Nie wyobrażam sobie spożywania 150g płatków owsianych, duże obciążenie dla układu trawiennego. Gorsza strawność pokarmu sprawia, iż składniki odżywcze w nim zawarte są gorzej przyswajalne. Ryby z puchy są ubogie w wartości odżywcze, dodatkowo charakteryzują się wysoką zawartością zanieczyszczeń środowiskowych (rtęć) pozbawiona praktycznie omega-3. [...]
Jeżeli nie wiesz czy zastąpić, to polecam przeanalizować temat: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html Do wyboru jest wiele źródeł tłuszczów. Zmniejsz trochę ilość białka a zwiększ tłuszcze. 180g białka w zupełności wystarczy.
jogurt, jogurt, jogurt, pierś, pierś, pierś, oliwa, oliwa, oliwa, urozmaić tą dietę, masz masę innych źródeł, inaczej jedząc to samo można załapać w końcu nietolerancję albo normalnie już nie będziesz mógł patrzeć na to jedzenie http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html [...]
Jeśli chodzi o czerpanie tłuszczy to wiem że jest sporo możliwości, ale w tym przypadku chodziło mi o zastąpienie masła orzechowego czymś o podobnej konsystencji czy smaku, żeby owsianka z twarogiem nie traciła za wiele tego smaku właśnie. Z masłem smakuje nieźle, bez już tak sobie. Do jakiej wartości podbić tłuszcze?
Jeśli chodzi o czerpanie tłuszczy to wiem że jest sporo możliwości, ale w tym przypadku chodziło mi o zastąpienie masła orzechowego czymś o podobnej konsystencji czy smaku, żeby owsianka z twarogiem nie traciła za wiele tego smaku właśnie. Z masłem smakuje nieźle, bez już tak sobie. Do jakiej wartości podbić tłuszcze? Masło od czasu można zjeść. [...]
Wyliczyłem takie coś i ułożyłem taką dietę co sądzicie? Białko - 480kcal = 120gram Tłuszcze - 874kcal = 97gram Węglowodany - 2139kcal = 534gram /SFD/2017/5/17/a908f441b4aa49dcbeb89e1570ed3b79.jpg Zmieniony przez - nabore w dniu 2017-05-17 21:37:59
Witaj, Dieta jałowa , i brak tłuszczu a druga sprawa że ten tłuszcz najogrzej jakości ponieważ http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy. Dużo nie ważysz, więc ułóż jadłospis na 4/5 posiłki, układaj je tak by produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby [...]
Wstaw dietę zgodnie z regulaminem http://m.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html wraz z ankietą. Masło orzechowe - jeśli z arachidów, to nie jest produkt, który powinien znależć się w jadłospisie - orzechy ziemne to z botanicznego punktu widzenia strączkowe, a poza tym żródło kwasó omega 6, których nie potrzebujemy [...]
Tłuszcze i owoce mogą być obecne w posiłkach. Aby więcej napisać musimy znać Twoją dietę. Dostosuj się więc do wyżej wymienionych zaleceń i wklej rozpiskę.
Schab polecam piec samemu a nie gotowa wędlina. Odżywkę białkową jeżeli już kupujesz to WPC, bez dodatków pszenicy, soi, itp. Izotonik do wywalenia. Cukry w czasie treningu nie są Ci potrzebne. Wręcz utrudnią redukcję. Pieczywo chrupkie i wafle ryżowe do wywalenia. Daj lepszej jakości źródła węglowodanów. Olej rzepakowy zamień na inne źródło: [...]
Zmniejsz trochę węglowodany a dodaj tłuszcze. Zmniejszysz białko pochodzenia roślinnego a zwiększysz zwierzęcego. Niewiele, ale zawsze coś. Poza tym dodaj warzywa do posiłków.
Panowie to byl tylko przklad w jakich proporcjach mam spozywac bialko/weglowodany/tluszcze. I jedna gafe strzelilem w pasie mialo byc 75 a nie w udzie 95
[...] świeże z wysoką zawartością o3 (DHA i EPA). Posiłek drugi jest relatywnie ubogi odżywczo. Oprócz jabłka istnieje różnokolorowa gama owoców, jak wygląda kwestia warzyw? Tłuszcze możesz podbić do 80g, lekko ponad 1g/kg masy ciała. Jednego jajka nie opłaca się nawet smażyć czy gotować, posiłek 1 zawiera mało aminokwasów egzogennych, a [...]
wczoraj z owsianej robiłem ok 8 wyszło 100g mąki owsianej 2 jaja 300 ml mleka 30g rozpuszczonego masła klarowanego. Do tego farsz 500g mięsa z szynki z passatą, mieszanka meksykanska z puszki, ser zółty i plasterek boczku taki z biedronki cieniutkie plasterki i wytopiłem je na patelni /SFD/2017/5/18/8449c5f2877f4e0c9f69545dbf9528b4.jpg O [...]
Tłuszcze możesz spokojnie podbić do 1 g na kg masy ciała, kosztem ww, których i tak jest sporo. Kolacja słaba - przy komponowaniu posiłków trzeba zwracać uwagę, by w każdym poisłku było 20-30 g pełnowartościowego białka. Możesz mieć posiłki białkowo-tłuszczowe ale węglowodanowo-tłuszczowych to bym nie polecała. Zaczełabym od 2600 kcal, uciąć [...]
Obniż ilość białka do tych 130-140g (aby coś było na tym talerzu). Ile wynosi Twoje docelowe zapotrzebowanie kaloryczne? Dobór gramatur jest wysoce kontrowersyjny (10g orzechów włoskich to prawie nic, 7g odżywki to samo). Posiadasz wagę kuchenną? czy spontanicznie wpisujesz wartości? Straszny chaos panuje w Twojej diecie. Przede wszystkim [...]
Posiłki mocno monotonne. Brak rotacji składnikami w diecie może przyczynić się do niedoborów żywieniowych. Kolacja szczególnie mało wartościowa, serek wiejski w kontekście odżywczym jest ubogi. Zarówno miód sklepowy jak i majonez powinny zostać wyeliminowane z codziennej diety. Brakuje produktów bogatych w DHA i EPA, ALA. Owoców wcale nie ma, jak [...]
Zacytuje sam siebie, gdyż niedawno było podobny temat. @monkey - Oliwa jak wiadomo obfituje w jednonienasycony kwas oleinowy który jest stabilny termicznie, a także zasobna jest częściowo w nasycone kwasy tłuszczowe które również znakomicie znoszą działanie wysokiej temperatury, dodatkowo cech**e się stosunkowo niską zawartością kwasów [...]