Kurczaka przeciętnie smaży się około 7-10min ;-) Więc to raczej nie jest długotrwałe smażenie ;-) Chyba, że kawał mięch półkilowego wrzucimy bezpośrednio na patelnie. Ja mówię o pokrojonym mięsie ;-)
Dobre postanowienie Noworoczne ;-) Nie takie noworoczne :) Ćwiczę od czerwca tego roku, jednak ze względu na brak czasu musiałem odpuścić treningi na miesiąc, przy okazji dieta poleciała i doszło kilka dni imprezowych :( No i efekty z grubsza trafił szlag... a szkoda, bo zaczynało się robić ciekawie. Wagi pomiarowe typu Omron, czy Tanita są [...]
Dobre postanowienie Noworoczne ;-) Nie takie noworoczne :) Ćwiczę od czerwca tego roku, jednak ze względu na brak czasu musiałem odpuścić treningi na miesiąc, przy okazji dieta poleciała i doszło kilka dni imprezowych :( No i efekty z grubsza trafił szlag... a szkoda, bo zaczynało się robić ciekawie. Nie ma tego złego, co by na dobre nie [...]
w świecie takich supli, bez sprawdzania składu, najlepsi wg mnie są: Solgar, Dr Best, Mercerola, Now Foods, Swanson. kolejność przypadkowa oprócz Solgara, u mnie zawsze nr 1. W świecie supli to są dobre firmy, ale niekoniecznie oferują dobrej jakości olej omega, bo to są jedynie że tak to ujmę "pośrednicy", czy kolejny szczebelek dystrybucji - nie [...]
Przepraszam za odkopanie tematu, ale mam problem z tłuszczami. W mojej diecie, zgodnie z zaleceniami dietetyka jest dużo tłuszczów (ok 170g dziennie). Nie narzekam oczywiście bo lubię jeść tłusto:) Korzystam ze smalcu, masła klarowanego, oleju kokosowego, oliwy z oliwek. Dołożę jeszcze olej lniany. Moje pytanie dotyczy smażenia - sporo smażę, bo [...]
Cześć. Wiadomo nie od dziś, że smażenie nie należy do najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków. Ale jeżeli już smażyć, to z jakimi rodzajami tłuszczu najzdrowiej? i w jakiej kolejności?
Witam Jak smażyć, aby makro się zgadzało ?, np załóżmy, że do smażenia i do przygotowania mięsa stosuję oliwę z oliwek. Więc mam dać do posiłku np 20g oliwy, gdy tą oliwę dam do przygotowania to zawsze trochę się jej zmarnuje, a jak naleje na patelnie to znów nie przygotuję mięsa, dodając oliwę do przygotowania i smażenia, będzie za dużo tej [...]
Placuszki też pewnie byłyby super. Nieco dłużej trwałoby samo smażenie, ale wizualnie może być zdecydowanie lepiej. Daj znać jak poszło :-) Na kolację były placuszki i bardzo smakowały pozostałym członkom mojej rodzinki, zjedli mi całą porcję, dlatego musiałam robić extra dla siebie jeszcze raz. [...]
jakie sobie tylko życzysz. indyk, wieprzowina, wołowina. masła nie musisz odpuszczać, to dobre źródło tłuszczy, wybieraj te min. 82%. ewentualnie na maśle możesz smażyć, ale to smażenie musiałoby być delikatne, w sensie nie agresywne i krótkie. coś w stylu zrobienia jajecznicy, gdzie trwa to krótko i nie trzeba nie wiadomo jak wysokiej temperatury [...]
jak będzie to krótkie i mało intensywne smażenie to masło / oliwa się sprawdzi. jak będzie to długie i intensywne smażenie to masło klarowane / olej kokosowy / smalec / olej rzepakowy
.. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]
To czemu jak idę do maca to aż kapie ? :) sam smaże mięso tylko napisałem że a raczej jednego słowa zabrakło- zle smażenie mięsa - może powodować wzrost zawartości tłuszczu.
To czemu jak idę do maca to aż kapie ? :) sam smaże mięso tylko napisałem że a raczej jednego słowa zabrakło- zle smażenie mięsa - może powodować wzrost zawartości tłuszczu. ale co nie smakuje ci w maku };-) poza tym w maku chyba mrożone maja mięso do smażenia ??
Codziennie na nim praktycznie smażę ryby lub mięso około 20g dziennie go zużywam i wliczam w makro, bo mi idealnie się wpasowuje. Czasami zastępuje masłem klarowanym , myślisz że przez codziennie smażenie na tym mogę spowolnić redukcje ?
NIe wiem jak wciśniesz te płatki owsiane z jajkiem na sucho :D?? możesz tam chleb żytni razowy wrzucić jak masz gdzieś dobrą piekarnię . makaron niech to będzie ciemny :) , Można odjąć białka z posiłków troche i wrzucić coś na noc , ale nie musisz . rozkład makro fajnie wygląda jak na początek . Dorzuć suplementację omega 3. Co do smażenia olej [...]