Wpadł mi dzisiaj w ręce olej kokosowy. Wszyscy znamy jego właściwości, natomiast chciałbym dowiedzieć się do czego go używacie? Wiadomo-smażenie, ale poza tym? Łychą ze słoika?
Caro_layna soczewica, groch lub fasola zamiast chleba, bo mają i białko i węgle, dorsz, łosoś, śledzie, wołowina, makrela, sardynki jako źródło białka, bo mają naprawdę sporo i smażenie na tłuszczu (oliwa, smalec) plus majonez do sałatek i zaraz będziesz miała 1800 kalorii
Żyrafko, z węgierkami placuszków jeszcze nie jadłam, ale z tych na słodko, to sama bardzo lubię z jabłkiem i cynamonem. Na słono natomiast polecam z brokułami (jeśli zostanie trochę z poprzedniego dnia) polane jogurtem naturalnym z czosnkiem. Mi takie placuszki owsiane (lub jeden duży placek ) smakują zawsze, gdy są swieżo przygotowane. Niestety, [...]
No Venka, szczuplinko - wreszcie możesz owsiaki, ja też z pysznością je skonsumowałam, z tą różnicą, że ja jem bez dodatków - rano czasu starcza mi tylko na zalanie i odcedzenie płatków, wbicie jaj i smażenie i to na styk Z jabłkiem i cynamonem pychota, że już nie wspomnę z bananem i czeko.................się rozmarzyłam. Kurcze miałam nie mysleć [...]
Placuszki też pewnie byłyby super. Nieco dłużej trwałoby samo smażenie, ale wizualnie może być zdecydowanie lepiej. Daj znać jak poszło :-) Na kolację były placuszki i bardzo smakowały pozostałym członkom mojej rodzinki, zjedli mi całą porcję, dlatego musiałam robić extra dla siebie jeszcze raz. [...]
19.06.2012 (DNT) 1700 (130B/ 70T/ rest) napoje: kawa x 2 (bez mleka, bez cukru), herbata zielona, woda. zapomniałam o węglowodanach, jabłkiem podbiłam na wieczór do kolacji.. jakoś średnio wchodzą mi węgle bez zakazanych produktów. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/b85cfe5caaee4bdaae27e815c014fc5c.png wklejam pomiary. Coś niedobrego dzieje się z moim ciałem. [...]
miałem ci to pisać. dlatego napisałem, że masz mało kcal. na początku pisałem żebys obcinał bo nie wiedziałem ile masz:p a jak podałeś wagę i BTW to już wiem. No rób tak jak Hubert napisał. on wie co mówi. kcal w górę. w końcu metabolizm się rozkręci i będzie waga szła w dół. nawet nie wiem czy nie więcej niż 2500 będziesz potrzebował. edit: [...]
Tylko ja się obawiam, czy smażenie oby nie zabije w czosnku tego co najlepsze. :-) A ze swojej strony sprzedam stary, sprawdzony patent. Albo dusimy mięso zamiast tradycyjnie gotowac, wtedy do lekko ostudzonego wywaru właśnie jogurt naturalny (ew. typu greckiego jak ktoś się nie bawi w low faty tylko jada jak facet porządne, tłuste mięska! :-P) i [...]
Ag ja obecnie mam taki olej. Kupowałam w sklepie stacjonarnym za 90 zł. Zastanawiam się czy następnym razem nie wezmę tego na Allegro. Nawet jak się doliczy przesyłkę to wychodzi taniej. Na tym wątku Ruda go polecała. Jest to pewien wydatek, ale jeśli ta cena nie jest dla Ciebie przeszkodą uważam, że warto kupić olej kokosowy. Ja kupiłam głównie [...]
w wakacje wypróbowałem parowar i mi sie ryż ponad godzine gotował i mi się odechciało. Rybę na pewno będę smażył. Tylko zastanawiam się czy korzystne jest smażenie na oleju z pestek winogron. Dziś pierwszy raz wypróbowałem i w sumie sto razy lepszy od oliwy.
Widać na same lewe przepisy trafiłam, bo wszystkie miały w składzie obok kaszki/mąki kukurydzianej, właśnie kukurydzę z puszki. A ona zazwyczaj cukrem dosładzana jest i stąd moje wątpliwości. No i to smażenie na centymetrowym tłuszczu... No ale jeżeli da się z samej mąki z wodą, ewentualnie plus jajko i można bez zbędnego tłuszczu smażyć, to [...]
to smażenie i majonez brzmi to trochę jak profanacja ale jeśli Wielka Trójca pozwala to ja z miłą chęcią :) Martasi, dzięki. Jutro biegnąc do pracy uzupełnię biurowe zapasy lodówkowe :) Wychodzi na to, że jem najwięcej w biurze, nie dość że 3 razy w ciągu 8h pracy to jeszcze takie ilości :P Ale teraz patrzę na koleżanki które na II śniadanie jedzą [...]
Dziewczyny, dzięki za konstruktywne wypowiedzi to bardzo ważne dla mnie :-), otóż warzyw jem mnóstwo, ale ich nie piszę bo ponoć się nie wlicza? Jem na pewno mnóstwo pomidorów, ogórków, rzodkiewek, papryka surowa - kilogramami. Będę teraz pisała na górze, co z warzyw jadłam. Cukinie i buraki wpisałam, bo jadłam je na ciepło z parowaru. Mam problem [...]
Wagi nie sprawdzam, nie chcę się blokować psychicznie :P W lustrze jak patrzę, to coś idzie, chyba nie ma źle. Jakieś mini podsumowanie planuję za jakieś 7-8 tygodni, mam nadzieję, że jako-tako wypadnę U mnie smażenie obecnie sporadyczne, po smażonym nie mam apetyty na długo, więc kijowo, bo jeść trzeba. Z piecyka też dobre potrawy wychodzą, a na [...]
Skoro temat odswiezony to powiem tylko ze dopatrzylem sie jednego powaznego bledu w tym arcie.A mianowicie odnosnie smazenia na oliwie z oliwek.Smazenie na oliwie nie jest najlepszym pomyslem, jest to tluszcz zbyt niestabilny. Art pomocny dla poczatkujacych. Rzeklem! Pozdro
przeczytaj ile jest na etykiecie kwasów jednonienasyconych w twojej oliwie za 50zł ? W biedronkowej jest 72g na 100g produktu. Najważniejsze jest SMAK,BARWA,Właśnie te kwasy jeśli chodzi o smażenie. Poza tym temat jest redukcja jest dla mnie za droga - więc rzucajac cena 50zl za butle to troche nie w temacie jesteś :). Nie uważam że to jest [...]
. Najważniejsze jest SMAK,BARWA,Właśnie te kwasy jeśli chodzi o smażenie. hahah nie mów mi że na EV smażysz? %-) w takim razie nawet nie ma o czym z Tobą rozmawiać. %-) A bajki o włochach możesz kolegom opowiadać, oliwy kupione we włoszek także pijałem i to co jest u nas, nawet w wysokiej cenie w porównaniu z tamtymi to lipa. ;-) Zmieniony przez [...]
macie po sogu obydwoje gadalem z mama wlasnie i ogolnie od wolowiny odstrasza mniec zas jej przygotowywania, ****a 45min + smazenie najpierw 10 to masz godzine na robienie jednego posilku a ja z tej wolowiny musialbym jesc conajmmniej 2 dziennie. a ryz z kurczakiem zajmuje mi zrobienie po chinsku np 15min czyli tyle ile gotuje sie ryz, kosumpcja [...]