[...] odżywianie, schorzenia wątroby, długotrwałe przyjmowanie leków i ich działania uboczne, zatrucia substancjami szkodliwymi takimi jak: środki chemiczne (np. związki metali, amoniak), leki i alkohol. Capparis spinosa Ponieważ Liv.52 nie wchodzi w interakcje z innymi lekami może być wykorzystany osłonowo i wspomagająco w trakcie terapii [...]
[...] ciekawy tekst o zwierzętach, jak probiotyki wspomagają u nich przyrosty masy ;-), obniżają ilość tłuszczu trzewnego, zmniejszają ilość toksyn w przewodzie pokarmowym (jak amoniak, który u nas też powstaje przy trawieniu białek), pomagają uwalniać wapń i magnez z pokarmu, przez co zwiększa się jego ilość do wykorzystania przez gospodarza, ma [...]
[...] i skuteczniejsze środki, przed sesją. Tussipect w postaci syropu zawiera wyciąg tymiankowy, chlorowodorek eferydyny, sól amonową primuliny, kwas benzoesowy, kwas mrówkowy, amoniak płynny, nipaginę A, saponinę, cukier, wodę destylowaną i jest środkiem przeciwkaszlowym, wyksztuśnym. Małe dawki, podobnie jak amfetaminy, mogą być doraźnie pomocne [...]
Witam Czym są sole trzeźwiące ? Sole trzeźwiące to popularny w XVIII w. i XIX w. środek stosowany przy omdleniach i zasłabnięciach. W skład soli wchodził przede wszystkim amoniak[, wodorowęglan sodu, karbaminian i lawenda wraz z innymi substancjami o silnej woni np. azotyn amylu. Jest to środek, który można w niektórych aptekach nabyć bez [...]
[...] której znajduje się mieszanka tytoniowa. Zawiera ona spreparowane liście różnych odmian tytoniu. Wśród składników, które obecne są w tytoniu, wyróżnić należy: aceton, amoniak, arsen, benzopiren, butan, chlorek winylu, ciała smołowate, cyjanowodór, insektycyd polichorowy, dibenzoakrydyna, dimetylonitrozoamina, fenole, formaldehyd, kadm, [...]
Tak, essentiale forte to dobry środek lecz kosztowny Na jakiej zasadzie hepatil źle działa na nerki ? gdyż zwiększa wydzielanie toksycznego amoniaku ??(nic innego nie przychodzi mi do głowy amoniak-->>mocz-->>nerki)
[...] do wielu aminokwasów nie jest ona używana do budowy białek. Odgrywa jednak niezbędną rolę w cyklu mocznikowym, który usuwa z organizmu szkodliwe związki, w szczególności amoniak. Końcowym produktem tego cyklu jest mocznik, którego organizm pozbywa się wraz z moczem. Cytrulina może również pomóc rozszerzać naczynia krwionośne, a także odgrywa [...]
Raczej nie polecam zmieniać tempa akurat w tych ćwiczeniach. Wynika to z tego, że łatwo wtedy o błędy techniczne i powstanie kontuzji/urazu. To, że trenujesz pod sporty walki nie znaczy, żeby rezygnować z typowego treningu siłowego. Nastawić warto się na angażowanie dużych partii mięśniowych, złożonymi ćwiczeniami, jak właśnie siady, ciągi, [...]
[...] mg (norma wynosi ledwie: 700 mg!) 7. Duża ilość potasu (5,952.8 ± 2,135.9 mg) okazała się być korzystnym bodźcem anabolicznym i „buforem” przeciw wydalaniu azotu z moczem (amoniak -> mocznik -> wydalanie poprzez nerki). Dodatkowo stwierdzono, że potas może pośrednio i bezpośrednio poprawiać wchłanianie wapnia oraz stanowić ochronę przed kwasicą [...]
[...] które nie usuwane prawidłowo, przenikają do krwiobiegu. Niektóre z nich są bardzo aktywne i nawet w niewielkich ilościach mogą być szkodliwe. Oto niektóre z nich: fenol, amoniak, kadaweryna, muskaryna, agmatyna, tioalkohol metylowy, indol, indykan, siarkowodór, metanotiol, krezol, kwas masłowy, putrescyna, tioglobina, urobilina, botulina... [...]
Opis do bakteri HP którą wykryto u mnie w pt ". Dodatkowo bakterie te wytwarzają enzym ureazę, która powoduje rozkład mocznika w amoniak, przez co dochodzi do zmiany pH środowiska z kwaśnego na zasadowe" czyli wychodzi na to że przez ta bakterie mam cały czas niedokwaote zoladka i muszę przed każdym posiłkiem się zakwaszac bo sie zle trawi ? [...]
Radziłbym bym Ci na palę samemu nie dokwaszać, bo jak masz bakterie które w kwaśnym środowisku produkcja amoniak, to zakwaszajac dasz im tylko idealne miejsce na jeszcze większą produkcję tego gówna. Moze dokwaszenie pomoże na chwilę z trawieniem, ale długoterminowo sobie tylko szkody więcej narobisz. (to tylko moje zdanie) To co przez 3 tyg mam [...]
Radziłbym bym Ci na palę samemu nie dokwaszać, bo jak masz bakterie które w kwaśnym środowisku produkcja amoniak, to zakwaszajac dasz im tylko idealne miejsce na jeszcze większą produkcję tego gówna. Moze dokwaszenie pomoże na chwilę z trawieniem, ale długoterminowo sobie tylko szkody więcej narobisz. (to tylko moje zdanie)
Radziłbym bym Ci na palę samemu nie dokwaszać, bo jak masz bakterie które w kwaśnym środowisku produkcja amoniak, to zakwaszajac dasz im tylko idealne miejsce na jeszcze większą produkcję tego gówna. Moze dokwaszenie pomoże na chwilę z trawieniem, ale długoterminowo sobie tylko szkody więcej narobisz. (to tylko moje zdanie) To co przez 3 tyg mam [...]
[...] się takie bakterie jak: Klebsiella spp., Enterobacter spp., Citrobacter spp., Proteus spp. Serratia spp., Hafnia alvei, Providencia spp., Morganella morganii czy Clostridium spp., przekształcając otrzymane komponenty w amoniak, indol, skatol i szereg innych substancji, które w nadmiarze są toksyczne i uszkadzają komórki nabłonka i wątroby.
Opis do bakteri HP którą wykryto u mnie w pt ". Dodatkowo bakterie te wytwarzają enzym ureazę, która powoduje rozkład mocznika w amoniak, przez co dochodzi do zmiany pH środowiska z kwaśnego na zasadowe" czyli wychodzi na to że przez ta bakterie mam cały czas niedokwaote zoladka i muszę przed każdym posiłkiem się zakwaszac bo sie zle trawi ? [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Jak byłam mała, to piekłam pancakes dla całej rodzinki - w domu nie było proszku do pieczenia, zamiast niego mama stosowała zawsze amoniak. Nie miałam pojęcia, że używa się go tylko odrobinę. %-) Jak zadowolona upiekłam pancakes, dałam tacie pierwszego do spróbowania to prawie zwymiotował. :-D Ale i tak uparcie trzymałam się swojej wersji, że są [...]
[...] się w podbiciu neutrofili. Poza tym dowiedziałem się, żeby nie brać razem lizyny i argininy, poniewaź konkurują ze sobą. Lizyna walczy z wirusami, a arginina pomaga usuwać amoniak. Jako, że jestem po operacji biodra to dochodzi suplementacja pod kątem stawów: kolagen, msm, boswellia. Nawet jeżeli to tylko 1% to myślę, że warto bo chcę [...]