[...] nadmiernie układu pokarmowego i trawienie przebiegało jak powinno, oraz warto korzystać z wielu źródeł białka. Każde źródlo jest nieco mniej lub bardziej bogate w konkretne aminokwasy. Po strawieniu i przyswojeniu sa w krwiobiegu. Jedząc kilka róznych źródeł białka + białka roślinne, aminogram się uzupełnia. Natomaist jeśli 24h jemy ryż kurcza, [...]
[...] umiemy przecież sami wytworzyć. Jadając zbyt wiele pokarmów o słabym białku - utrudnia się budowanie mięśni i poprawę sylwetki. Tu masz np. artykuł na temat, że białka / aminokwasy w odżywkach mogą być słabo skomponowane. Wagowo jest dużo białka, ale proporcje nie są odpowiednie do budowania mięśni: [...]
czyli radzisz brac tylko po treningu 10 tabletek zakladajac ze cwiczyc bede 3 razy w tygodniu brac ja tylko w dni treningu a w przerwach nie? kupilem sobie tesh 1kg bialka tesh tej firmy PROTEIN 80 "HN" Składniki: Laktabumina, niskotłuszczowy proszek kakaowy, laktoproteina, białko z jaja w proszku, karmel 0.9g węglan magnezowy, sól, [...]
[...] to byś wytrzymał góra z miesiąc i byś padł ze zmęczenie do tego byś się ejszcze przetrenowal , znudziła by ci się szybko siłownia , nic by ci siła nie szła . CHYBA ŻE COŚ BIERZESZ TO MOŻESZ CODZIENNIE CHODZIĆ BO WTEDY SZYBSZA REGENERACJA ! np. Kreatyna albo aminokwasy ale też nie codziennie ale częściej niżzwykle przerwa zawsze musi być ...!
"ŻE COŚ BIERZESZ TO MOŻESZ CODZIENNIE CHODZIĆ BO WTEDY SZYBSZA REGENERACJA ! np. Kreatyna albo aminokwasy ale też nie codziennie ale częściej niżzwykle przerwa zawsze musi być ...! " ksiang zaprzeczasz sam sobie... przeczytaj cos zanim wysliesz
[...] BCAA jak najbrdziej moze miec zastosowanie do regeneracji i innych mniej waznych rzeczy , lecz trzeba pamietac ze BCAA , glutamina czy tauryna czyli ogolnie rzecz biorac aminokwasy sa dobrymi antykatabolikami i pod tym wzgledem warto je stosować. btw Pozdro kruszek dawno cie nie widziałem a ty kanarek bez kitu masz fajny avantr to nie jest [...]
[...] warto zadbać w diecie o wysoką podaż wit. B12, B6, kwasu foliowego, betainy, cynku, choliny i metioniny. Cholina jak już pisałem -> lecytyna więc żółtka jaj. Metionina to aminokwasy egzogenny więc dostarczasz go z białka w diecie, mięso, ryby, jaja, nawet wpc. Cynk to np pestki dynii. B12 i B6 - mięso i jaja, a także dużo witamin z gr. B masz [...]
[...] nadmiernie układu pokarmowego i trawienie przebiegało jak powinno, oraz warto korzystać z wielu źródeł białka. Każde źródlo jest nieco mniej lub bardziej bogate w konkretne aminokwasy. Po strawieniu i przyswojeniu sa w krwiobiegu. Jedząc kilka róznych źródeł białka + białka roślinne, aminogram się uzupełnia. Natomaist jeśli 24h jemy ryż kurcza, [...]
[...] nadmiernie układu pokarmowego i trawienie przebiegało jak powinno, oraz warto korzystać z wielu źródeł białka. Każde źródlo jest nieco mniej lub bardziej bogate w konkretne aminokwasy. Po strawieniu i przyswojeniu sa w krwiobiegu. Jedząc kilka róznych źródeł białka + białka roślinne, aminogram się uzupełnia. Natomaist jeśli 24h jemy ryż kurcza, [...]
[...] wiec go obniża go jeszcze bardziej. Organizm wtedy priorytetowo potrzebuje cukru. Więc nawet jak białko już się strawi to zajdzie proces glukogenezy i organizm "zamieni" aminokwasy na paliwo, glukoze. Jak już to wolne amino, bcaa. Podane w czasie treningu z izotonikiem, gwarantuje to że cukier nie bedzie spadał do skrajnie niskiego poziomu, a [...]
