1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest to Substancja słodząca 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1. Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. 2. Maltitol to substancja słodząca 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg
ODPOWIEDZI: 1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Substancja słodząca 3) Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa JESLI WIARA CZYNI CUDA TO JA WIERZE ZE SIE UDA :D POZDRO 4 ALL
1]Dokończ zdanie i uzasadnij:Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze..(tylko 1 odpowiedź) i dlaczego? LŁączymy z betaina poniewaz ona w watrobie zmienia glikocjamine w kreatyne. 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Jest to substancja slodzaca. 3] W jakich miastach mieszkają zawodnicy Olimp team [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest Substancją słodzącą 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - oczywiście Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2)Jest to substancja słodząca 3) Kamila Porczyk mieszka w Warszawie Mariusz Strzeliński mieszka w Elblągu Mariusz Pudzianowski mieszka w Białej Rawskiej Piotr Głuchowski mieszka w Warszawie
1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Maltitol - E965 - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolizę enzymatyczną, zapobiega krystalizacji. W batonach ma funkcję słodzącą. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz [...]
Pisałem odpowiedź ale jakoś jej nie widzę więc się powtórzę :) :P 1)----Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. 2)----Maltitol(E 965)jest syntetyczną substancją słodzącą oraz regulatorem wilgotności, w batonach pełni funkcję głównie smakową. 3)----Mariusz [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1/ Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) maltitol pełni funkcje smakową - jest to substancja słodząca 3)Kamila Porczyk mieszka w Warszawie Mariusz Strzeliński mieszka w Elblągu Mariusz Pudzianowski zamieszkuje Białą Rawską Piotr Głuchowski mieszka w Warszawie
1. Glikocjamine stosuje sie z betainą, ponieważ tylko dzieki niej glikocjamina moze przemienic się w kreatyne. Jest to ciekawa substancja, z tego co sie kiedys interesowalem to znakomicie stymuluje produkcje endogennej kreatyny (chyba cos takiego jest).. to tak jak clomid przy SAA ;) po cyklach z krety mozna zrobic odblok na betaince 2. Jaką [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy zawsze z betainą, gdyż glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2.maltitol jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie ma wpływu na [...]
1. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Jest to substancja slodzaca 3.Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 3] Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 3] Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest Substancją słodzącą oraz zapobiega zbytniej wartosci kalorycznej batonu 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska