SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • Palenie fatu a'la ines

    Post
    Ladies SFD

    Dziękuję bardzo, postaram się nie zawieść. Co tam postaram się, nie zawiodę i już! :-)) Jeśli nie boisz się tłuszczu i będziesz go jadła to rozkład wg mnie jest ok Rallygunia- jakbym się bała to bym w lustro nie patrzyła :-PP Co do słonecznikowego to oczywiście wiem, że jest raczej be, ale kokosowego chwilowo jeszcze nie mam. A gdyby usmażyć na [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 7801 Data: 2011-11-15 20:42:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Palenie fatu a'la ines

    Post
    Ladies SFD

    Ines witaj :-) Kurak be i nu, nu, nu jak to mawia Martucca - bo jest napasiony hormonami w procesie karmienia a nam - kobietom wystarczy własnego bajzlu hormonalnego, nie dostarczamy dodatkowych hormonów z zewnątrz jeżeli nie musimy. Kuraka zamieniamy na każde inne mięso. Co do oliwy z oliwek (chyba że oliwa z wytłoczyn z oliwek to coś innego?) [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 7801 Data: 2011-11-15 20:45:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT PilkaPN

    Post
    Dzienniki Juniorów

    Odkąd skapnąłem się, że warunkiem udania się jest smażenie go na jak najmniejszym ogniu, robię go całkiem często. Nie dodaję tylko cynamonu - wolę wanilię z odżywki + na wierzch twaróg zmieszany z jogurtem naturalnym i dżemem.

    Odpowiedzi: 690 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-01 16:44:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co do smazenia beztluszczowego napisalas zeby klasc mieso na bardzo gorącą patelnie. W ten sposob mieso nie uwolni tluszczow zawartych w sobie. Smazenie na poczatku na bardzo malym ogniu stopniowo wytopi tluszcz z miesa.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-04 17:36:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam mam pytanie o smażenie na oliwie ile czasu mozna na niej podpiekac mieso ? oraz czy oliwe dana na patelnie do smazenia wliczac juz jako zdrowe tluszcze do bilansu?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-01-28 17:08:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a bez zalewania oliwa i smazenie ile postoi ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-28 10:30:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Panowie, a jak robić frytki żeby takie tłuste nie były? Na blachę, oblać oliwą i do piekarnika? nie przychodzi mi do głowy jakiś inny, lepszy sposób. Możesz w taki sposób jak napisałeś, ale możesz też wsypać najpierw pokrojone ziemniaki do miski, przyprawić (jeśli chcesz) i dodać tak z dwie łyżki oleju, w zależności od ilości i trochę mieszasz. [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-26 14:39:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cześć! Wiesz maciej ja bym się chyba bała jeść takie rzeczy.. nie wiem, jak jest ze smakiem, podejrzewam, że może być nawet znośny, ale jak pomyślę co to za jakość mięsa i warzyw i ile to leży w plastikowym opakowaniu, to mi się odechciewa ;) A ja chciałam zapytać o smażenie ryb. Dla mnie pyszna rybka, to taka z patelni, smażona w głębokim oleju [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-21 17:32:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Najlepiej w przyprawach i do piekarnika, smażenie ryb zabija ich smak.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-20 17:30:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, mam takie pytanie, kupilem sobie dzisiaj steki z baraniny, ale w zasadzie nie wiem jak je przyrzadzic zeby byly dobre, jedyne co jest napisane na opakowaniu, to zeby smazyc 12-16 minut (dodam, ze smazenie to jedyna opcja jaka wchoodzi w rachube) Ale czy to mam czyms najpeirw natrzec, chociaz solai pieprzem, czy moze jakimis przyprawami ? [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-28 23:29:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie. Smażę kurczaka na jednej łyżce oliwy, ale mam go bardzo dużo, powiedzmy ponad 1kg (chcę sobie resztę zamrozić, żeby nie robić go po kilka razy w tygodniu) i smażę go na 4 razy. Czy zdrowe jest smażenie takiej ilości kurczaka na jednej porcji oliwy?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-04 22:59:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dobrą teflonową patelnie, raczej chodzi o smażenie a nie o pieczenie. Mozesz też kupić oliwę w sprayu http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._PAM_cooking_spray-opis3211.html

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-13 21:28:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Seryjka ode mnie: - robie sobie prosty gulasz z piersi indyka i smazonych na masle klarownym pieczarek i cebuli. Da rade to zawekowac? Powiedzmy, ze chce sobie w sobote lub niedziele zrobic 3 porcje, ale nie mrozic tylko miec na nadchodzacy tydzien. - dorsz i pstrag (filety) - parowane w Waszej ocenie daja rade? No smazone sa pyszne, ale jakos mi [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-08 21:02:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wypadałoby jak jestes na redukcji zebys darował sobie smażenie miesa czy ryb. Raczej skoncentruj sie na gotowanym towarze no i wiecej warzyw i owoców !! Dorzuć basen 3 razy w tygodniu ! Zmieniony przez - kasteta w dniu 2008-04-23 23:04:48

    Odpowiedzi: 318 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-04-23 23:03:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków:1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]

    Odpowiedzi: 117 Ilość wyświetleń: 14650 Data: 2007-09-21 11:43:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • AVASSO/Dziennik/Nowe str 100

    Post
    Trening dla początkujących

    To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49

    Odpowiedzi: 1776 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-10 08:09:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja cz II dzień 4 Aktywność ćwiczenia dla połamańców basen 40 minut - tylko żabka, jedna długość kraul (może kiedyś) Miska zioła 1,5l miesznka szaławia z miętą, mięta z rumiankiem, melisa nie pamiętam z czym warzywa: sałata lodowa, papryka czerwona, ogórek zielony, pomidory z puszki Poraz pierwszy zjadłam dziś 4 jajka na raz, sadzone, [...]

    Odpowiedzi: 565 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-27 00:24:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SZTYWNY91/Forma is coming (92)

    Post
    Trening dla początkujących

    Smażenie na oliwie to chyba niezbyt zdrowe, bo coś się wydziela, ale nie powiem dokładnie bo sam nie smażę tylko jem suchary %-). A jak Ci odpowiada olej z pestek no to pozostaje mi życzyć smacznego. Zmieniony przez - luqe w dniu 2013-02-02 01:25:25

    Odpowiedzi: 1341 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-02 01:24:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zależy o jakich polędwiczkach piszesz. Na wieprzowe mam sporo pomysłów a drobiowe to praktycznie to samo co pierś (bardziej delikatne i trochę krócej zajmuje ich smażenie/pieczenie). Na moim blogu - link w podpisie - masz kilka przepisów , z których możesz skorzystać.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-16 10:48:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Witam, słyszałem ,że pieczenie na grillu elektrycznym jest najlepsze. Bo na patelni smażenie jest nie zdrowe a z piekarnikiem jest za dużo roboty. Czy na takim grillu elektrycznym zrobił bym większość rzeczy? m.in. kurczak,ryba itp. I ile kosztuję taki Grill, na Allegro za 100zł kupił bym dobry?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 12:47:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)