nie mogę edytować - przy okazji chciałam spytać nie wiecie jak policzyć ser biały własnej roboty z krowiego mleka?(nie mogę nigdzie w necie znaleźć składu mleka prosto od krowy)
Cześć baby, ja robię jogurt, czy kwaśne mleko, nie wiem jak właściwie to nazwać z grzybka tybetańskiego. Koleżanka mi go dała i naprawdę jest dobry. Robię go z mleka swojskiego ale jak nie mam to z 3.2% i też dobry. Najlepszy jest 24 godziny po nastawieniu. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale wszyscy piszą że: Grzybek ten posiada następujące [...]
No i ja nie wiem, co jest złego w makreli, ale mój przyszły niedoszły wynalazł jakiś artykuł cudownej treści napisaną przez panią dietetyk, że nie poleca: se pozwolę zacytować Pamiętać o liście zakazanych produktów, a te produkty to: : - gotowe posiłki w restauracji, barze, fast-foodzie - żywność w puszkach lub słoikach z dodatkiem soli i cukru - [...]
Jak puma tylko ja bym zaproponowała rozgotować biały ryż do tego whey i owoc i do blendera. Im mniej wody dodasz tym gęstsze będzie i mało miejsca w żołądku zajmie. Ja przed tuż treningiem takie coś zapodawałam i było super nawet po 15min od zjedzenia bardzo dobrze się ćwiczyło :-))
To nie była mąka pszenna tylko żytnia, musiałam źle napisać, a kolor miała taki biały. A zakwas mi się robił przez tydzień, dawałam po 2 łyzki wody i mąki rano i wieczorem. Zakwas mi ładnie zbąbelkował i miał ten zapaszek specyficzny. Potem wziełam szklanke zakwasu i dałam poł szklanki mąki ale żytniej razowej, bo tej żytniej zwykłej już nie [...]
Rybka pyszna na noc - omega3, jak znalazł na dobry sen i regenerację :-). Serek wiejski lekki, ser biały, prażone migdały, orzechy włoskie, pestki dyni, warzywa, chleb graham + zielona herbata :-)) PYSZNIE Z RANA i ciśniemy plery! GO HARD! ;-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0ecafa61472d4b3c9ae5cdf4e9e43031.JPG Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu [...]
No wlasnie ja czytalam w necie, ze podobno chleb na zakwasie nie pleśnieje....a u mnie czasem po rozmrożeniu długo siedział i taki biały nalot się na nim zrobił....jakby pleśń....z tym, że trzymałam go w foliowym woreczku w piwnicy ostatnio, bo na parapecie już za gorąco. Jakoś nie pomyślałam o zwykłym chlebaku. Myślałam, ze w kuchni za gorąco [...]
IF przy twojej wadzę ? Ty chcesz redukować bo nie sądzę abyś na if masował. U mnie : 400gr gotowany kurczak 100gr ryż biały 500gr pomidor 300gr marchew
Hej Dziewczyny! Na moim nowym 2-tygodniowym zakwasie zytnim,trzymanym w lodowce zrobil sie taki bialy nalot ale raczej bez wloskow. Zapach wlasciwie taki zakwasowy. Czy moge jeszcze upiec z niego chleb czy lepiej wyrzucic i zrobic nowy ? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/be70c93a4e9f429dadac964b6a522567.jpg Zmieniony przez - bodyrockerka w dniu 2013-10-30 [...]
JustBlackBerry, juz nie pierwszy raz przechowuje zakwas w lodowce ale nigdy mi sie takie cos nie zrobilo. Zapach nie jest niepokojacy ale ten bialy nalot...wyglada troche jak skorka na serku plesniowym :] Nie chcialabym sie potruc :P nie wiem co z tym zrobic teraz. Hmmmm :/
Nie bylo zakazu w poscie "co jedza lejdis" i ja bardzo lubie i jem, i poki nikt nie zwrocil mi na to uwagi;) Nie jem juz jednak takich ilosci california rolls, bo ilosc weglowodanow w misce skacze pod niebo przez bialy ryz. Zamieniam na sashimi. No i pewnie nie powinno sie jesc sushi zbyt czesto ze wzgledu na rtec w surowej rybie.
Lumkaa - "basmati" to w zasadzie nazwa odmiany uprawnej ryżu. Nazwa "ryż brązowy" nie klasyfikuje odmiany uprawnej, a związana jest ze sposobem obróbki dokonywanej po zbiorze. Tak więc w zasadzie każda odmiana ryżu może wystepować w wersji nieoczyszczonej (a raczje częsciowo oczyszczonej) - czyli pod postacią brązowego ryżu, jak i w wersji [...]
ze swedzeniem to chyba nie mialem stycznosci na tym leku jeszcze metyll ja w sumie tez jak nie nawilzam z 2 dni to widze roznice na lepsze tzn nie widac tak mocno przebarwien nie odznaczaja sie itp ale niestety chcem czy nie, musze.. bo po nie nawilzaniu wyglada to jak bym mial luszczyce bialy puch
XDDD co wy chcecie od mojej michy. %-) Zostańcie przy tych swoich risottach, pizzach, wołowinach z ryżem i innych normalnych posiłkach. Ja tu się staram fantazjować, żeby talerz super wyglądał, a oni jeszcze krytykują. Zrozumcie, że muszę chociaż raz dziennie puścić się wodzy fantazji i artystycznej weny. Ugotowałem makaron i biały ryż, które [...]