[...] skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, tłuszcz, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar i E 464, błonnik pokarmowy, sól, emulgatory: lecytyna i mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: E 575, soda, amoniak Ty to nazywasz wartosciowoscia? Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-11-12 16:59:06
[...] CAA lub CAG. Jak wiele innych aminokwasów glutamina jest niezbędna organizmom żywym jako składnik białek. Glutamina odgrywa też kluczową rolę w metabolizmie azotu. Toksyczny amoniak powstający w przemianach aminokwasów w różnych tkankach jest asymilowany przez jego reakcję z kwasem glutaminowym, prowadzącym do powstania glutaminy. Enzym, który [...]
Kwestia tego ile spożywasz białka w swojej diecie. Często tego typu zapach wynika z jego nadmiaru. Nasza wątroba zamienia toksyczny amoniak w mocznik. Ten z kolei wydalany jest wraz z moczem i częściowo również wraz z naszym potem. W sytuacji, gdy spożywamy bardzo dużo białka, jest to całkiem możliwe. Stosowanie przez Ciebie środki bez wątpienia [...]
[...] jesz sam śmietnik !) piszesz ze 'JESTEŚ NA KURACJI" więc jeśli na noc spożywasz swoje białko i wstajesz często oddać mocz - to znaczy że sie ono nie przyswaja - duza częśc idzie w amoniak - który jest odprowadzony w cykl mocznikowy. poza tym skoro w samej odżywce jesz 100g białka to ile jeszcze masz go w naturalnym jedzeniu ? pozdrawiam mc
Składnikami, które można wyróżnić w tytoniu są: aceton, amoniak, arsen, benzopiren, butan, chlorek winylu, ciała smołowate, cyjanowodór, insektycyd polichorowy, dibenzoakrydyna, dimetylonitrozoamina, fenole, formaldehyd, kadm, metanol, naftyloamina, piren, polon, tlenek węgla, toluidyna, uretan Myślę , że więcej nie potrzeba pisać .Palenie [...]
Wedlug mnie takie duze dawkowanie bcaa przy jednoczesnym stosowaniu izolatu jest bez sensu.Rozgalezione wchlaniaja sie najszybciej a potem wchodzi izolat,ktory po kilkunastu minutach juz ,,krazy,,.Mono do tego i wystarczy. Przy takim duzym spozyciu bcaa trzeba by dodac glutamine zeby usowac amoniak.
Więc co byś polecił do sparingów z wysokimi? Nie wiem, czy nie zostać przy tym boksie, kopnięcia przy 1,71 i tak na dużo się nie zdadzą, bo middle będą pewnie łatwe do przechwycenia, na głowę, o ile sięgnę i się nie wywrócę to kosztem masy energii znowu w niskich bym musiał zmieniać całą postawę na taką kwadratową jak w muay thai to już w ogóle [...]
[...] przyrost siły o średnio 10,5% oraz zwiększenie odporności na zmęczenie aż do 28%. GAKIC® został stworzony w celu usunięcia z Twoich mięśni toksyn takich jak amoniak, dzięki czemu będziesz mógł trenować dłużej, ciężej i mocniej! Nigdy, przenigdy żaden inny suplement nie mógł Ci oferować tyle co GAKIC®! Oto pierwszy na [...]
[...] czas i ocenić zmiany, ew. poziom ogólnej aktywności w ciągu dnia również. Można w celu dokładniejszej oceny (w odpowiednim odstępie od treningu- przynajmniej 3 dni) zbadać amoniak, mocznik, kwas moczowy. Takie podstawowe rady ode mnie, ale lepiej zaczekać na wypowiedzi osób bardziej obeznanych. Zmieniony przez - always|bigger w dniu [...]
zakson mozna bialko w duzych ilosciach na noc spozywac?? przetrawi wszystko?? to zależy od dziennego dilansu, ale z drugiej strony to jak w ostatnim posiłku zjesz go wiecej niz ci potrzeba, nic ci to nie da poniewasz przemieni sie w amoniak, co bedzie sie obiawiało nocnym wstawaniem do łazienki (siusiu)
[...] na to wskazują, jednak wysokie dawki białka stanowią dla nich pewne obciążenie funkcjonalne. Jeśli chodzi o wątrobę, to jest tak, że nasze enzymy wątrobowe neutralizujące amoniak w mocznik mają określoną wydajność, jeśli ktoś spożywa sporo białka to może dojśc u niego do podtrucia tkanek i narządów amoniakiem co jest wysoce niepożądane. Poza [...]
[...] l-cytruline malate - jabłaczan cytruliny - jest trwałym związkiem organicznym odpowiedzialnym w ludzkim organizmie za syntezę mocznika, który wiąże nadmiar toksycznego amoniaku. Nadmiar amoniaku powstaje podczas intensywnych treningow, na skutek rozpadu białek oraz energetycznego wykorzystania wolnych aminokwasów (względnie na skutek [...]
[...] l-cytruline malate - jabłaczan cytruliny - jest trwałym związkiem organicznym odpowiedzialnym w ludzkim organizmie za syntezę mocznika, który wiąże nadmiar toksycznego amoniaku. Nadmiar amoniaku powstaje podczas intensywnych treningow, na skutek rozpadu białek oraz energetycznego wykorzystania wolnych aminokwasów (względnie na skutek [...]
Kawa, etopiryna, apap, aspiryna, sole trzeźwiące (to nie czasem to samo co amoniak?), możesz spróbować te napoje typu tiger (ale uważam, że są przereklamowane), niektórzy mowią że alkohol w BARDZO niewielkich ilościach może pomóc ale to zależy od organizmy bo niekiedy cie tak rozluźni, że na pomost wyjdziesz jak flak także z alko bym jednak nie [...]
[...] się białko? Pierwsze słyszę, że w nerkach mamy enzymy peptydazy trawiące białka. Nerki to bardziej 'filtry' które odpowiadają ze oczyszczanie orgazmu z toksyn, takich jak amoniak, który jest produktem ubocznym trawienia białek. Bynajmniej tyle zapamiętałem z lekcji . Czy my powiedzieliśmy, że 30g to jest granica? Około 30g nawet IMO do 50. Ale [...]