Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] z podwieszonych. Odnośnie żywienia, kieruj się do działu odżywianie. ( Adekwatny podział makroskładników/rozsądny dobór składników odżywczych/obserwacja organizmu i umiejętnie zrządzania kaloriami, a przede wszystkim wspomnianymi wcześniej makroskładnikami Białka/Węglowodany/Tłuszcze) etc.. systemy energetyczne w późniejszej fazie redukcji.
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
Cześć! Imponujący efekt redukcji. Po takim czasie zrobiłbym około miesiąca przerwy na tak zwany zerze kalorycznym. Taki zabieg pozwoli Ci zwiększyć przemianę materii, która przez pół roczny okres redukcji spadła poprzez zmniejszającą się ilość kalorii. Po takich 30 dniach możesz spokojnie wrócić do redukcji, która powinna pójść zdecydowanie [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witaj! Witam serdecznie. Szukam porady dla mojego taty. Chodzi o problem w przybieraniu na wadze. Tata miał operację wycięcia śledzony, choruje także na trzustkę. w przypadku chorob ukladu pokarmowego, gdzie czesc narządów współpracujących z ukladem trawiennym jest wycieta, czy nie pracuje w pelni, kluczowym elementem jest dobrze dobrana dieta. [...]
Witam. W praktyce jeśli restrykcje energetyczne są zbyt głębokie rośnie ryzyko utraty tkanki mięśniowej i adaptacyjnego spowolnienia metabolizmu. Jeśli natomiast deficyt jest zbyt płytki, to nie osiąga się zamierzonych efektów bądź też postępy są zbyt wolne, poza tym organizm umie się adaptować do zmian w spożyciu pokarmu. Zmieniony przez - [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Tutaj świetnym wyborem będzie HUMMY Shake: https://sklep.sfd.pl/Szukaj.aspx?q=hummy+shake Produkt, który ma w składzie same naturalne składniki, wysokiej jakości odżywkę białkową w postaci koncentratu białka serwatkowego, zmielone płatki owsiane, 26 witamin i minerałów, mało cukru, dużo błonnika, zdrowe tłuszcze. Są też wersje vege, oparte na [...]
[...] ok 200 kcal i obserwuj co będzie się działo przez kolejne dni. Najlepiej ustaw rozkład makroskładników tak, aby 30% spożywanych kalorii w ciągu dnia pochodziło z białka. Tłuszcze w diecie powinny być na poziomie 1-1,2 g na każdy kilogram masy ciała, a całą resztę kalorii będą stanowiły węglowodany. Polecam abyś zerknął do poniższego artykułu [...]
W celu redukcji tkanki tłuszczowej konieczny jest deficyt energetyczny. Optymalne jego ustawienie przysparza wielu problemów. W praktyce jeśli restrykcje energetyczne są zbyt głębokie dietę trudno utrzymać w praktyce, pojawia się trudny do opanowania głód, dodatkowo rośnie ryzyko utraty tkanki mięśniowej i adaptacyjnego spowolnienia metabolizmu. [...]
Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]
Źródeł białka w dobrze zbilansowanej diecie jest duży wybór i nikt z tym nie powinien mieć problemów. Kwesta tego żeby zagłębić się trochę w te zalecenia. Poza tym, tłuszcze w diecie również są niezbędne, więc jak najbardziej może to być również wieprzowina, tłuste ryby, jajka, czy tłusty nabiał. Polecam poczytać więcej informacji na temat [...]
Witam. Diety niskokaloryczne na dłuższa metę zadziałają odwrotnie . „Niedojadanie” może zaszkodzić redukcji przy dużym wysiłku,nie chodzi tu o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne niedożywienie prowadzi m. in. do zaburzenia pracy enzymów trawiennych czy gospodarki hormonalnej, więc lepiej dojadać.Te [...]
Cześć! Pomysł na dokładną redukcję by móc rozpocząć masę jest bardzo dobry. Gdy redukujesz powinieneś ograniczać źródła energii jakim są albo tłuszcze albo węglowodany. Jednak musisz pamiętać, że przy kompletnym wyeliminowaniu węglowodanów powinieneś podnieść kalorie dostarczane z tłuszczy. Gdy tego nie zrobisz możesz mieć poważny problem z [...]
[...] zrobić badania. Następnie ważne byś odpowiednio podzielił te kalorie między makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Węglowodany powinny stanowić [...]
Witaj. Trudno mi to zrozumieć, gdyż ja ważąc 54 kg zjadam podobną ilość białka dzienne na redukcji i nie jest to dla mnie żaden problem. Na szybko może to wyglądać tak: /SFD/2020/8/6/bfb2bbe27ec64a3486fa7fc560d7ef2e.jpg /SFD/2020/8/6/15ddb1c2abf04e648f79a102379367ee.jpg /SFD/2020/8/6/936c0fb6144e4fe98129cc6d8f339dcd.jpg [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
/SFD/2022/3/13/1968d860167f45a1ba012aed338ea88b.jpg Nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie bo podałeś za mało informacji o sobie. Sam znam osoby, które mięsa zjadają ponad kg dziennie i czy to jest dla nich szkodliwe? Nie wiadomo bo to zależy w dużej mierze od całości Twojej diety, od składników jakie w niej spożywasz, całościowego podejścia do [...]