Pamiętam to białeczko tak z ok. 1999/2000r. ( wtedy nie było jeszcze takich tanich izolatów serwatki ;)) w kilka godzin po spożyciu czuć było "wolne aminokwasy" a raczej amoniak w powietrzu.
poniewaz najprosciej jest zwiekszyc bialko. bedzie ono dzialalo oszczedzajaco dla tkanki miesniowej a do tego bialko po rozpadzie pozostawia jako produkt rozpadu amoniak. do utylizacji amoniaku/przejscia w cykl mocznikowy/ bedzie wieksze na energie, jest szansa rozpadu w tym celu tkanki tluszczowej. ponad to spozywanie tak duzej ilosci bialka [...]
[...] eufori po płacz ..do tego cały czas chodziłęm szczać jak po***any od zawsze z ztym laniem mam ostatnio znowu senny , zaraz potem i dę si bo to jednak nie na sen i schodza mi takie siury jak by amoniak .. oddech tez mi sie zjhebał słodko kiszony .. najgorsze to ejdnak te drętwienia bo potem niemogę utzymać żelastwa bo mam wyczulone na dotyk.
[...] do cukrów, a potem, jak się ich nie wykorzysta, to w tkankę tłuszczową. Poza tym ketokwasy są wykorzystywane także do produkcji jakichś aminokwasów. Zdaje się, że jeszcze amoniak powstaje, ale już mniejsza z tym. A na nery w nadmiarze zły wpływ ma także zwykła woda :P Zakończę banałem - trza brać tyle, ile nasz organizm maksymalnie potrzebuje [...]
Kwestia tego ile spożywasz białka w swojej diecie. Często tego typu zapach wynika z jego nadmiaru. Nasza wątroba zamienia toksyczny amoniak w mocznik. Ten z kolei wydalany jest wraz z moczem i częściowo również wraz z naszym potem. W sytuacji, gdy spożywamy bardzo dużo białka, jest to całkiem możliwe. Nigdy nie zaszkodzi jak będziesz regularnie [...]
[...] natomiast ich reszty azotowe po części ulegają przemianie w alaninę (która jest transportowana do wątroby i tam ulega przemianie w glukozę), po części zostają zamienione w amoniak - wydalany w cyklu mocznikowym. Izoleucyna jest aminokwasem typowo glukogennym ( glukoza) a w drugiej kolejności ketonogennym. Leucyna jest aminokwasem tylko [...]
[...] udowodnił również w swych badaniach negatywny wpływ tych związków. Niestrawiona frakcja białek zawartych w mleku (kazeina) ulega procesom gnilnym, których produktami jest amoniak i inne toksyny. Kiedy wątroba jest zbyt przeciążona, przedostają się one do krwi, co stwarza korzystne warunki do rozwoju nowotworów. Poza procesem gnilnym białka [...]
gakic - podobny jest g-kick z scitec'a a dużo tańszy (opinie klientów pozytywne, oprócz narzekań na nieprzyjemny zapach potu, ale to norma, zadaniem tych produktów jest ogólnie rzecz ujmując pozbywanie się metabolitu jakim jest amoniak) nano vapor - poztywnie halo - przereklamowany bubel jak dla mnie
[...] ale nie musi aż tak. 150-170g w zupełności wystarczy i raczej bym się trzymała tych 150g... Białko jest samo w sobie ciężkostrawne, jak i produkty rozkładu białka (amoniak) stanowią obciążenie dla wątroby. Nie jadaj samej odżywki, tylko dodaj ją do innego posiłku, gdzie będą tłuszcze i węglowodany. Na noc możesz jeść także [...]
[...] aminokwasów organizm nie magazynuje. Jest on transportowany do wątroby, gdzie następuje oddzielenie grupy aminowej. Wchodzący w ich skład azot zostaje usunięty pod postacią amoniaku, zmienionego w mocznik i przetransportowanego krwioobiegiem do nerek. Potem zostaje on wydalony poza organizm. Białka odgrywają bardzo wiele ważnych ról w naszym [...]
Hmmm Z tego co wiem to przed aerpobami, wytrzymalosciowymi nie powinno sie brac gluty i tauryny... bo powstaje amoniak ktory nie jest w tym momencie wskazany...
[...] nie patrzeć 1,5g/kg masy ciala nie jest mala iloscia bialka w diecie i dla osoby niecwiczacej jest jakims obciazeniem dla nerek jesli ktos nie pije zbyt duzo itd. Niestety amoniak robi swoje a nerki to filtruja... Sąsiadwroc... 175 i 70, ale tak jak pisalem wczesniej niezbyt zdrowe odzywianie duzo tluszczu w diecie, kiepskie wegle itd. Teraz [...]
woda ma kilka waznych funkcji w organizmie i to,ze ja wysikasz to wcale nie oznacza braku sensu jej picia.dieta kulturysty jest bogata w bialko,wiec nasze nerki pracuja na wyzszych obrotach.dzieki wodzie usuwasz np. amoniak i roze toksyny nagromadzone w wynkiu stosowania diety i treningu.
[...] spożycia białka, organizm zostaje nieźle zaśmiecony zbędnymi produktami jego przemian. Wątroba na wysokich obrotach przerabia nadmiar spożytego i niewykorzystanego białka na amoniak, który następnie wędruje do nerek, a stamtąd w formie mocznika usuwany jest z moczem. Jest to związek niezwykle toksyczny. Aby proces usuwania amoniaku przebiegał [...]
białka rozpadaja się do aminokwasów i z aminków glukoza a przy okazji jeszcze amoniak ale jak zależy ci na budowaniu mięśni to potrzebna jest większa ilość budulca ponieważ ten 1 g wystarczy tylko na odbudowanie dziennej ilości straconych tkanek a nad budowe nie