"Na jakie czynniki ryzyka narażony jest organizm osoby trenującej? Jak można im zapobiegać/minimalizować w oparciu o dietę". Wiemy jak ważny wpływ ma wysiłek fizyczny na organizm. Jednak wraz z nim pojawiają się też takie substancje, które przyczyniają się do jego osłabienia. Głównie chodzi mi tutaj o wolne rodniki. Co to są wolne rodniki? Wolne [...]
Pudzian negatywnego wplywu na forme sportowa nie powinno miec, wrecz przeciwnie. Charlize musisz kombinowac z warzywami i przyprawami. Poza tym mozesz stosowac rozne formy obrobki miesa np grill, duszenie w warzywach, pieczenie w zaroodpornym naczyniu , smazenie na teflonie bez tluszczu Lipidy-tluszcze. Koko produkty z serii Xtreme sa bardzo dobre [...]
Ostatni posilek Daj tam sam twarog + warzywa + oliwe. Skoro nie masz policzonego BTW, a z waga produktow zwyczajnie strzelasz, to mozna ocenic jedynie to, czy dales zdrowa i malo przetworzona zywnosc. Raczej nie dawalbym sera na stale do diety. Dodaj wiecej warzyw (na masie to nawet nie wliczaj ich do bilansu). Do sniadania dalbym chudsze mleko, [...]
Gotowanie, parowanie, duszenie, pieczenie, grillowanie, smazenie. W takiej to bylo mniej wiecej kolejnosci. Jak nie mozesz patrzec na gotowana piers to ja uduś, w smaku o wiele lepsza anizeli gotowana. Zdr. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-10 15:59:52
Jak nie mozesz patrzec na gotowane to go uduś, upiecz lub nawet wrzuc na grilla, wybrales smazenie - czyli najgorszy sposob. Zmien to, bedzie zdrowiej. Oliwe liczysz prosto, tyle ile jej wlales na patelnie, wszystko liczysz przed obrobka. Zdr. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-13 20:12:15
W dodatku smażenie na oliwie z oliwek jest jeszcze bardziej nie zdrowe niż Ci się wydaje. Jest dużo lepszych sposobów na przyrządzenie kury niż smażenie.
przed treningiem dodaj cwarzyw troche przed snem daj troche oliwy,jedz wiecej warzyw 2.jak wolisz zalezy od ciebie 3.gotowac,parowac,piec smazenie na samym koncu 4.nie za bardzo,lepiej rozdzielic 5.mineralna 6.trzymasz cały czas,imprez alkoholowych i zarcia imrezowego sie wystrzegaj 7.duza łyzka to ok.10-15ml oliwy,jak kupisz płatki 500g to 80g [...]
callao jak napisałem do ściecia bialka wystarczy temperatura ok. 60 st. C. Pod wpływem takiej temp. bialko ulega denaturacji. Smażenie odbywa sie w temparaturach dużo wyższych, a te z kolei powodują np. utlenianie amino, czy powstanie tzw. związkow Maillarda - które są niestrawne. Myślę ze taka odpowiedz Cię zadowoli. P.S. Dziękuje za komentarze
Sniadanie (7) 2-3 jajka(całe) forma dowolna? jajecznica,na mięko, twardo? tak forma dowolna musli: platki owsianane rodzynki orzeczy włoskie mleko (1.5%)? owoc gainer(gainbolic 6000) ok, gainera wyrzuc, pij go wg. brakow w dicie i zaraz po treningu Sniadanie II- w szkole(10.30) Chleb żytni razowy z oliwą czy z masłem? daj z maslem ale [...]
Ostatnio się nasze mamy przerzucają na oliwę z oliwek i inne zdrowe tłuszcze. Już raczej rzadko zdaża się smażenie na smalcu wieprzowym i dorzucanie wszędzie skwarków (mniam mniam), na chyba że tego wymaga potrawa.
ciemnym chlebem z ziarnami, grahamką, kotleciki w formie mięsa smażonego na teflonie, jeżeli tłuszcz to oliwa z oliwek, różne ryby ziemniaki = kasza biała, ryż brązowy, paraboliczny, ciemny makaron, do każdego posiłku warzywa, zamiast słodyczy ewentualnie owoc (ale nie na noc)...jako przekąska garśc rodzynek albo orzechów dużo białka: twaróg, [...]
***2 Dzien Testu*** Wstalem o 7 rano i od razu wypile porcje GM A oto fotka samego sedna sprawy jaka jest GREEN MAGNITUDE wraz z miarka... Tylko nie wiem co to jest za apczuszka w srodku... cos w stylu takiego czegos co jest zawsze w nowych butach hehe... nie wiem co to... przepraszam:P Po pol godziny zjadlem omleta, ktory polecil mi Rashes... [...]
1.czy kolejnosc spozywania bialek,wegli i tluszczu w tym samym posilku ma wplyw na insuline i tluszcz na ciele? co sadzi pan o teori ze powinno sie zjesc na poczatku tluszcz z bialkiem a na samym koncu dopiero wegle, to zapobiega uwalnianiu insuliny i nabieraniu tluszczu. 2.czy przyjmowanie duzych dawek elektrolitów -mg,ca.ka.na, ma sens ? czy [...]
ja kiedyś pracując jako kucharz(praca na stojąco, noszenie, mieszanie, smażenie itp) robiłem 4 - 6 dni w tygodniu po 8 - 10h, i trenowałem 3 razy tyg. oczywiście nie były to długie treningi, powiedzmy 12 - 14 serii ale masa i siła szły bardzo dobrze. Dodam, że dieta była wypasiona bo w pracy jadłem 2 razy ryż z piersią i warzywami(miałem tego w [...]