Duzo juz o tym bylo 1.Warzyw okolotreningowo sie unika.Jezeli od przedtreningowego posilku do treningu jest dluzsza przerwa (warzywa opuszcza zoladek) to mozna dac niewielka ilosc,tak jak i tluszczy (chodzi tu o wykluczenie uczucia ciezkosci).Po treningu nie,bo wtedy potrzeba zrodla energii,a warzywa dadza jej znikome ilosc (tylko zapchaja) a do [...]
wlasnie ja celowo unikałem błonnika w śniadanu przedtreningowym, ale skoro piszesz ze lepiej błonnik to tak zrobie, Po treningu odżywkę daj a w posiłku tez jakieś białko uwzględnij po teningu zaraz wcinam drugi posiłek, czyli ryż+izolat. mam dac zaraz po treningu odżywke? a za chwile zwykły posiłek?
[...] białka i tłuszczy skutkują znaczną utratą wagi. Z drugiej strony, skutecznie odchudzają diety wysokowęglowodanowe (oczywiście te zawierające weglowodany o dużej ilości błonnika i o niskim IG) połączone ze spożyciem niewielkiej ilości tłuszczu. Tymczasem w typowej amerykańskiej diecie rodzaj zjadanych weglowodanów i tłuszczów nie odpowiada [...]
[...] tak są ludzie którzy maja taki metabolizm, że naturalnie spalają nawet te węglowodany o wysokim IG i nie odkłada im się tłuszcz). Warzywa są bardzo dobrym źródłem węglowodanów złożonych o niskim indeksie glikemicznym. Są także bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. Zawierają także błonnik bardzo dobrze wpływający na prace jelit. Pozdrawiam
[...] im się tłuszcz). Warzywa są bardzo dobrym źródłem węglowodanów złożonych o niskim indeksie glikemicznym. Są także bardzo dobrym źródłem witamin i minerałów. Zawierają także błonnik bardzo dobrze wpływający na prace jelit. Węgli z warzyw nie wliczmy do bilansu kalorycznego! To błonnik, który nasz żołądek nie jest w stanie prztrawić, a co za tym [...]
"Węgli z warzyw nie wliczmy do bilansu kalorycznego! To błonnik, który nasz żołądek nie jest w stanie prztrawić, a co za tym idzie - przyswoić." Jak organizm nie może przetrawić, przyswoić i wydalić pokarmu, z którym ewoluował tysiące, jeśli nie miliony lat? To jest najlżejszy i najlepiej przyswajalny pokarm pod warunkiem, że jemy go pod [...]
Gdyby warzywa to był sam błonnik to witarianie dawno już by wymarli. Są ludzie, którzy same roślinki spożywają i właśnie to jest dowodem na to, że warzywa dostarczają kalorii, energii. Dlaczego nie są brane pod uwagę w bilansie? Pozostanie zagadką. Z tą roślinożernością to nie do końca. Weźmy np takich Eskimosów, którzy (do momentu spotkania z [...]
[...] odżywczych 1 - Warstwa wewnętrzna ziarna - jest głównym składnikiem mąki pszennej - źródła węglowodanów złożonych, dostarczających energię, 2 - Otręby - źródło błonnika, zawierają także witaminy z grupy B oraz witaminę E, 3 - Kiełki - zawierają witaminy z grupy B i witaminę E, minerały oraz błonnik. Witaminy, żelazo, błonnik Lu [...]
Twoja pierwsza wypowiedz - polecasz w niej gainera jakby to byl cudowny srodek do uzupelnienia diety...Kompletnie nie informujac o "zagrozeniu" jakie to ze soba niesie... Userzy czesto nie maja bladego pojecia o odzywianiu,suplementacji,etc... Bedac laikiem po takiej poradzie pewnie zastepowalbym czesto posilki gainerem, bo niewidzialbym [...]
[...] jesli ma nadczynnosc tarczycy powinien otrzymac jakis lek od lekarza. nie jest to normalne ze nie otrzymal leku ani konkretnych zalecen. dobrze jak zwiększy objetość posilkow a zminejszy ich ilość. warzywa bogate w blonnik rozpuszczalny spowalniaja pasaz jelitowy. Kasze i platki owsiane bogate w błonnik nierozpuszczalny przyśpieszaja. pozdr mc
[...] wody (uważaj, by ich nie rozgotować), wystudź, a następnie wstaw do lodówki na 24 godziny. W tym czasie zawarta w nich skrobia przekształci się w skrobię oporną (na działanie enzymów trawiennych). Działa ona podobnie jak błonnik: reguluje trawienie, a także obniża poziom glukozy we krwi." Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-06-02 20:04:24
[...] powinniśmy wyeliminować z codziennego życia, a jakie uwzględnić? Każdy prawie produkt zawiera jakieś substancje ważne dla naszego organizmu; białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik, witaminy, minerały, a nie które odgrywają głównie rolę alkalizującą (warzywa). Jednak sposób obróbki produktu, sposób w jaki on jest przechowywany, produkowany [...]
[...] Zwróćcie na to uwagę. Jak połączyć wszystkie te produkty? Należy pamiętać, aby każdy posiłek zawierał w zależności od ilości produktów i zapotrzebowania: - 20-40g białka - błonnik z warzyw, owoców - węglowodany o niskim IG - ok.10g tłuszczów Wyjątkami są dwa posiłki: 1) posiłek potreningowy 2) ostatni posiłek dnia. Ad.1. - wolnowchłanialne [...]
[...] metabolizmu. - Metabolizm w największym stopniu przyspieszają posiłki białkowe - pij dużo wody - jedz owoce np. jabłka, suszone morele, śliwki - jedz produkty zawierające błonnik - jedz częste ale za to mniejsze posiłki a przerwy między nimi to około 2-3godzin Nie ograniczaj nadmiernie spożywanej energii, bo organizm odpowie spowolnieniem [...]
nie jestem ani dietetykiem ani zawodowym kulturysta - wtedy miałbym własnego dietetyka. moje zestawy posiłków nie muszą być w 100% zgodne z ckd, wystarczy 95% ;) a na poważnie - efekty drtrolla w moich oczach są zdecydowanie wystarczające. informacje o diecie czerpałem również z artykułu pochodzącego z 2004roku: ckd - fakty nie mity, autorstwa [...]
jw tez uwazam ze plynne produkty sa szybciej wchlanane niz stale posilki. sa wyjatki pretendujace do wolonowchlanianych odzywek zawierajaxe rozpuszczlny blonnik ale.... mc