Co do planu treningowego to popytaj w dziale Trening. Osobiscie inaczej polaczylbym grupy np. klatka + triceps, grzbiet + biceps i zdecydowanie dodalbym nogi. Nawet jak sa masywne to zawsze mozesz trenowac na sile lub wytrzymalosc. Poza tym ulozylbym cwiczenia w innej kolejnosci. Co do diety... Na czczo ok. 6.30 odżywka wysokobiałkowa (nie wiem [...]
Witam zaczne od tego że mam 15 lat i 0 pojęcia o gotowaniu, smażeniu itp. Jedyne co potrafie zrobić to kanapki i w ostateczności ugotować torebke ryżu. W związku z tym moje posiłki są dość mało urozmaicone jak mateczki nie ma w domu . Więc chciałbym coś czasem przygotować sam i tu jest problem. Podajecie mnóstwo przepisów na różnego typu [...]
Mc...skad te wiadomosci ? zapewne chodzi Ci o zwiazki majarda ktore sie tworza z bialka i weglowodanow...ale to po pierwsze pod wplywem wysokiej temp...a po drugie przewaznie dopiero po karmelizacji coorkoow...czyli coa jak pieczenie czy smazenie...a wiec...%) misOO Dozorca w dziale OLIMP Portier in s0Ople
Dobra, teraz git? 180 gr. białka, 270 gr węgli, 78 gr. tłuszczu. Jak to rozłożyć na posiłki w sosunku jaki już pisałem? Na tłuszczową nie przejdę, ponieważ nie lubie jeść tłusto A po za tym jestem w cyklicznym gr. VI i tam ma być redukcyjna A czy dobrym pomysłem jest smażenie na oliwie z oliwek?<CO?>?:/ Kulturystyka to niekącząca walka z [...]
Nie znam dokladnej zasady dzialania, prawdopodobnie mamy tu do czynienia ze wzbudzaniem czasteczek produktu do drgan, im wieksze drgania tym wiecej ciepla sie wytwarza i mamy odgrzany produkt. Zaleta mikrofali jest ze przenika przez praktycznie wszystko - z wyjatkiem metali. Napewno zachodzi tam proces denaturacji bialka no ale taki proces [...]
dobra- zacznijmy od poczatku: w 100g bialka mamy 48 kcal, 10,80 g bialka, 0,00 tluszcu 0,80 gram cukru. W 100g zoltka mamy odpowiednio:354,00 kcal, 16,30 gram bialka,31,90tlusczu i 0,70 gram wegli. i dla porownania cale jajo o masie 100 gram (przecietnie- 2 male jajka): 151kcal, 12,50g bialka, 10,70 tluszczu i 1g weglowdanow. Co bystrzejszy [...]
Generalnie lepsze są gotowane a następnie polane zdrowym wielonienasyconym tłuszczem (np oliwą z oliwek). Tłuszcz w wyniku smażenia traci wiele ze swojej wartości. Niektóre z tłuszczy w procesie smażenia (np olej kukurydziany) mogą się stać nawet toksyczne i szkodliwe. Ale od czasu do czasu zjedzenie czegoś smażonego nie jest czymś niewybaczalnym [...]
Byku krotka obrobka cieplna napewno nie zaszkodzi.Duzo osob poleca wlasnie oliwe do smazenia. A dluzsze (w sensie zbyt dlugie) smazenie jest nie ekonomiczne przynajmnie z kilku wzgledow: 1) pogarsza sie jakosc oleju 2) pogarasza sie przyswajalnosc bialka 3) marnuje sie gaz Niemniej nieco smazenia jest potrzebne.Wplywa pozytywnie na niszczenie [...]
bialko moze nie ale samo smazenie jest niezdrowe jesli juz smazyc to na smalcu... polecam piers z piekarnika - wlasnie jadlem mmmmniaaaam <<< Wszystko zaczyna się w umyśle... >>>
nie odpowiedziałeś w jakiej postaci mogą być te białka?Mogą być np smażone? // LEPIEJ GOTOWANE, SMAŻENIE TO WYŻSZA TEMPERATURA WIĘC I WIĘKSZA DENATURACJA BIAŁKA No i na Glukozę albo Carbo(czyli ogólnie na odżywki)niemam kasy.//GLUKOZA KOSZTUJE 2.50 PLN ZA 250g Wafle Ryzowe sa tanie i slyszalem ze sa bardzo dobre jesli sie jest na diecie!//DOBRE [...]
"Tak czy inaczej, jeszcze nie słyszałem o roślince która dorównała by rostbef'owi wołowemu ( 51,5 % bialka )" wodorost spirulina 65% bialka i to zdecydowanie latwiej trawionego niz wolowe. "Tak naprawde, to nie sadze aby było cokolwiek złego w zabijaniu zwierząt Dla pożywienia" kwestia wlasnej moralnosci. ktos inny nie widzi [...]
no własnie, na czym je smażyć... ??? jadam go codziennie od paru miesięcy i zapowiada się, że będę go wciągał jeszcze długo, długo.... Problem tkwi w tym, że mam nieco zatłuszczony brzuń... czy bezpieczne jest smażenie codziennie na Oleju ??
hellou :) suplement do wczorajszej kawy NOWA REWELACYJNA OFERTA SZKOLEŃ DLA PAŃ! (i dla panów ponizej) Kobiety sądzą, że wiedzą wszystko. My jednak oferujemy następujące kursy dla kobiet: 1. Cisza - Ostateczna Granica: Czego Żadna Kobieta Jeszcze Nie Osiągnęła. 2. Nieznane Strony Bankowości: Posiadanie Oszczędności. 3. Imprezy: Jak obejść się Bez [...]
łuszcze - składnik pokarmowy, są obok węglowodanów i białek trzecią podstawową grupą składników pokarmowych spełniającą w organizmie głównie funkcję energetyczną. Wchodzą w skład tkanek organizmu i zapewniają przechowywanie substancji regulujących rozpuszczalnych w tłuszczach jak np. witaminy A, E, D i K. Tłuszcze stanowią dla organizmu [...]
smazenie na oleju slonecznikowym nie jest do konca zdrowe, poniewaz pod wplywem wysokiej temp. olej ten ulega niekorzystnym przemianom (chyba ze jest on z genetycznie zmodyfikowanych roslin), ale jesli chodzi o smazenie jajek to bardzo wysoka temp. smazenia nam nie grozi bo jajka szybciej sie zetna nim olej osiagnie wyzsza temp., tak samo jak [...]
Siema wszystkim pisze ten artykul bo czesto sa pytania o witaminy jakie brac i na co sa dobrewiec postaram sie przyblizyc mniej wiecej jak witaminy dzialaja.Niewazne czy mnie pojedziecie za ten artykul czy nie pisze go bo moze sie komus przyda A wiec do normalnego rozwoju potrzebne sa nam poza weglowodanami,bialkami,tluszczami i skaldnikami [...]
Ileż to osób chcąc pozbyć się kilku nadmiernych kilogramów ogranicza spożycie tłuszczów praktycznie do minimum. Tymczasem są one najbardziej wydajnym źródłem energii, która wyzwala się podczas spalania kwasów tłuszczowych. Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do [...]
Dieta przy nadciśnieniu krwi (hipertonii) Podstawy kliniczne: Dieta przy nadciśnieniu krwi stosowana przy nadciśnieniu pierwotnym, o nie dających się stwierdzić przyczynach organicznych. Jeżeli nadciśnienie występuje wraz z innymi schorzeniami, np. cukrzycą, należy stosować się jednocześnie do wymagań innych diet. Stopień wzrostu ciśnienia krwi [...]