czy mozna smazyc na oliwie z oliwek ? np na 20 g oliwy smaze 150g piersi a nastepnie dozucam ryzu + jakis sos dla smaku ( max 50 kcal) i potem jem wszystko razem ?
Możesz aczkolwiek oliwa bardziej do krótkiego mało intensywnego smażenia jak np jajecznica, ryba , pierś ( bez panierek) jeśli wchodzi w gre ostre smażenie to smalec super się sprawdz no i to co popuri wyzej doradził. Ps. zeby ci nigdy do głowy nie przyszło smażyć czy podgrzewac olej lniany
Zacytuje sam siebie, gdyż niedawno było podobny temat. @monkey - Oliwa jak wiadomo obfituje w jednonienasycony kwas oleinowy który jest stabilny termicznie, a także zasobna jest częściowo w nasycone kwasy tłuszczowe które również znakomicie znoszą działanie wysokiej temperatury, dodatkowo cech**e się stosunkowo niską zawartością kwasów [...]
Dieta niestety jest bardzo mi daleka, ponieważ mieszkając z mamą ciężko jest jej się pogodzić z tym że zamierzam się rzeźbić (mama z tych co woli pulchniutkich), dodatkowo nie jestem w stanie robić sam zakupów. A suplementy to w granicach 100-150 zł miesięcznie. Dziękuję za pomoc, biorę się za smażenie tego smalcu.
Dieta niestety jest bardzo mi daleka, ponieważ mieszkając z mamą ciężko jest jej się pogodzić z tym że zamierzam się rzeźbić (mama z tych co woli pulchniutkich), dodatkowo nie jestem w stanie robić sam zakupów. A suplementy to w granicach 100-150 zł miesięcznie. Dziękuję za pomoc, biorę się za smażenie tego smalcu. Wiadomo, że jak się mieszka z [...]
Ja smażę na bardzo, bardzo niedużym ogniu i się daje zazwyczaj odkleić drewnianą łopatką spód i przewrócić na druga stronę. Ale dużo zależy od patelni. Wcześniej miałem jakąś teflonową - i zawsze się udawało. Teraz mam z ceramiczną powłoką i jak nagrzeję za mocno na starcie - to też się przypala i przywiera. Trzeba wyczuć kuchenkę i sprzęt - wtedy [...]
Trzeba użyć wyobrazni :) eksperymentowac w kuchni :) azzz sie chce Tobie cos ugotowac . Serio :) Mieszasz, lączysz . Masz mase posilków na sfd w dziale kuchnia np. Owsianki,omlety,ciasta fit ciasteczka puddingi shake noo masa tego ,kasze makarony i wiele innych .nawet te miksy gotowych warzyw mrozonych w domu zrobisz sam np marchewka papryka [...]
Edytuj posty (możesz to zrobić, dopóki ktoś nie odpowie). Powiem tak, nie spotkałam się z przypadkiem, żeby mięso - podroby - powodowało problemy trawienne (ale alfą i omega nie jestem). No chyba że wątróbka, bo mięso z zasady działa odwrotnie. Problemem może być obróbka tego mięsa - smażenie. Jak masz problemy z tolerancją laktozy to odstaw [...]
Produkty, które wymieniłeś są zdrowe. Czy na masie czy na redukcji. Kwestia tego jak przygotowana jest ryba. Smażenie w tradycyjnej panierce odpada, bo nasiąka ona tłuszczem. I postaraj się pytać o wszystko w jednym temacie, bo się bałagan robi. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-06-16 20:17:21
Produkty, które wymieniłeś są zdrowe. Czy na masie czy na redukcji. Kwestia tego jak przygotowana jest ryba. Smażenie w tradycyjnej panierce odpada, bo nasiąka ona tłuszczem. I postaraj się pytać o wszystko w jednym temacie, bo się bałagan robi. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-06-16 20:17:21 Posypane tylko ziołem peruwańskim i do [...]
Ja tam nigdy nie jem strączkowych bez moczenia, bo znów jest tam dużo GOS (galaktooligosachardy), więc to jest proszenie się o nadprodukcję gazów. Moczenie i mikrofalówka rozwiązuje zupełnie problem. Ponoć przy stałej podaży fityn w diecie organizm zaczyna produkować również więcej fitazy. Organizm ludzki jednak potrafi się dostosowywać do [...]
Witam, jestem świeżo po udanej redukcji (16kg w 3,5msc) i chciałbym się poradzić odnośnie masówki. Plan treningowy mam. Chodzi mi o dietę. Ważę obecnie 68kg mam 176cm wzrostu. Chcę zacząć ostrożnie, żeby się jak najmniej zalewać. Dieta wygląda tak: W dni treningowe (chce brać 10g kreatyny, 5g przez i po treningu) 1. 4 całe jaja +75g płatków [...]
Wiele osób powiela informacje, które napotyka w sieci, prawie nikt nie sięga do źródeł badań naukowych. Na prostym przykładzie pokażę, iż nie musi być to dobre rozwiązanie. Przykładowo u początkujących nie ma znaczenia, czy obok treningu siłowego prowadzi się sesje aerobowe, interwałowe, mniejsze znaczenie ma rodzaj pracy czy objętość treningu. I [...]
Przede wszystkim powinniśmy unikać słabej jakości wędlin ze względu na zdrowie, ale składniki w nich zawarte mogą też utrudniać pracę nad sylwetką. Wędliny zawierające konserwanty, polepszacze, wzmacniacze smaku (azotany, fosforany, glutaminian sodu itp.itd.) to jeden z najbardziej trujących produktów dostępnych w sklepach. Wiele składników ma [...]
"Czy chcąc poprawić swoje nawyki żywieniowe, muszę ograniczyć się jedynie do gotowania?" Wiele osób zadaje sobie i dietetykowi to pytanie na wstępie stosowania diety. U większości osób, szczególnie rozpoczynających swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki i poprawą nawyków żywieniowych, utrwaliły się pewne poglądy, które określają gotowanie, [...]
lecimy dalej z tematem, kolejne produkty jakie testowałem, to oleje kokosowe produkt obecnie należny do grupy klasyków jeżeli chodzi o wsparcie kulinarne wypróbowałem dwa, jeden -rafinowany SFD Coconut Oil http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Coconut_Oil_Rafinowany-opis36828.html -drugi nierafinowany SFD Coconut Oil [...]
Wiem że nie jest niezbędne. Przyczyną jest ogólnie cały układ trawienny w słabym stanie. Ja obecnie jestem od 2 lat na tak ścisłej diecie.Chodź wezmę w nakładanie na mieście ryż i udko z kurczaka mam mdłości czasem bóle brzucha wystarczy chyba że są tam przyprawy i smażenie w kiepskich warunkach. Jem nabiał i to sporo ale kupuje tylko z eko targów [...]
Cześć, wrocilem niedawno do PL. Chcialbym kupić najlepszza oliwe z oliwek o zastosowaniu uniwersalnym - czasem krotkotrwałe smazenie,ale zazwyczaj na zimno chcialbym uzywać. Na co zwracać uwage czytajac etykietki?