Byłem trochę zmuszony do wejścia w ten deficyt bez treningu bo tak jak wyżej napisałem siłownia była zamknięta i otworzyła się dopiero 31 maja a chciałem zrzucić trochę kg. Co do treningu chyba wolę split (kilka lat temu ćwiczyłem) tylko czy ten co wypisałem wyżej jest dobrze rozpisany? A co do diety to do zmienienia? Czy może jakbym dodał 30g [...]
Byłem trochę zmuszony do wejścia w ten deficyt bez treningu bo tak jak wyżej napisałem siłownia była zamknięta i otworzyła się dopiero 31 maja a chciałem zrzucić trochę kg. Co do treningu chyba wolę split (kilka lat temu ćwiczyłem) tylko czy ten co wypisałem wyżej jest dobrze rozpisany? A co do diety to do zmienienia? Czy może jakbym dodał 30g [...]
Cześć! Stawiasz sobie bardzo trudne zadanie, ponieważ chcesz zamienić 9kg tkanki tłuszczowej na 9kg tkanki mięśniowej. Zadanie to będzie również czasochłonne, taka zmiana nie nastąpi w 2 czy 3 miesiące, będzie trwała rok lub dłużej. Na samym początku musisz pamiętać o tym by odpowiednio obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, w Twoim wypadku [...]
Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim chciałbym rozwiać Twoje wątpliwości, że BCAA mają mniej kalorii niż białko - 1g BCAA ma tyle samo kalorii co 1g odżywki białkowej, czy białka, czyli 4kcal. Stosowanie BCAA zamiast białka nie jest dobrym pomysłem, gdyż jedno nie jest równe drugiemu.
Dzięki za odpowiedzi. Podbije kcal w koktajlu. Co do tłuszczy,to czy w przypadku budowaniu masy można jeść więcej tłuszczy niż węgli ?. Bo często słyszę,że głównie białko i węgle a reszta jako tłuszcze.
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Dzięki za podpowiedzi panowie. Po prostu jedyna opcja na trening to rano, a jak człowiek juz nic nie je od 15 16 stej to mu głupie zachcianki wieczorem do głowy przychodzą. Spróbuję z treningiem z rana zaraz po wpc plus tłuszcze i tak godzinę półtorej po treningu normalnie jedzenie tak przez kolejne 6h. Teoretct od 16 stej do dnia kolejnego zer [...]
Cześć! To zależy co chcesz osiągnąć kupując ten produkt. Jeżeli Twoim celem jest podkręcenie odrobinę metabolizmu i pomoc na ostatniej prostej w redukcji, to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Natomiast tak jak napisałem, będzie to produkt dobry gdy masz wszystko dopięte, to znaczy dopięty trening oraz dieta.
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
ogolnie jak jestes osoba ktora dopiero co zaczyna sie na tym skupiac, to po rpostu trzymaj sie makro dla danego dnia, nie kombinuj tutaj za mocno z tym czy porzyjac rano bialko tluszcze, czy na noc bialko wegle itd. ja na tym etapie u podopiecnzych robie to malymi krokami i zalecam by wzdrozyli podstawy, czyli zaczeli trzymac sie makro. jak [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Dobra to wyszło mi tyle : 72x2 = 144g białka 144g x 4 = 676 kcal Tłuszcze 30 % z 3037 to 921 kcal , 921:9=102g 3076-(921+676)=1476-200=1276:4=319g wegli
Skupiaj się głównie na podaży kcal a makro może miec małe różnice , jestes poczatkujacy wiec na wszystko przyjdzie czas i za jakiś czas odpowiednio ogarniesz rozkłądanie makro w ciągu dnia na posiłki . Liczy się ogół odzywiania z danego dnia/ kilku dni wiec jeśli trafią się posiłki bez wegli bo we wcześniejszych posiłkach już je wykorzystasz [...]