Dzięki serdeczne za tak wyczerpującą odpowiedź. CO masz konkretnie na myśli mówiąc o 'nadwyrężonych' nerkach. Czym nadwyrężone? Jakieś choroby przebyte, alkohol, lekki? Właśnie o to chodzi, że nie przechodziłem przez żadne choroby. Alkoholu nigdy nie nadużywałem. Co więcej, od 5 lat piję może raz w roku alkohol w objętości butelki piwa, więc to [...]
Jak dla mnie białko możesz lekko podbić. Nie zapomnij, że masz taki narząd jak trzustka, która produkuje sok trzustkowy w którego skład wchodzi szereg enzymów. Trawienie tłuszczy rozpoczyna się w żołądku (w bardzo niewielkim stopniu - lipaza żołądkowa) a głównie procesy zaczynają zachodzić w dwunastnicy, która to właśnie zaopatrywana jest w soki [...]
Założenia diety Low Carb Dieta Low Carb jest jedną z bardziej efektywnych i racjonalnych rodzajów diet odchudzających. Nie zaleca, tak jak większość diet białkowo-tłuszczowych, całkowitego wykluczenia węglowodanów z diety czy spożywanie wyłącznie jednego makroskładnika, a jedynie ogranicza podaż węglowodanów (na początku do średnio 30% TDEE) na [...]
Najlepiej korzystać z rankingów i sugerować się najczęstszym wyborem klientów. Właśnie tego typu rankingi znajdziesz też w naszym serwisie, znajdują się one w menu oraz podaje bezpośredni link do nich:https://www.sfd.pl/art/Rankingi-c13/ Na co należy zwrócić szczególną uwagę wybierając białko? Przede wszystkim jeśli zdecydujesz się na białko [...]
Rozmawiałem z panem ktory to sprzedaje oto co napisał bede wdzieczy za porowanie osoby ktora sie zna Witam dziękuje za zainteresowanie moją aukcją. SKŁAD: tłuszcz 1g białko 13g węglowodany 71g sole mineralne 8g wapń 880mg fosfor 800mg miedz 4,6mgWitaminy B2 2,74mg B12 1,86ug kwas pantotenowy [...]
bialko sie pije wedlug brakow w diecie a nie tak jest napisane na opakowaniu...zamiast faszerowac sie bialkiem to zrob sobie cos do jedzenia.Pijesz te bialko na czczo?
Cześć! Patrząc na Twoje wyliczenia nie za wiele można poprawiać bo wyglądają dobrze. Jednak patrząc na rozkład posiłków, które masz warto by było abyś liczył białko ze źródeł pełnowartościowych, czyli mięsa/ryb/jaj/nabiału. Staraj się nie liczyć białka z makaronu itp. Patrząc również na Twoje posiłki sądzę, że za mało białka masz w posiłku [...]
Jajko to jedno z najłatwiej dostępnych źródeł pełnowartościowego białka. Swego czasu owiane było złą sławą kiedy to powszechna była teoria, że ich nadmiar w diecie zwiększa poziom cholesterolu. Do tej pory często padają pytania czy jedząc jajka codziennie nie wyrządzamy sobie krzywdy. Na szczęście coraz rzadziej i bardzo dobrze, bo nie ma ku temu [...]
Podczas kształtowania sylwetki, czy to będąc na diecie masowej, czy będąc na diecie redakcyjnej, spożywanie węglowodanów nie jest zakazane. Węglowodany powinny stanowić główny udział naszej diety, gdyż są dobrym nośnikiem energii. Węglowodany podzielić można na węglowodany proste i złożone, nie trzeba i nawet nie powinno się eliminować żadnego z [...]
Witam po paru latach przerwy. Co do mleka to większość gada bzdury ze nie zdrowe ze bialko do kitu. A pytanie mam do tych ekspertow czy bialko serwatkowe jest do kitu? a z czego je sie robi? No wlasnie z mleka. Co do mleka mozna pic a nawet jest wskazane spozywać produkty mleczne. Co do mleka podczas pasteryzacji ktora jest podgrzaniem mleka do [...]
Wg. mnie za dużo tutaj nie tylko tłuszczu ale i białka. Taka ilość białka dla "czystego" sportowca to nieporozumienie - zawodowi kulturyści spożywają 6 i więcej gram białka na kg wagi ciała ale osoba chcąca NATURALNIE zwiększyć wagę ciała nie powinna przekraczać 2,2g białka na kg gdyż prowadzi to do zbyt rozrzutnej gospodarki azotowej i [...]
Witaj, myślę że problemem jest nietolerancja na laktozę. Białko które kupiłeś zawiera laktozę i ona może właśnie tak na Ciebie działać. Co zrobić? Możesz kupić białko mleka bez laktozy np. to --- > https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Lactose_Free-opis40447.html Jeśli faktycznie masz nietolerancje laktozy, to problem zniknie. Jeśli jednak [...]
To białko jest spoko pod wzgędem składu, tylko po co sprzedawałeś tamto? Mogłeś je zużyć, zamiast sprzedawać. To, że jest to białko roślinne, nie znaczy, że nie można go dodać, jako gorszy zamiennik, np. do deserów.Zawsze znalazłoby się dla takiego zastosowanie w kuchni Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-08-13 14:06:04 skoro doomer [...]
fajny art wlasnie sie zastanawialem nad mct ale widze ze na ud nie jest az tak konieczny (zreszta wole cos zjesc ) a czy przy robieniu masy dodawanie go przed terningiem + bialko (whey )bedzie mialo jakis sens czy lepiej stawiac na wegle ? Zmieniony przez - piotr2005 w dniu 2006-07-11 07:45:15
Najważniejszym czynnikiem decydującym o wzroście wagi ciała jest dodatni bilans kaloryczny i uzyskanie go musi być Twoim priorytetem. Dobrze zauważyłeś, że najlepszym sposobem uzupełnienia posiłku są tzw. gainery, czyli odżywki węglowodanowo-białkowe. Przy obecnych cenach naprawdę nie opłaca się kombinować z domowymi miksami. Gainery renomowanych [...]
Odżywka białkowa jest jednym z najważniejszych suplementów, jakie powinniśmy mieć w domu. Wynika to z tego, że nigdy nie wiadomo, kiedy przytrafić może się nam sytuacja, w której nie będziemy mieli możliwości, czasu, ochoty na przygotowanie, czy zjedzenie określonych źródeł białka: mięs, ryb, jaj, czy nabiału. Często również przytrafiają się nam [...]
Raczej nie mam objawow prostaty, ale od jakiegos czasu biore profilaktycznie "Prostaceum". Jedyne co to twarog i bialko, ale w proszku (wpi, kazeina) dziala na mnie moczopednie dlatego nie jem tego na noc.
[...] bialka - tyle ze wynika to z zapotrzebowania na energie i braku jej zrodel, gdyz wyczerpaly sie weglowowdany w organizmie i tluszcze wiec spalany jest wewnetrznie miesien (bialko) - nie ma to duzego zwiazku z cwiczeniem mniej wyczerujacym w sporcie amatorskim - tu uszkodzenia miesni w trakcie cwiczen jest normalne (dlatego trzeba uzupelniac [...]
Witaj, tak to prawda... białko kazeinowe jest bardzo gęste i po zmieszaniu z mlekiem lub z wodą ma konsystencję przypominającą budyń. Kiedy warto stosować białko kazeinowe? Białko kazeinowe należy do białek wolno wchłanialnych. Oznacza to, że jego zjedzeniu jest ono rozkładane na aminokwasy, które bardzo wolno i stabilnie są dostarczane do [...]