, tempereture do 37(skakała od 36), lekko rozlegulowany system. Po jakimś miechu(niestety dopiero) odłożyłem białko, myślałem, że to z innego powodu. Powróciłem [...]

    Odpowiedzi: 75 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-10-26 01:19:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Arginina, artykul do oceny

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] i funkcjonowaniu organizmu i jest stanem nienaturalnym. Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 9457 Data: 2011-03-10 17:32:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jako sport dla ludzi jedzących małe dzieci by przetrwać. Skoro tak, wydaje się nie być zaskoczeniem, że te badania skupiały się głownie na węglowodanach a pomijały białko. Te wczesne badania dotyczyły wydolności sportowców ładujących węglowodany by opóźnić początek zmęczenia o 20% i więcej. . Są dosłownie tony informacji, jak zwiększyć [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 5905 Data: 2007-01-19 23:04:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] aminowa Elizyny tworzy wiązanie z grupą karbonylową, które nie jest hydrolizowane w przewodzie pokarmowym człowieka. I tak na przykład chleb z brązową skórką będzie miał białko o obniżonej wartości biologicznej, (choć i tak ma go mało). Temperatury w granicach 115-160 stopni C podczas prażenia lub ekstruzji produktów zbożowych prowadzą do [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-08 15:37:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ma miejsce gdy na krótko przed zawodami został zużyty w treningu glikogen mięśniowy i nie został on odbudowany z uwagi na krótki czas lub na małą podaż węglowodanów (dieta białkowa a nie węglowodanowa). Odbudowa zapasów glikogenu po ciężkim treningu lub zawodach może trwać 48 godzin a nawet dłużej. Istnieje możliwość zwiększenia ilości [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 5320 Data: 2005-02-15 21:18:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wywiad z dr Ellisem

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zastanawianie się, która dieta działa? Jest tyle sprzecznych informacji, że każdy poważnie uprawiający sport może dostać szału. Niskowęglowodanowe, wysokowęglowodanowe, niskobiałkowe i wysokobiałkowe. Lista możliwości nie ma końca. Które z tych informacji mają naukowe potwierdzenie? Oto pytania, które zadawał sobie jakiś czas temu dr. Greg Ellis [...]

    Odpowiedzi: 128 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-11-22 19:51:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Artykuł o AAKG

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] i funkcjonowaniu organizmu i jest stanem nienaturalnym. Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 3217 Data: 2012-08-06 19:32:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • >>>>RODZAJE DIET I NIE TYLKO<<<<Zbiór by Pejas

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] utraconego 0,5 kilograma tygodniowo, co jest zdrową porcją zgodnie z większością zasad żywienia. Weźmy pod uwagę trzy podstawowe rodzaje składników odżywczych diety: białko (proteiny), węglowodany i tłuszcze. >>>Białko. To, co jest konieczne do odbudowy i wzrostu mięśni. Składa się z 22 aminokwasów (właściwych cegiełek budujących [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-15 21:04:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • odżywki wysokobiałkowe

    Temat
    Iron Horse Series

    [...] przeczytaniu każdy Czytelnik będzie w stanie sam sobie dobrać właściwy rodzaj suplementów, oraz odpowiednio nimi uzupełnić swoją dietę jak i wspomóc trening. Odżywki wysokobiałkowe Wiadome jest dla większości osób uprawiających sport , że powinni dostarczać w pożywieniu większych ilości białek niż ludzie sportu nie uprawiający. Szczególnie [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 14164 Data: 2008-05-29 17:06:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wysokiej dawce, kofeinę oraz polifenole z zielonej herbaty, guarany i gorzkiej pomarańczy. Jak pokazały badania, bardzo ważnym antyoksydacyjnym składnikiem pokarmowym jest białko serwatkowe przedłużające o 60% czas życia zwierząt laboratoryjnych. Z jednej strony zawiera ono dużo antyoksydacyjnej cysteiny oraz glutaminy, które wspólnie budują [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2579 Data: 2009-01-23 14:53:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)