[...] jak już, na ogół prop. Nie rzadko efedryna która pobudza i też pozwala szarpnąć cięzar. Oni tez Ci tacy pro, podają sobie róznego rodzaju witaminy w inj czy kroplówkami aminokwasy ;-) Edek1234 - a jak z wydalaniem? trawieniem? jakieś bóle brzucha, częstsze wc cokolwiek? zacząłeś brac jakieś suple - towar? lub jestes jakiś czas np na trenie [...]
[...] Jak całe zapotrzebowanie wciśniesz w 6godzin, to nie bój się Twoje mięsne nie będą wygłodniałe na tyle żeby na już, szybko potrzebowały jakiegoś zastrzyku składników odżywczych. A jak w posiłku bedzie sporo ww i w tym troche prostych to poziom cukru podniesie się szybciej, a w krwiobiegu będą krążyć aminokwasy jeszcze z porzednich posiłków.
sądze to samo co o teorii Akopa z przed lat że twaróg jest ubogi w metioninę i cysteinę(ma ich po prostu nieco mniej) ale serek wiejski już ma wszystkie aminokwasy w dobrej ilości %-) Cytat od dr Dariusz Szukały - żeby nie było wątpliwości doktor i zajmuje się nie tylko Janami Kowalskimi, ale współpracuje ze sportowcami. Wydał nawet książkę [...]
[...] bodziec do utrzymania mięcha, czy też większa praca/lepszy trening = więcej spalonych kcal. A czemu ucinają tłuszcze? bo kcal muszą z czegoś uciąć, białko - wiadomo syci, aminokwasy, regeneracja. Wybór tłuszcze/ww wedle upodobań zawodnika, bo nie którzy dają rade bez ww. Pytanie czemu u Layne'a Norton'a np diety zawsze mają jednak te 0,5g [...]
[...] diety pod Twoje czy czyjekolwiek inne poglądy, jeśli sama nie uważam tego za słuszne. Odpowiadam zgodnie ze swoją wiedzą i sumieniem . Czepiłeś się np. kolagenu - że ma 3 aminokwasy, nie dwa. Zaznaczyłam pisząc, "bodajże" bo nie pamiętałam dokładnie, a nie mam czasu z powodu takich pierdół siedzieć non stop w necie i sprawdzać każdego słowa. [...]
nie. pełnowartościowe białko rozumiemy w jeden sposób, zgodnie z biologią. pisanie, że białko jest niepełnowartościowe, bo jednego aminokwasu na mniej niż drugiego (zły stosunek) nie stawia tego białka jako niepełnowartościowe, nadal jest pełnowartościowe, bo posiada wszystkie aminokwasy w profilu.
[...] białka z perspektywy potrzeb człowieka, w dietetyce. Pierwsza z brzegu definicja , Wikipedia: " Białka pełnowartościowe (doborowe) – białka zawierające wszystkie aminokwasy egzogenne w odpowiednich ilościach oraz w odpowiednim wzajemnym stosunku (w przeciwieństwie do białek niepełnowartościowych, niedoborowych)." Liczy się nie tylko [...]
[...] - własnych czy też doradzania innym na mało zaawansowanym poziomie. Ważniejsza jest tu praktyka, niż teoria. Podobnie nieistotne dla mnie jest czy kolagen ma 2 czy 3 czy 4 aminokwasy - istotne, by dieta sprzyjała jego dobremu wytwarzaniu. Dlatego właśnie denerwują mnie takie off topy - nic to nie wnosi konkretnego, tylko próby czyjegoś [...]
[...] przede wszystkim z nieprawidłowej diety. Produkty spożywcze można podzielić na kwasotwórcze, zasadotwórcze i obojętne ze względu na ich skład. Podczas trawienia uwalniane są aminokwasy, wolne kwasy tłuszczowe, monocukry, kwasy organiczne, witaminy i składniki mineralne, które następnie są metabolizowane. Od efektu tych przemian zależy, czy [...]
[...] w wyniku spalenia jednego grama tłuszczu. Autor posta pytał o ilość kalorii w kontekście długości i intensywności wysiłku a jak wiadomo tłuszcz (węglowodany oraz niestety aminokwasy też) nie są spalane tylko podczas wysiłku, ale także długo po nim oraz w wyniku normalnych procesów biochemicznych zachodzących w organiźmie. Reasumujac można w [...]